2% pentru SMURD

Mai e doar o săptămână (și câteva zile) în care puteți completa formularele de redirectare a 2% din impozit către un ONG. Doar că acum e mult mai simplu decât în anii trecuți, datorită unui parteneriat între Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și BCR.

În loc să stați la coadă ore întregi la Administrațiile Financiare, puteți intra pe stiriong.ro. Alegeți de-acolo ONG-ul pe care vreți să-l susțineți, completați datele, printați formularul și apoi îl depuneți la cea mai apropiată unitate BCR (pe care o găsiți aici). Eu unul am mers pe SMURD (nu e chiar ONG, dar e non-profit și puteți să ajutați), pentru că salvează multe vieți în mod concret, nu teoretic – dar voi puteți alege orice altă organizație.

Pentru cine s-a mai ciocnit de birocrația din Administrații, nu e nevoie de multe argumente. Pentru cine nu… mergeți pe încredere – nu vrei să stai ore întregi la coadă, de multe ori degeaba.

Iar cei 2%, decât să-i ia statul și să nu facă nimic cu ei, mai bine îi ia un ONG – ca SMURD-ul – și face lucruri bune, cum ar fi că, repet intenționat, salvează vieți. Pentru cine nu se pricepe – cei 2% nu se taxează în plus, ci din impozitul deja plătit către stat se redirecționează 2% către ONG-ul ales de voi. Și chiar se întâmplă!

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. Andrei Ghiorghe   •  

    Supertare…SMURD merita…De-abia cand vezi ce fac oamenii aia intzelegi de ce..

  2. diana   •  

    Cu tot respectul pentru SMURD, mai sunt si alte ong-uri care merita acesti banuti.
    Eu directionez spre Asociatia “SOS Infertilitatea”, care activeaza exclusiv in regim de voluntariat. De patru ani ma lupt sa obtin o sarcina, numai eu si sotul meu stim prin ce am trecut! Daca ai probleme de infertilitate in Romania nimeni nu se uita la tine, trebuie sa platesti totul integral, desi platesti asigurari de sanatate. “SOS Infertilitatea” asta face, atrage atentia asupra gravitatii acestei probleme sociale si de sanatate, pana de curand un subect-tabu: infertilitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu