Duminica am fost la Deja Vu, unul dintre locurile mele preferate din Cluj-Napoca. Motivul invitatiei – un “pranz” de Craciun. Eveniment cumva traditional la Deja Vu, in fiecare an se face o masa pentru prieteni in preajma Craciunului.
Pranzul a fost insa departe de “traditional”. S-a dovedit a fi un spectacol gastronomic cum n-am mai vazut de foarte, foarte mult timp. Sub indrumarea gazdei, Toth Csaba (proprietarul Deja Vu) si sub mainile maiastre ale bucatarului Sergiulette, am avut parte de un spectacol culinar rar intalnit. (click pentru poze mari, la toate)
Povestea a inceput cu rulada din piept de pui Florentina, garnisita cu verdeata. Alaturi, o rulada rustica din cotlet de porc cu carnati afumati de mistret. Tot la aperitive a intrat un drob de porc dacic, cu carne de mistret. Punctul culminant – Cushi Catzu cu sos bulldog dijonaisse si pitahaya (bucati de surimi cu fructe de cactus si un sos excelent, pe scurt)
Consome: supa crema de rata cu ficatei Olandesse, funghi porcini si ou de prepelita umplut cu pate mix (rata si porc), completata de cele mai bune crutoane pomodorini aglio-olio pe care le-am mancat vreodata.
Felul principal a fost compus din trei parti:
1. Iepure umplut haiducesc, pe stufat, cu muraturi asortate
2. Cotlete de porc cu salvie si rozmarin, in sos de piper rose si cognac Remy Martin, asezonat cu prune glasate in vin rosu (Rincon de Navas) si ananas natur.
3. Rata indopata, umpluta in stil mediteranean. Cu garnitura de varza rosie, calita in sampanie, asezonata cu pere marinate in ghimbir si in vin rosu “Brunello di Montalcino”.
Desertul – tort de iarna nipono-mediteranean, cu sos de fructe de padure si limette.
Daca mai tinem cont ca tot acest festin a fost stropit din belsug cu Chateau Puech-Haut Saint Drezery 2002 (Coteaux-de-Languedoc), oferit de Cadmus Technologies, avem o imagine completa a celui mai interesant si profesionist show gastronomic la care am asistat in acest an.
Azi, cu trupul obosit, dar cu mintea vesela, nu pot decat sa ma bucur ca am asistat la un asemenea spectacol. Si ma mai bucur ca in Cluj se pot intampla asemenea lucruri. Deja Vu ramane, cum spuneam, unul dintre cele mai classy restaurante in care am intrat vreodata. Si ca bucatarie, si ca servicii. Cand ajungeti prin Cluj, mereu va voi invita acolo ca mare placere.
PS. Imi pare rau daca v-am nascut pofte…. dar merita povestit spectacolul 🙂
Pingback: vinul.ro - Blog despre vinuri - semnat Cezar Ioan » Blog Archive » Sergiulette recidiveaza
Imi lasa gura apa.
Trebuie sa organizam asa ceva si noi in Bucuresti.
Într-adevăr, un meniu rafinat la extrem, mai lipseau doar limbile de ciocârlie în aspic, in the unique ginger-bread house with crème brulée walls. Pe lângă Sergiulette, Jamie Oliver e bucătăreasă de cantină. 😀
Clar o masa de Craciun traditional romaneasca….
da, bucatele din strabuni 🙂