Deci ce-au înțeles PR-ii din online?

Arhi a scris. Bobby a scris. Visurât a scris. Zoso a scris (off topic: observați, vă rog, că i-am trecut în ordine alfabetică)
O grămadă de lume a scris despre felul greșit în care (unii dintre) PR-ii din online abordează bloggeri, încearcă să se folosească de ei etc.

Rezultatul ? azi a circulat asta:

Hey! poti sa ma ajuti si pe mine in promovarea Targului CUTARE ? Nu e complicat, trebuie doar sa-ti pui linkul la status [www.targCUTARE.ro] daca vrei, poti sa-ti dau si o eticheta sa o pui in loc de poza ta pentru cateva zile

Da, băi, sigur că vreau. Abia așteptam să-mi schimb statusul meu simpatic cu link către voi și avatarul meu dintotdeauna cu eticheta pe care mi-o oferi cu generozitate, ca să vă promovez vouă târgul. Că io cred că asta e menirea mea pe lume, să vă promovez vouă gratis tot felul de chestii din care vă luați o pălărie de bani. Apropo, ăștia cu târgul, vedeți că există mai nou Status Pimp. Dar, la naiba, și ăla e tot pe bani.

Andrei Crivăț

5 Comments

 1. Åž   •  

  Hai măi, că exagerezi. Am verificat eu, nu există http://www.targcutare.ro. De altfel, nici http://www.targcumoale.ro nu există.

  Îmi imaginez că tre să fie nasol să te bată o Å£ară întreagă la cap să pui linkuri ÅŸi bannere pe blog, toate gratis. Asa-Å£i trebe dacă nu Å£i-o plăcut să fii blogger amărât ÅŸi neînsemnat. Pentru vina că te citeÅŸte lumea tre să suferi acum.

  Am dat mai multo PR-i datele tale de contact.

 2. Andrei Crivat   •  

  da, măi Ștefan, am înțeles, la tăți vi-i greu.

  Nu mă bate nici o țară la cap, se întâmplă rar (după aprecierea mea, comparativ cu alții) să mi se ceară chestii moca.

  Oricum, era vorba de context aici, nu de ce-mi cere mie cineva

 3. TVdece   •  

  Hei! Refuz sa cred ca domnul sau doamna sunt PR. Maxim studenti la comunicare…
  Hei! Nu e complicat sa te faci de ras, e chiar simplu. Poti sa abordezi orice bloggeri, sunt toti la fel, sunt prietenii tai si te vor ajuta neconditionat…
  Hei! cred ca am demonstrat ce tampitel si stupid suna salutul asta…

 4. Mana   •  

  Zilele trecute am primit un mail de la un așa-zis om de PR. Voia/aproape mă soma/ să scriu despre nu știu ce târg pe care-l organiza nu știu cine…. Deși sunt mai mereu calmă, de data asta m-am enervat (și i-am răspuns în consecință). Pentru că dacă ar fi avut bunul simț să arunce o privire pe blogul meu, ar fi văzut că niciodată nu am publicat informații de-astea furnizate de X sau Y. Pentru că dacă ar fi deschis măcar un ochi, ar fi văzut că nu am niciun banner postat. Pentru că dacă ar fi fost om de PR, ar fi trimis un mail politicos în care ar fi păstrat aceeași formulă de adresare (nu unul în care începe cu adresare la pers. a doua plural și termină trăgându-se de șireturi cu mine, deși nu ne cunoaștem). Și pentru că la mailul meu prin care anunțam politicos că refuz, nu mi-ar fi răspuns cu ”Îmi pare rău că v-ați supărat, dar eu lucrez pro-bono pentru proiectul ăsta”, ci cu ”Îmi pare rău că am lucrat neprofesionist. Scuze”.

 5. Andrei Crivat   •  

  @Mana: partea cea mai trista e ca ne ciocnim din ce in ce mai des de mizerii de astea, ceea ce e ingrijorator. ca inseamna ca toate semnalele trase de unul si altul sunt cam degeaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu