Două vorbe despre Samsung Gear S2

În ultima lună s-a întâmplat, nuș prin ce poziționare optimă de stele, să primesc/cumpăr/capăt de la prieteni câteva gadget-uri foarte, foarte simpatice. După cum știe toată lumea, mai puțin cine nu știe (©), gadget-urile e vieața mea, nene!

Spre exemplu, unul dintre ele este un smartwach Samsung Gear S2.

(ăsta nu-i un review, ok? dacă vreți review-uri cu chestii tehnice și utile, mergeți la cine se pricepe, nu la mine, că eu nu mă pricep)

Ca info de background, eu mi-am dorit tare mult un Vector, fix până în ziua în care am aflat, în toamna anului trecut, că au fost cumpărați de Fitbit, moment în care nu am mai vrut Vector. Bine, și înainte de asta, am vrut Pebble, dar tot așa, până au dat mega țeapa au fost și ei cumpărați de Fitbit.

Eh, și uite că la mâna mea a ajuns un Samsung. De la F64, era o reducere faină. După o lună și-un pic de folosit, mă simt efectiv ciung când nu-l am la mână. Înainte de el, vorbeam cu Radu și îi spuneam că nu prea pricep rostul smartwatch-ului, iar el îmi explica despre notificări și cum e foarte util că nu mai scoți telefonul să vezi cine sună/scrie/vrea ceva de la tine (tot timpul cineva vrea ceva de la mine, să știți, tot timpul!). Iar mie mi se părea atât de neimportant, e telefonul mereu cu mine, văd pe ecran, de ce să mai am încă o chestie căreia să-i duc grija?

Ei bine, după 2 ore de purtat, mi-au trecut toate aceste gânduri și acum sunt de părere că e unul dintre cele mai importante accesorii ale mele. Sigur, e doar un moft până la urmă, dar e un moft tare fain. Îmi place că-i ușor, că rezistă la apă, că îmi măsoară pașii și mă mai și ceartă dacă stau prea mult pe scaun, că monitorizează somnul (ce prostie și asta, dar ce prostie simpatică), că are un shortcut prin care poți trimite direct de pe ceas niște mesaje prestabilite, în fine, tot felul de prostii care nu sunt neapărat necesare, dar sunt la îndemână.

Ah, și că ține bateria minim 2 zile.

Două chestiuni mă inervează tare: 1, că are niște delay-uri ciudate. Dacă nu-l miști o vreme, când îl ridici și se aprinde îți arată, pentru vreo jumătate de secundă, ora la care te uitaseși ultima oară. Și 2 – are o chestie ciudată cu sms-urile. Spre exemplu, dacă trimit un sms (de pe telefon) la cineva, primesc delivery report. Peste x ore (chiar și a doua zi), dacă plec cu ceasul departe de telefon și se deconectează, când revin primesc (numai pe ceas) din nou delivery report-ul. La început am crezut că am retrimis sms-ul ăla, dar nu, nene, are el ceva cu report-ul ăla, nuș ce naiba vrea.

En fin, astea îs chestii mici. E fain, dacă vreți smartwatch, eu pe ăsta vi l-aș recomanda.

PS: am devenit foarte Samsung, nene. Telefon, ceas, ram la laptop… ce mai știți că face Samsung? Că parcă simt că îmi trebuie…

PPS: yeap, mi-am făcut față de ceas cu blazonul meu de Senior. Muhaha!

Andrei Crivăț

3 Comments

  1. ovi sirb   •  

    Păi una dintre cele mai profitabile afaceri Samsung e că fac procesoarele de pe iPhone…

  2. Idaho   •  

    Aspiratoare, frigidere, cuptoare cu microunde.

  3. Evelina   •  

    Vezi tu, asta ne invata societatea consumatoare: sa avem si nu sa fim.. eu zic ca daca tot vrei sa ai ceva.. sa ai acel ceva la un pret mai bun. Cum ar fi, daca vrei sa ai o bratara fitness, nu ti-o iei pe cea mai scumpa si pe care o vor toti, ci iti cumperi una la un pret mai accesibil si care face aceleasi lucruri, iar de restul banilor fa numai bine, daca vrei, poti si te lasa inima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu