Educație rutieră cu Lidl

Când eram prin clasa a III-a, sau poate a IV-a, au venit niște milițieni la școală (că nu se numea Poliție pe vremea aia) și ne-au ținut niște ore de educație rutieră și ne-au dat niște cărticele care ne învățau reguli pentru pietoni. Apoi, au venit din nou și ne-au dat un fel de test. În urma acestui test, am ajuns să fac parte din “brigada rutieră” a școlii – și rar, în viața mea, am fost mai mândru. Aveam niște curele albe, mănuși albe și palete pe care scria STOP. Veneam la școală cu vreo jumătate de oră înainte de începerea cursurilor și dirijam, 4 copii, mașini și trecători.

Prieteni mai tineri îmi spun că după niște ani cursurile astea de educație rutieră nu s-au mai ținut. Păcat, erau foarte utile. Multe lucruri utile legate de circulație mi-au rămas în cap de-atunci.

Anul trecut au fost 204 accidente cauzate de copii între 5 și 10 ani. 2o de copii au murit. 189 au fost răniți. Poate că o educație rutieră sănătoasă ar scădea mult cifrele astea negre.

Pe 29 septembrie, Lidl desfășoară cea mai mare campanie de educație rutieră din România, cu sprijinul Poliției Rutiere – campania “Verde la educație pentru circulație”.

Duminică, pe 29 septembrie, de la ora 10.00, în toate cele 163 de locații Lidl, reprezentanții Poliției vor susține lecția de circulație rutieră pentru copii, într-o manieră interactivă, cu jocuri educative. Aceștia îi vor învăța semne de circulație, cum să circule și să traverseze corect și cei mici vor fi răsplătiți de Lidl pentru implicare.

Ulterior, cei mici vor fi introduși într-un orășel miniatural, pentru a pune în aplicare toate cunoștintele acumulate.La final, toți copiii prezenți vor fi premiați de către Lidl și de către reprezentanții Poliției Rutiere Române.

Eu vă doresc să mergeți cu copiii voștri, e util să învețe despre circulație de mici. Dar dacă nu puteți ajunge, va exista o transmisie live a evenimentului pe contul de youtube al Lidl.

Verde la educatie pentru circulatie

Andrei Crivăț

1 Comment

  1. Lucian Pintilie   •  

    E foarte utile astea, CSR-urile. Desi nu cumpar de la Lidl, Duminica la ora 10 voi fi prezent cu trotineta la orele de circulatie rutiera in proxima (centauri) parcare Lidl.
    Un link sa putem descarca transmisia live?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu