CityNews – păreri personale

Azi la ora 12.00 s-a lansat CityNews, singurul ziar clujean exclusiv online, după cum zic ei. Online e și Clujeanul Cotidian, dar pentru că există și săptămânalul Clujeanul, cică nu s-ar pune. În orice caz, diferența între Clujeanul Online și CityNews e uriașă, în favoarea ultimului.

Site-ul arată excelent. Sunt de-acord cu Vasile că e cam peste tot ce mișcă în domeniu (pe Cluj). E făcut bine, cu CMS customizat, layout-ul e plăcut, o grămadă de conținut. Are content video propriu, la o calitate excelentă, ceea ce e un mare plus.

Ce nu-mi place sunt mici erori, inerente, de care bănuiesc că or să scape în timp. (RSS parțial, categorii infinit de multe și unele redundante – afaceri dar și economie, lifestyle dar și distracție (via Andrei) – titluri incomplete la rubrica “ultima oră” etc)

Per total, însă, îmi place mult. E făcut cu cap și arată bine. Ce sunt foarte curios e să vedem cum va evolua, ca și conținut, și cum se va orienta în campania electorală. Eu am o vagă bănuială, dar aștept 🙂

PS: am dat săptămâna asta o declarație pentru Agenda Clujeană în care spuneam că CityNews, ca și proiect, nu mă interesează, ca e doar încă un ziar online. Îmi retrag cuvintele, e un proiect bun, făcut bine și e foarte interesant.

Andrei Crivăț

2 Comments

 1. Vasile Racovitan   •  

  de campanie…. nimic, până nu avem dovezi
  că bănuieli am ÅŸi eu
  ÅŸi nu doar la citynews

 2. Dinu   •  

  M-am uitat si e un pic peste citynews.ro, dar in afara de “o gramade” de continut nu pot sa zic ca mi-a facut o parere prea buna. De la modul de implementare care in unele pagini se incadreaza in 1024×768 fara scroll si in altele ba, la acelasi mod depasit de a folosi tabele (TABLES)…
  A si apropo…poate nu ar fi rau sa mearga echipa care la implementat la un curs de CSS (prietenii stiu de ce…)
  In rest ce sa zic…cam laudarosi baietii de acolo legat de cel mai tare din parcare….
  Poate ca mai bine se inspirau din modul de realizare a site-urilor de afara sau chiar si din tara ca sunt destule bine facute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu