Înghețata face vara

Că și ziceam zilele trecute că uneori mi-e a vară.

Oamenii au diverse modalități de-a și trata dorul de vară. Unii ies pe terase când e încă răcoare, la beri, alții ies la grătare, alții pleacă în drumeții, chiar dacă ziua nu-i încă lungă.

Eu mi-aduc vara mai aproape cam cu toate cele enumerate adineauri. Dar cel mai tare cu înghețată. Am câteva fixuri de astea cu mâncăuri și momente. Există o salată pe care o mănânc doar în zilele de Paște, deși aș putea s-o fac lejer în orice altă perioadă a anului. Există o supă de care mă ating doar când e zăpadă afară – deși, de asemenea, aș putea s-o fac oricând.

Ei bine, așa mănânc înghețată doar vara. Nu e musai să fie cald, că nu-mi place, dar să fie ziua lungă. O zi lungă e o zi bună pentru înghețată.

Aparent, nu sunt singurul care crede asta. Oamenii de la Algida au ieșit cu o caravană luna asta, la Cluj în 8 martie și la București în 15 martie și au adus vara mai aproape oamenilor de pe stradă, oferindu-le o înghețată dintr-o ediție limitată, numită “Tu faci vara!”, pe care abia aștept s-o testez, de altfel.

inghetata-algida

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. cado   •  

    inedit! asa da… si noi am cumparat zilele trecute prima inghetata pe anu asta si parca ne simteam deja picioarele-n nisip

  2. marian sandu   •  

    e buna inghetata asta de la Algida. m-am nimerit la tine pe blog taman azi cand e urat afara. parca imi vine sa dau o fuga la magazin doar doar mi se mai umple sufletul de amintiri calde de la inghetata 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu