O casă din suflet

Mădălina are 3 ani. Dorin are 5 ani. Fratele lor, Emanuel, are 6 luni. Mama lor a murit la nașterea prematură a lui Emanuel.

Locuiesc cu tatăl lor, într-o casă care o singură cameră, de vreo 14-16 metri pătrați – la 30 de kilometri de Târgu Mureș, la Pogăceaua. În cei 16 metri au înghesuit 2 paturi, o masă și-un aragaz. Nu încape nici măcar un leagăn pentru Emanuel. Nimic. N-au jucării. Èšin hainele pe care le-au primit hainele într-o ladă sub pat. Alimentele le țin afară, noroc că-i frig și nu se strică.

familia-detesan1

Mădălina și Dorin merg la grădiniță în fiecare zi.

Tatăl lor câștigă 500 de lei pe lună. Nu vrea să-l dea pe Emanuel spre adopție, ar vrea să-și crească copiii împreună. Îl ajută mătușa copiilor, Mariana. Majoritatea banilor din salariul lui sunt cheltuiți pe medicamente și scutece pentru Emanuel.

Copiii ăștia au nevoie de un spațiu unde să poată crește normal. Un spațiu în care să aibă loc de-un dulap petru hăinuțele pe care le primesc, în care să încapă un leagăn și unde Emanuel să aibă loc să folosească premergătorul. Un spațiu în care să aibă un trai normal.

familia-detesan2

Bogdana și Nadina vor să-i facă pe copiii ăștia că, deși mama lor s-a dus, totuși sunt mii de oameni care au să aibă grijă de ei. Și și-au propus să le facă o casă în care să încapă cu toții.

Suma necesară nu-i enormă – în zona aia, ar fi nevoie de vreo 15.000 de euro.

Am făcut, împreună, și minuni mai mari pe internetul ăsta. Haideți să ne străduim să le oferim copiilor ăstora o viață mai bună, că au avut deja suficientă suferință pentru niște prunci.

Există un blog pe care informațiile despre familie vor fi actualizate – casadinsuflet.blogspot.ro. Tot acolo sunt și bannere prin care puteți susține inițiativa asta. Există și o pagină de facebook

Donații se pot face în contul de mai jos, cu mențiunea Familia DETESAN

RO85BRDE450SV07558544500 LEI
Banca: BRD GSG SMCC
CIF 18212553
FUNDATIA MEREU APROAPE

Povestea lor a fost spusă și pe unul din site-urile Fundației Mereu Aproape, Schimba o Viata, și acolo aveți posibilitatea de a dona inclusiv prin Paypal.

Bogdana și Nadina sunt persoanele de contact.

Dați povestea mai departe, vă rog. Dar, mai ales, donați, dacă și cum puteți. Haideți să mai facem o faptă bună anul ăsta!

Andrei Crivăț

1 Comment

  1. Pingback: "Ajutați-mă să mai trăiesc 1-2 ani!" | Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu