Abația. Banda desenată

În 2002, Dan Doboș publica romanul Abația. Care ulterior s-a dovedit primul volum al unei trilogii – și cel mai bun roman SF românesc scris vreodată. Are chiar mai multe premii în acest sens și, în 2010, a fost tradus în Statele Unite.

Niște ani mai târziu, doi ingineri, un scenarist, un artist grafic și un colorist s-au gândit să transpună romanul în benzi desenate. Și s-au apucat de treabă.

Încetul cu încetul, oamenii au părăsit Terra, răvășită de războaie atomice, iar ultimul lăcaș al civilizației, Abația, a rămas în Câmpia Panonică. Între zidurile acesteia sunt produse generații întregi de clone, cu ajutorul cărora sunt lucrate Planetele Agricole, care asigura hrana întregului Imperiu Galactic. Acțiunea Abației are loc cu mii de ani în viitor: mare parte din omenire face parte dintr-un Imperiu Galactic, condus de-a lungul veacurilor de Împărați și nobili mai mult sau mai puțin corupți sau incompetenți. O descoperire neașteptată îl face pe Împărat să creadă că poate elimina Abația din ecuația economică a Imperiului.

 

Fiind de capul lor, au nevoie de un pic de ajutor de la noi – și eu consider că-l merită cu prisosință, mai ales că în schimbul ajutorului oferă tot felul de chestii faine. Detalii despre proiectul lor și cum putem noi ajuta găsiți aici.

Site-ul lor oficial este ăsta, au și pagină de facebook. Iar eu abia aștept primul număr.

acest articol a fost scris de pe un UTOK i800

Andrei Crivăț

3 Comments

  1. Pingback: Abația BD s-a lansat ieri | Andrei Crivăț

  2. I.A.   •  

    Wow, arata chiar bine. nu auzisem pana acum de chestia asta, dar ma bucur ca am descoperit-o. Spor in toate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu