Culmea plagiatorului stupid

Rareori ma mai mira prostia. Cumva, mi se pare ubicua, am impresia ca poate rasari de oriunde. Si mi se pare ca face parte din normalitatea care ma inconjoara.

Totusi, uneori se intampla lucruri care denota o prostie atat de profunda si de… inutila, ca ma lasa masca.

Cat de penibil poate fi sa furi materiale de pe un site, sa-i zicem SITE, sa le postezi pe un alt site, sa-i zicem PLAGIAT, apoi sa strigi ca SITE a furat de la PLAGIAT ? Desi PLAGIAT a postat materialele o saptamana mai tarziu ? Intrebarea (cat de penibil poate fi) NU e retorica.

curatmurdar.ro e SITE-ul. Pe 14 iunie, ei si-au postat, ca in fiecare joi, materialele. Un cretin (ca altfel chiar nu poate fi numit) a furat integral materialele resptive, si-a facut un blog cu nume de patruped si le-a postat acolo. Omul e atat de putin la minte incat a furat pana si linkurile incluse in materialele curatmurdar.ro. Apoi a lasat comentarii pe curatmurdar.ro cum ca i-au fost furate articolele. Desi la el apar cu data de 20 iunie, iar la cm cu data de 14 iunie. Dar omul – cretinul de care vorbeam – ignora cu nonsalanta acest aspect.

Iata cateva poze (click pentru marire):

– articol copiat integral

scr1.JPG scr2.JPG

doar ca pe CM e postat cu o saptamana mai devreme:

scr3.JPG

Articol copiat cu tot cu link:

scr4.JPG scr5.JPG

Si la final, cireasa de pe tort, strigatul hotului care striga “Hotule”:

scr6.JPG

Repet intrebarea: cat de stupid sa fii sa faci asa ceva ? Si care sa fie scopul ? Ca mie mi se pare nu doar penibil, ci si complet inutil. Ok, vrei sa le faci celor de la cm rau – ce rau le poti face cu asta ?

Andrei Crivăț

3 Comments

  1. Groparu   •  

    Apropos de plagiat pe net, scria Julius Constantinescu (creca cel mai tare scritor – cu un singur i – betivan microbist in viatza) ca si-o descoperit creatiile lui pe net, in bloguri de pustani; si, cu uimire, chiar cele in care vorbea despre fostele lui prietene. Si conchidea: “daca textele mele au fost deja violate de tot felu de anonimi internautzi, MACAR LUATI-VA MAINILE JEGOASE DE PE MARIANA, LENUTZA, DIANA, SI MAI ALES DE PE CARMEN!!”

  2. Apollinaire   •  

    am vorbit cu cei de la ablog.ro. contul dromaderul a fost facut ieri la 17:09. tipii au fost extrem de cooperanti, inclusiv cu backup si sustinere in instanta daca este cazul. si va fi.

  3. Blegoo   •  

    @Andrei: Bravo pentru post. Chiar e nevoie de mai multa atentionare in domeniul asta. Nota pozitiva, asa cum reiese din ce scrie Apollinare, este ca reactia in blogosfera e mult mai rapida decat in viata reala. Luam masuri imediat, ce dracu’…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu