Un update important
Acest update are scopul de a clarifica si schimba ceea ce am scris de dimineata, dar poate fi si un exemplu didactic despre cat de usor este sa manipulezi.
Linkul dat azi dimineata vizavi de votul din parlamentul European nu era pentru ACTA ci despre o initiativa a social democratilor, verzilor si liberalior de DISCUTARE a ACTA, scopul fiind clarificarea si limitarea impactului acesteia. Initiativa in intregimea sa este aici
Textul este dificil de parcurs pentru un non-jurist, dar partile importante sunt destul de lizibile in sectiunea General Remarks unde apare:
9. Welcomes the Commission’s repeated statements to the effect that the enforcement of ACTA provisions – especially those on copyright enforcement procedures in the digital environment – is fully in line with the acquis communautaire and that neither personal searches nor the so-called ‘three strikes’ procedure will be introduced by the agreement; no ACTA signatory, and in particular not the EU, may be mandated by the agreement to introduce ‘three strikes’ or similar regimes;
Asadar, situatie total opusa celei descrise de dimineata.
Pentru asta mea culpa pentru 2 lucruri:
– Ca am prezentat situatia gresit citind pe sarite
– Ca am spus ca cei de la PDL nu au consilieri buni de imagine. Au. Au consilieri care se bazeaza pe reactii de moment si pe informatii sumare ale consumatorului de net.
Articolul inițial
Știrea de ieri care a trecut neobservată pe moment dar prinde trafic acum a fost: România a semnat ACTA. România înseamnă în imaginea publică majoritatea parlamentară, adică PDL+UDMR. FALS.
România NU a semnat ACTA. Europarlamentari români au semnat ACTA. Aha, deci ăia de la PDL și UDMR au semnat. Jos Băsescu! Jos dictatura! LIBERTATE. Doar că e fals 🙂
Europarlamentarii PSD/PNL și personaje gen Vadim Tudor au semnat pentru, iar europarlamentarii PDL+UDMR au semnat împotrivă. Adică nume blamate ca și EBA, Tokes, Macovei au semnat împotriva ACTA.
Ce mai merită văzut în tabel este coloana de loialitate. Grupurile PDL/UDMR au fost unitare, la PSD/PNL dizidență făcând Corina Crețu (PSD) si Norica Nicolai (PNL).
Și acum:
1. Cum era povestea aia cu dictatura și libertatea și securitatea? Care era cu care?
2. Ce consilieri de imagine are PDL? Din ăia făcuți pe manualul lui Bădău? Cu o singură carte în bibliotecă? Cum să ratezi ditamai oportunitatea de imagine în zona cea mai sensibilă de electorat?
Poate se trezesc măcar în ceasul al 12-lea.
Singura chestie care mă oftică e că va încasa altcineva taxa de consultanță. Dar măcar o să pot să folosesc netul ca acum. Ceea ce e priceless!
Un mic update: nu e vorba de votul in plen a ACTA, ci de un vot mai vechi in urma caruia s-a decis daca intra in dezbatere sau nu. Dar ideea rămâne.
Pingback: Tot cu ACTA, o nedumerire sau două - andreicrivat.ro blog
Adrian Severin încă e prin PE? Vorba lui Ciulea: “și când văd cine mă reprezintă…”
Pingback: De fapt, cine a semnat ce? | arhiblog.ro blog
Versiunea asupra căreia și-au dat negociatorii acordul zilele ăstea e disponibilă la linkul de mai jos. Ea mai trebuie ratificată de state, adică de Parlamentul fiecărei stat semnatar.
Dacă o citiți veți vedea că nu crează nici o lege nouă, în UE (inclusiv RO) toate domeniile fiind acoperite.
http://www.international.gc.ca/trade-agreements-accords-commerciaux/assets/pdfs/acta-crc_apr15-2011_eng.pdf
ACTA e mai mult orientată pentru a forța țările asiatice să nu mai exporte teniși Adibas și treninguri Mike.