Social Media Camp, pe puncte

Poate nu-i profi ce fac eu acum, da’ o să amestec chestii serioase, chestii de industrie, chestii personale și chestii amuzante într-un amalgam pe puncte cum rar mi-a fost dat să văd. Da, mie, rar mi-a fost.

1. Este al 4-lea eveniment organizat de Marta Ușurelu și Revista Biz la care particip. Sunt fan pe viață al evenimentelor lor, o declar cu mâna pe inimă și sper să pot participa la toate care vor mai fi, din trei motive foarte simple: a) sunt organizate impecabil; b) Marta și echipa ei știu până la nivel de artă să aleagă oamenii care participă (adică speakerii) și c) n-a fost nici măcar o prezentare din care să nu învăț ceva nou, la oricare dintre evenimentele Biz la care am participat.

2. Mai e un motiv, dar merită menționat separat: la evenimentele Biz (Timișoara, Cluj, Amsterdam, Pârâul Rece) ceea ce se întâmplă după evenimente e de neuitat. Party-urile de la Timișoara și Cluj, plimbările din Amsterdam, karaoke la Pârâul Rece – sunt clipe care îmi umplu sufletul cu chestii pozitive. Și da, ies atât de bine ca o consecință a punctul b) de mai sus.

3. Am rămas cu niște concluzii ferme. Iată doar câteva dintre ele.

a. Agențiile și clienții ar trebui să aibă mai multă încredere în capacitățile bloggerilor.

b. Bloggerii fac multe greșeli. Nu scriu despre evenimente, scriu nimicuri, nu urmăresc ce se întâmplă cu subiectul după publicare.

c. Ar fi inteligent ca oamenii din agențiile care lucrează cu bloguri să știe despre ce-i vorba în ceea ce numim “blogosferă”. Evident, sunt agenții care în relația cu bloggerii sunt ca peștele în apă (Spada și Standout sunt cele mai relevante exemple), dar sunt agenții care n-au idee că în Mureș și Alba există bloggeri influenți în comunitățile lor.

d. În Social Media vor fi mereu campanii mai reușite și campanii mai puțin reușite, ca să nu spunem că vor fi și eșecuri absolute. Dar cel mai mare risc în Social Media nu e să faci o campanie care să nu iasă, ci pur și simplu să nu fii acolo.

e. Cred cu tărie și convingere că fiecare companie care își dorește să fie activă în Social Media (și am zis mai sus că eu cred c-ar trebui să-și dorească toate) ar trebui să aibă un om care să vorbească aceeași limbă cu agențiile și bloggerii. Fie că-l crește în acest sens, fie că recrutează un om deja “antrenat”, e esențial să vorbim cu toții aceeași limbă.

e. E foarte ok să recunoști când faci o greșeală, dar e mult mai inteligent să înveți să nu faci deloc greșeala cu pricina.

4. Mai sunt și altele. De-a lungul vremii, o să mai revin asupra lor.

5. Anadelapepsi e unul dintre cei mai mișto oameni pe care i-am cunoscut. Ever.

6. Am primit 2 cadouri bestiale de ziua mea (care a fost acum 2 săptămâni) de la Andreea și de la Vali. Mulțumesc frumos, pot să vă spun doar că amândouă sunt asupra mea în momentul în care scriu 🙂

7. Staropramen e o bere bună, de cursă lungă. Mi-a plăcut mult. O să vă povestesc despre ea.

8. Mulțumiri maxime: Martei, echipei Biz, vorbitorilor: Adrian Ciubotaru, Costin Cocioabă, Cristian China Birta, Cristian Manafu, Cristian Dorombach, Dan Dragomir, Dragoș Stanca, Adi Hădean, Alex Negrea, Victor Kapra, Radu Băzăvan, Vali Petcu și sponsorilor: Bancpost, Nokia, PepsiCo, Danone, Staropramen.

Nu știu exact când va fi următorul SMS, dar știu că voi face totul să fiu acolo.

În rest, sper că n-am greșit nici un link.

Andrei Crivăț

11 Comments

  1. Pingback: Cum a fost la Social Media Camp | M A N A F U *

  2. Robert   •  

    Nu ai gresit linkul, insa Bancpost se scrie cum am scris eu… 🙂 Nu-i nimic, I like you. 🙂 🙂 🙂

  3. Pingback: Biz SMS Camp – Nothing else matters! « pr intre randuri

  4. Elena   •  

    Bine, Robert! 🙂 (Like)

  5. Monica, Spada   •  

    🙂 MulÅ£umim pentru metaforă. Mă gândesc la Marta ÅŸi cred că îi luminează săptămâna cât de frumos ai scris tu despre eveniment! 🙂 Åži următorul SMS va include schi, am citit.

  6. Pingback: Ce mi-a placut la Biz SM Summer Camp

  7. Pingback: Premii de la Revista Biz - andreicrivat.ro blog

  8. Pingback: După SMS Timișoara 2 - andreicrivat.ro blog

  9. Pingback: Câteva recomandări din suflet - andreicrivat.ro blog

  10. Pingback: Biz Snow Camp - andreicrivat.ro blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu