Internet Explorer 9. Varianta finală

Anul trecut am văzut prima oară Internet Explorer 9. Era un demo, pe care ni l-a arătat Tudor în Deltă. Mi-a plăcut – față de cum arăta Internet Explorer când ne-am despărțit, pe la varianta 6, adică, era absolut revoluționar.

A apărut apoi IE 9 Beta. L-am dat jos din ziua în care a apărut, și de-atunci îl folosesc zilnic, în paralel cu Firefox. Îl folosesc pentru că pur și simplu are niște chestii care îmi plac: îmi plac acceleratorii, îmi place (și folosesc des) funcția care mă lasă să trag un tab în afara ferestrei și să văd comparativ două taburi, îmi place faptul că îmi pot pune în taskbar un site (și IE preia culorile lui), îmi place că se mișcă MULT mai bine decât celelalte browsere pe care le folosesc. Și îl folosesc câte 10-12 ore pe zi, cu câte 10-12 taburi deschise, și n-a crăpat niciodată, cum Firefox-ul face din când în când.

Desigur, nu dau verdicte, că nu îs așa priceput. Dar, din punctul MEU de vedere, IE9 are niște chestii foarte faine.

Ei bine, azi s-a lansat varianta finală. Iar eu, promit, în următoarea săptămână voi folosi NUMAI Internet Explorer 9, intensiv, să văd exact ce și cum. Și m-aș bucura să-l testați și voi și să schimbăm impresii. Se poate da jos de-aici.

Și după aia, când mergem la Roblogfest, eveniment sponsorizat de Internet Explorer 9, să-l înghesuim pe Tudor într-un colț și să-i dăm feedback maxim 🙂

Andrei Crivăț

10 Comments

 1. Arhi   •  

  si el sa strige FEEDBACK IZ FIFTY, FEEDBACK IZ FIFTY!!

  • Andrei Crivat   •     Author

   FEEDBACK IZ THE SHIET! 🙂

 2. relansat   •  

  la mine internet explorerul, fie el si 9, cred ca va fi ca un fel de al treilea portar la o echipa de fotbal. titularul e chrome, rezerva e mozilla, iar IE il fol cand si cand. este adevarat, acum ca a reinceput liga 1, putin mai intens. inca nu s-au gasit destepti sa faca site-uri cu stream care sa mearga pe toate browserele posibile.

  • Andrei Crivat   •     Author

   Io zic sa-l folosesti un pic, sa vezi ce-i de capul lui. Parol ca se misca foarte bine.

 3. relansat   •  

  acum iti scriu de pe ie9. se misca surprinzator de bine. ia sa mai surfez o ora, doua acolo … 😀

 4. gxg   •  

  Eu l-am testat dupa ce a aparut versiunea RC. Se misca intr-adevar bine – mai bine decat Firefox – dar ii lipsesc o multime de detalii. In concluzie prefer in continuare Chrome.

 5. Pingback: DezInternetizarea chinezeasca vine de la Titus | Valentin Bosioc

 6. ion   •  

  M-am jucat azi cu el. Foarte agil, se bate cu Chromul. Ba cateodata pare chiar mai agil. Interfata aerisita, chiar spartana, ca asa e la moda.

  Ma enerveaza ca tab-urile sunt in aceiasi banda cu bara de adrese, se inghesuie rau acolo. Se poate schimba asta?

  Dar ca viteza si memorie incarcata, pare foarte bun. O sa il mai testez in paralel cu Chrom-ul. Oricum diferenta uriasa fata de IE8 sau Mozila 3.6 (scuze ca nu am mai avut rabdare sa mai testez si Mozila mai sus, dar m-a luat valul, adica Chromul)

 7. gxg   •  

  Taburile se pot muta sub bara de adrese, cam ca la versiunile precedente, cu click-dreapta pe un tab si alegand “show tabs on a separate row”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu