Un altfel de preot

În secolul trecut, când eram la școala generală, am avut un profesor de religie absolut senzațional.

Rar cred că e dat unui preot să aibă atâta har cum avea părintele Dragomir. După vreo doi ani, și eu și colegii mei aveam încredere în el ca într-un prieten, pentru că omul efectiv avea cuvintele la el și știa să-ți spună lucruri în așa fel încât îți lua orice piatră de pe inimă.

Plus că ne învăța chestii faine, cu adevărat faine. Orele cu el erau mai degrabă ore de istorie a religiei. Și avea un stil aparte, că-ți rămânea în cap ce spunea. Sunt lucruri povestite de el atunci, de exemplu despre diferențele dintre catolicism și ortodoxie, pe care le am și azi în cap.

De când am terminat clasa a 8-a, n-am mai întâlnit un astfel de preot.

Până acum, când am văzut la Răzvan un clip. Părintele Constantin Necula, consilierul Mitropolitului Ardealului, LaurenÅ£iu Streza. Urmăriți, vă rog, un preot care glumește, vorbește de Youtube și spune “game over”. Clipul de mai jos are aproape două ore, dar uitați-vă, vă rog, de la minutul 32.00 măcar 5-6 minute.

Cred cu convingere că dacă măcar unul din 10 preoți ortodocși ar fi ca el, s-ar schimba întrucâtva imaginea din ce în ce mai proastă a Bisericii Ortodoxe.

foto: Turnul Sfatului

Andrei Crivăț

5 Comments

 1. matthers   •  

  colegi dandy? :)) smecher omul. sigur e preot?

 2. M   •  

  Pacat ca nu sunt mai multi ca el in ceea ce priveste deschiderea mintii, fara a se lipsi de dignitate si bun simt. Imi place ca pe strada Mitropoliei din Sibiu (daca nu ma insel) se afla mai multe biserici de la mai multe culte cu care se intelege pasnic si din nou cu acelasi bun simt de care unii dintre asa zisi sustinatori ai cultului ortodox l-au pierdut de prea multa vreme..

 3. Danny D   •  

  Daca ar face stand-up, ar fi mare 🙂

 4. mihaela   •  

  Am ascultat cap-coada….mi-a placut foarte mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu