Èšeparii imobiliari. Azi, Grupul Tower

În ultimii ani, în Cluj-Napoca au apărut nenumărați investitori imobiliari. Unii mai serioși, alții mai țepari. Fiecare și-a construit imaginea cum a putut mai bine, fiecare a încercat să scoată în evidență proiectul propriu, ca fiind serios, viabil și convenabil.

Numai că realitatea crudă le-a dat unora planurile peste cap. De exemplu, Grupul Tower are un proiect care se cheamă Tower Park, proiect care prevede niște blocuri înalte, un hotel și alte chestii. Au intrat foarte tare pe piață, reclame într-o veselie prin toată presa. Și-au cumpărat o grămadă de mașini de fițe, ca să arate ce serioși, solizi și potenți financiar sunt- câteva jeep-uri grand cherokee, un cadillac escalade, un ford mustang și nenumărate hyunday santa fe, tucson și altele.

Ei bine, nu erau deloc așa solizi. Prima oară a apărut un zvon pe Citynews care spunea că nu mai au bani și nu și-au mai plătit furnizorii. Azi a apărut un articol întreg în Ziua de Cluj, în care scrie că au milioane de lei (noi) datorii DOAR la un furnizor. Plus alte datorii la alții (în total vreo 3 5,5 milioane de euro). Iar ca fapt divers, o firmă prietenă mie are de recuperat vreo 1.000 de euro de la ei DE DOUĂ LUNI. Factura s-a făcut la data din contract, termenul de plată era 15 zile, dar de două luni ditamai investitorul imobiliar n-a putut plăti 1.000 de euro. Firește, prietenii mei îi vor da în judecată și le vor cere falimentul, chiar dacă suma e foarte mică. Va fi cam ca în scandalul cu Metro și furnizorii. Rămâne de văzut cine și cum își va recupera banii de la ei, câtă vreme nici băncile nu vor să-i susțină.

Câtă încredere poți să ai să cumperi un apartament (o investiție majoră în viață, nu ?) de la un investitor atât de “serios” și de “solid” încât nu poate, timp de două luni, să-și plătească o datorie atât de mică ? Ce șanse au ceilalți furnizori, cărora Tower le datorează sume mult, mult mai mari, să-și primească banii ? Citeam în articolul din Ziua de Cluj de o firmă care, din cauza faptului că nu-și primește banii de la Tower, a intrat în imposibilitatea de a-și plăti niște rate de leasing. Și cine știe câți or mai fi în situația asta ? Gura lumii zice că Tower au restanțe la vreo 300 de creditori.

Singura chestie bună din povestea asta e că va începe, probabil, o asanare a pieței. “Marii investitori”, cei care au bani doar de mașini scumpe sau cei care speră să vândă locuințele înainte să le proiecteze, vor face loc investitorilor serioși, care se înhamă la proiecte de anvergură atunci când sunt siguri că le pot duce până la capăt.

Andrei Crivăț

135 Comments

  1. seliman   •  

    Tower Park îl construiau pe teren proprietate privată, adică terenul lor, sau în parteneriat cu municipalitatea? Adică pe domeniul nostru public, cu preÅ£urile lor. Ar fi interesant de văzut aspectul ăsta.

  2. Andrei Crivat   •  

    @Seliman – ei au mai multe proiecte. Ala de langa Billa, la care se lucreaza efectiv (ca inteleg ca pe celelalte n-au autorizatii inca) e pe terenul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara

    Completare: e un parteneriat cu USAMV, dar nu cu municipalitatea, ca la Lomb sau Cartierul Tineretului.

  3. prodan   •  

    cîntaÅ£i prohodul unui investitor care pare serios. Nimeni nu poate finanÅ£a un asemenea proiect NUMAI din resurse proprii, normal că trebuiau să ia credite. Cred că e o chestiune de timp pînă cînd vor fi aprobate ÅŸi alea iar proiectul o să intre în linie dreaptă. vorba ăluia citat în Ziua, nu poÅ£i abandona aÅŸa ceva.
    păcat de ei; atîÅ£ia biÅŸniÅ£ari în piaÅ£a asta, ÅŸi o firmă care pare serioasă ia ÅŸuturi în dos.

  4. Andrei Crivat   •  

    @Mihai Prodan: eu partial sunt de-acord cu tine. Da, pare serios. Da, nimeni nu poate finanta un asemenea proiect doar din resurse proprii (ar fi si stupid sa fie asa). Evident ca trebuie sa lucreze cu credite.
    Problema lor e ca nu pot lua credite, din ce reiese din articolul din Ziua, pentru ca au un mic necaz cu terenul – nu-i al lor.
    Indiferent insa daca isi rezolva problemele sau nu, e complet neserios sa cumperi chestii pe care nu le poti plati. nu e vorba de un furnizor de neplatit, ci de o gramada de furnizori care, ca si tine, au zis ca par seriosi. le-au dat marfurile si nu si-au mai luat banii. Si aia, furnizorii, la randul lor vor avea o problema catre creditorii lor, nu ? pentru ca s-au bazat pe faptul ca astia de la Tower par seriosi…

  5. Gez   •  

    Baza e ca au flota de jeep`uri de jdemii de euroi bucata. 😉

  6. io cel prost   •  

    Lasand la o parte o meteahna a presei (pour le connaisseurs, Tower nu are reclama in Ziua)sunt curios daca Tower va intra indeed in faliment. Daca nu, inseamna ca au cohones, fie acei cohones financiari, fie de alta natura. Daca intra in faliment, AMIN. Daca nu, inseamna ca, fie, cele spuse de Ziua nu sunt chiar atat de @cristal@, fie ceva e putred tare. Asta pt ca o firma cu asa datorii nu poate invia peste noapte, exceptand faptul ca ar lua credit de la alde Sile Camataru (pt ca in fata unei banci esti zero cu asa datorii). Deci…rabdarica si tutun!

  7. Andrei Crivat   •  

    @io: mai e o varianta. cea in care nu intra in faliment pentru ca vand proiectul cuiva mai cu “cojones”, cum spui tu. Cand vinzi (ca business) un asemenea proiect, vine cineva mai potent financiar, plateste datoriile si apoi le scade din profit.

  8. io cel prost   •  

    Andrei, cineva mai potent financiar never ever nu s-ar baga intr-un business in care terenul nu e al tau! Ci al USAMV! Asta pt ca parteneriatul cu USAMV nu se vinde, ci se renegociaza. Si, poate ca USAMV va avea niste conditii care la noul investitor nu ii vor conveni. Plus ca preiei un business care deja e cotat ca putred in ochii viitorilor posibili furnizori si -sau clienti/cumparatori.

  9. Andrei Crivat   •  

    @io: in teorie, ai perfecta dreptate. In practica, gura targului zice ca deja s-a bagat cineva 🙂

  10. io cel prost   •  

    Un altul care va mai tepui niste furnizori…si uite asa au de lucru avocatii. Pe bune, credeam despre Tower ca e o chestie serioasa….dar……aiurea in tramvai. de fapt ce ma mir…..tower-uri langa benzinarie si cu view acoperisul blocurilor lu’ raposatu….da noh…..las ca cresc io mare si-mi gat casuta de la V Fanatelor!

  11. Andrei Crivat   •  

    @io: daca zvonurile sunt adevarate, si cumparatorul e cine am auzit eu ca ar fi, n-o sa fie nici o teapa. dar ramane de vazut. vorba ta, rabdare si tutun 🙂

  12. io cel prost   •  

    Apoi mai Andrei asa am zis si cu Tower la inceput. Ca nu are cum sa fie teapa. Si iaca-ta! Da noh,,,,sa vedem!

  13. www.mihaipopescu.com   •  

    Salveaza-l pe Mihai! are 24 ani, e din Timisoara si trebuie sa stranga 40 000 de euro pt o operatie pe creier, in Germania pt a extirpa o tumora craniana. Intra pe mihaipopescu.com pt mai multe detalii si poate pt a face si o donatie care ii poate salva viata : mihaipopescu.com

  14. mihai   •  

    tower a oprit constructia si vanzarea pentru corpurile C si D. La A si B inca se mai lucreaza.
    ce se intampla cu cei care au achizitionat apartamente in corpurile C si D?
    nici la zona de hotel respectiv centru business nu se mai lucreaza.

  15. Veritas   •  

    Salut, Andrei! Tocmai am incheiat un contract de cumparare a unui ap. in Towers. Toate economiile noastre (ani buni de munca peste hotare) s-au dus in acest proiect. Acum, cu toate zvonurile astea, mi s-a creat un “bolostanc” pe suflet… Mai cunosc cateva persoane in aceeasi situatie…
    Poti sa-mi dai mai multe informatii despre acel “cumparator” misterios de care aminteai mai sus?

  16. mihai   •  

    veritas, in ce corp ti-ai luat apartament? ce procent ai dat avans?

  17. Mihai B   •  

    Remax-premier e o agentie imobiliara care cel mult se ocupa de vanzarea unor apartamente in paralel cu vanzarile directe de la Tower.

    In ianuarie am platit avansul pt un apartament in corpul A si pana acum, din cate pot sa-mi dau seama, lucrurile au evoluat conform planului (cel putin pt corpul A).

    Zilele trecute i-am contactat pe cei de la Tower si mi-au confirmat ca lucrarile sunt in grafic, iar din luna august vor intra intr-un ritm mai sustinut dupa pauza din iulie.

    Deocamdata nu am nici un motiv intemeiat sa ma indoiec ca lucrurile merg bine, in ciuda diverselor zvonuri mai mult sau mai putin fanteziste care circula.

  18. mihai   •  

    am fost azi pe santier. nu se lucreaza mai nimic. era o mana de muncitori pe santierul din fata, insa in spate, la blocuri, poarta inchisa si nici un muncitor.

  19. mihai   •  

    mai stie cineva noutati despre tower?

  20. gigione   •  

    Nu e nicio tzapa TOWER asta. Asa ai tu impresia. Ca una care a fost in interior iti zic ca bani sunt cacalau. In TOWER. Go ask Mihai, the owner.

  21. gigione   •  

    presupun ca cei de la citynews nu si-au luat partea… aici ar fi niste cornitze…

  22. Andrei Crivat   •  

    Gigione: da, asa am impresia. Cand un “gigant” imobiliar nu poate plati 1.000 de euro la terman, si trebuie sa te rogi mai bine de doua luni sa plateasca, imi lasa impresia ca-s tzepari. In al doilea rand, nu inteleg deloc ce treaba are citynews cu povestea asta. Iar in al treila rand, se lucreaza la un bloc din 4. Asta n-arata deloc ca ar fi bani cacalau, cum zici tu.

  23. taxido_mask   •  

    Firma Towers dincolo de faptul daca va intra sau nu in faliment, are o problema de atitudine, ca de altfel o buna parte a societatii romanesti. Dincolo de Jeepuri, tapitat cu reclame peste tot si niste fetitze beton care incearca sa pune proiectul intr-o lumina mai buna firma Towers a avut tot tipmul mai multe fetze, si au incercat sa-si protejeze interesele mereu, lucru la care te-ai astepta de la un Tzepar de Floresti dar nicidecum de la o firma care se vrea serioasa. Proiectul Tower Park, daca va fi terminat, nu va fi terminat niciodata la timp, a se vedea River Tower (un bloc normal de 8 etaje care trebuia terminat in iunie si deocamdata inca sa mai lucreaza la el, timid dar se lucreaza. Recent au anuntat ca vqa fi terminat in aceasta toamna ceea ce poate fi sf. lui Noiembrie. S-au comportat inadecvat si cu cei care au avut incredere in ei si acum vor pierde tot mai multe credibilitate pe zi ce trece, pentru ca apeleaza la tot felul de tzepuse si tertipuri ca sa iasa din cacat. Ei cer respectarea anagajamentelor de la toti ceilalati dar ei nu si le respecta.

  24. mihai   •  

    firma tower a avut probleme financiare in lunile iunie-iulie-august, in special cu banca transilvania. acum au credit de la BCR si CEC. (zvon de la o firma de constructii), la fel, la corpurile C si D nu se mai lucreaza, lucrul trebuind sa inceapa undeva in octombrie, iar finalizarea lor e amanata cu aproximativ 4 luni.

  25. mihai   •  

    update: constructia la corpurile C si D va reincepe in ianuarie si finalizarea va avea loc in martie 2010. Momentan se promoveaza corpurile A si B, dar cine doreste in C si D este binevenit.

  26. io   •  

    de unde ai informatiile astea mihai ?:)

  27. mihai   •  

    de la oficialii tower de langa billa si de la fetele din mall-uri; cele legate de credite le am de la persoane din banci, care au negociat cu tower dar dupa cum am spus, probabil sunt zvonuri.

  28. profi   •  

    Fix pix ! Ti-ai gasit si tu niste surse … daca nu stiai afla ca patronul de la Tower park a fugit in strainatate. E cautat de politie. Banca care a creditat firma a numit o persoana care sa administreze dezastrul ce a ramas in urma.

  29. mihai   •  

    ma rog, am spus ca sunt zvonuri, dar tu de unde ai auzit ca e cautat de politie?

  30. io   •  

    ce stiu eu din surse sigure e ca au luat un credit mic de la cec sub 500k euro si unul mai mare peste un 1.5 mil de la bcr. Mai zic ei ca au venit niste investitori http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=17837
    vom vedea

    nu exista o banca ce a creditat firma, asa ca ce a zis profi sunt glume 🙂

  31. deci.. cum?   •  

    si eu am achizitionat toamna trecuta un ap in river tower.. am platit aproape tot si de cateva luni stau cu frica in san si ma rog sa fie bine.. ne tot amana, sunt evazivi in raspunsuri.. pe santier ba se lucreaza, ba nu.. ni s-a promis ca la sfarsitul lunii se vor incheia contractele de vanzare cumparare. ce va fi vom vedea..

  32. mihai   •  

    cred ca nu exista constructor care sa definitiveze proiectul la termen.

  33. io   •  

    river tower nu e terminat? cand trebuiau sa termine ?

  34. mihai   •  

    tower a obtinut finantare de la credit europe, insa, probabil datorita crizei, nu primesc toti banii deodata, ci in transe. asa ca, si constructia va fi in transe. pentru inceput corpurile A si B, iar de prin primavara se va relua constructia la C si D. A si B vor fi gata in decembrie 2009 la fel si cele 2 niveluri de parcari subterane de sub intreg ansamblul, iar la C si D se prelungeste termenul cu aproximativ 1 an, rezultand ca in corpurile A si B se va putea locui incepand din decembrie. cei care au cumparat in C si D au un singur motiv de ingrijorare, respectiv….amanarea cu un an a finalizarii, sau pot opta pentru schimbarea apartamentului contractat cu o alta varianta disponibila in corpurile A si B. informatiile le am de la unul din agentii de vanzari.

  35. io   •  

    oamenii au creditul, dar au optiunea de a nu lua banii acum, si cum acum nu vand nimic, si din corpurile c si d nu e vandut aproape nimic, nu li se merita sa termine blocurile si sa nu fie vandute. Deci teoretic se amana cele 2 corpuri cu un an, practic o sa se amane pana incep iar sa vanda, deci nedefinit …
    probabil o sa il termine, dar diferenta de un an de zile mi se pare inacceptabila

  36. Mihai B   •  

    Io: daca au primit creditul, mi s-ar parea mai logic sa constuiasca corpurile C si D in ideea ca un apartament construit se vinde mai repede decat unul virtual.

    In alta ordine de idei, eram curios daca e cineva care a cumparat in coprul A etajele 1-3? Si daca da, cat au platit pana acum procentual?

    Mersi.

  37. mihai   •  

    se pare ca, creditul acordat va fi primit in transe, aceste transe fiind acordate pe masura ce lucrarile (vanzarile) vor progresa. Partea mare a creditului va veni dupa ce corpurile A si B vor fi construite, acestea servind oarecum ca si un fel de garantie pentru credit. Pentru corpurile A si B exista bani deja, si ele nu fac obiectul principal al creditului de care vorbeam mai sus. eu unul asa am inteles de la reprezentant.

  38. io   •  

    acum nu se vinde nimic, si ei nu vor sa construiasca ceva si sa stea cu el construit, platind dobanda la banca, si apartamentele nevandute. Cand vor fi deblocate creditele, atunci vor incepe si ei sa se gandeasca la constructie, si sa incepa sa vanda. Creditele se pot face cu luarea sumei de bani ulterioara. Corpurile a si b sunt pe un credit, c si d pe altul. Pana si aprobarile s-au facut separat, deci sunt considerate 2 chestii diferite. A si B se termina la timp pt ca sunt vandute in mare parte. Creditul se da pe transe, in functie de nivelul constructiei, dar ei nu vor sa plateasca dobanda pe ceva care inca nu poate fi vandut. Eu am cumparat in c cu suma intreaga, si acum probabil ca o sa aleg alt apartament in a sau b ca sa nu stiu ca am ceva. Normal ca nu mai am incredere in ei, de la 10 luni, ajunge un an si asa mai departe …

  39. mihai   •  

    eu am luat in D tot cu suma intreaga; cand am vazut ca se intarzie cu constructia, m-am mutat in A, pentru ca am nevoie de locuinta din 2010.

  40. ciprian   •  

    Pana la urma ce se va intampla cu proiectul acesta ?Este adevarat ca patronul firmei Tower este plecat(fugit) in America din cauza lipsei de bani ?Ma puteti lamuri in privinta acestor doua intrebari deoarece sunt interesat sa cumpar un apartament in corpul A !!!Multumesc

  41. mihai   •  

    nu este fugit/plecat nimeni. pe santier se lucreaza, dar lent. merg o data la 2 saptamani pe santier. acum sunt la etajul 4/5 si lucreaza la interior (compartimentare). am primit si un grafic cu executia pe lunile urmatoare. steelnox1978@yahoo.com

  42. io   •  

    si poti pune si aici graficul de executie la a si b ?:)

  43. mihai   •  

    bineinteles. dar nu stiu cum. e un pdf.

  44. Andrei Crivat   •  

    Mihai: trimite-l la mine, pe andrei arond andreicrivat punct ro (faci tu inlocuirile necesare) si il postez eu aici. e ok ?

  45. Andrei Crivat   •  

    graficul de la Mihai e online, in format PDF, si poate fi accesat facand click pe urmatorul cuvant: GRAFIC

  46. io   •  

    Merci Mihai,

    la turnurile c si d datele nu sunt reale, tinand cont ca termenul de predare s-a amanat dincolo de martie 2010. La restul se pare ca sunt cam in grafic 🙂

  47. mihai   •  

    lucrul pe santier incepe pe data de 15 ianuarie cu lucrari in principal la interior (compartimentare) iar cand temperatura va creste peste 5 grade, se va continua in paralel si cu turnarea planseului de la etajul 5 corpul A respectiv etajul 1 corpul B.

  48. Peter Janos   •  

    mi-am luat apartament in river tower in 2007 achitat integral, apartamentul l-am finisat in august, m-am mutat in septembrie ca sa nu mai platesc 250 euro chirie avind un apartament de 80.000de euro si au promis ca totul va fi gata la termen. NU AM CALDURA!!! NU-AM APA CALDA!!! SI CURENTUL CADE DE CATEVA ORI PE NOAPTE!!! DIN CAUZA FRIGULUI DIN APART. VECIN SI DIN HOL AM MUCEGAI PE PERETI DEJA(DE LA CONDENS)…SUNT NISTE HOTI SI NESERIOSI! INTRADEVAR AU MASINI SI PROMISIUNI RESTUL FIX P..A

  49. io   •  

    Tare, deci pe langa faptul ca nu se tin de termenul de executie, nici nu le fac cum trebuie … Asta chiar e o problema, ca de asteptat mai astepti un pic, dar sa te muti si sa nu mearga curentul si caldura e inacceptabil … Asta e, ne-am tepuit

  50. mihai   •  

    tepe sunt la tot pasul si la orice constructor care iti vinde locuinta noua. intrebati si la europort sau la sala sporturilor. situatia e aceiasi. intarzierile sunt lege, iar 1 an dupa ce te-ai mutat ai probleme cu curentul cu tevile, etc…toate constructiile noi din tara sunt in impas. nu stiu daca are legatura cu criza. nu trebuie sa blamam tower pentru faptul ca bancile nu dau credite. putem sa ii acuzam eventual pentru neseriozitate sau inconsecventa. amintiti-va ca vanzarile au fost extraordinare pana prin iunie, apoi au scazut sau s-au oprit. de ce? (criza imobiliara din state). toti care au ales tower au ales pentru ca constructia arata bine, cei care au vazut planurile detaliate au o parere buna, comunitatea care se va forma acolo va fi o comunitate relativ tanara, selectata.
    consider ca, fiind viitori proprietari la tower, sa incercam sa privim viitorul intr-un mod mai optimist, sunt convins ca piata isi va reveni, iar cei din conducerea tower nu stau ci se straduiesc sa construiasca.

  51. io   •  

    atata timp cat constructia e facuta bine, ok. Dar daca te muti si nu iti merge caldura … asta denota neprofesionalism, si dorinta de a lua bani, fara sa faca ceva ca lumea. Oricum pt tower park e devreme sa vorbim, si bineinteles, daca nu va corespunde ce e in realitate cu ce e in contract, vom vedea atunci cand e cazul. Sper sa nu fie

  52. io   •  

    si asta cu toate firmele de constructii au intarzieri si probleme mi se pare o tampenie, eu am platit banii, deci mi se pare normal sa am ceea ce am platit. Nu ma intereseaza ce fac altii…

  53. mihai   •  

    ai dreptate io. de tower park e prematur sa vorbim. judecam corect, am semnat acelasi contract in favoarea mai mult a lor. va fi bine.

  54. tower fan   •  

    “Pestele de la cap se impute”. Intrebati despre patronul de la Tower in stanga/dreapta si o sa va convingeti ca (sc)amatoria lui va afecteaza si pe voi, iar in perioadele de criza aburicelile nu mai tin… Io sper sa nu am dreptate, dar nu va faceti iluzii cu corpurile A si B de la billa… miram-as sa sa mai lucreze ceva pana in martie, aprilie… Sfatul meu, luati-va apartamente gata construite, nu vise pe hartie…

  55. Mihai B   •  

    Am fost azi pe la site. Nu se prea lucreaza nimic. Corpurile A si B sunt in acelasi stadiu din noiembrie. Cei de la Tower mi-au spus ca se va reincepe lucrul “in forta” intr-o saptamana doua. O sa-i cred cand o sa vad cu ochii mei…

  56. io   •  

    dap, deja nu se mai raspunde la mailuri, la telefoane …
    se ingroasa gluma

  57. andrei   •  

    am achizitionat si eu un apartament in tower A, anul trecut. nu se poate face nimic prin tribunal sau…..nu stiu ce sa zic, ar trebui sa povestim o parte dintre clientii tower.nu stiu nici un contact de-al clientilor de la tower…..lasa-ti-va un id de mess sau ceva, sa luam legatura ….zic eu…..id meu e – andrei_t99

  58. io   •  

    mda, a raspuns agentul la telefon pana la urma, oricum era penultima zi de lucru la ea 🙂

    cica s-a schimbat echipa de muncitori, pt ca aia furau ca in codru. De facut ceva nu avem ce face, pana in momentul de fata, pe hartie sunt in grafic la a si b … vom vedea, poate discutam si pe msg 🙂

  59. gaga   •  

    Faza cu muncitorii care fura e ca povestea cu Stoica care se plangea ca de aia nu poate sa dea banii pentru ca au furat secretarele din bani. Sper ca va aduceti aminte de Stoica. Stoica ala cu Caritasul , mama tzepelor. Tower park fiind o nepoata mai indepartata.

  60. adi   •  

    io(n) si mihai (C) (in engleza michael) joaca bambilici cu unii mai naivi pe aici …

  61. io   •  

    din pacate, evidentiez din pacate, sunt un cumparator la tower. In momentul de fata mi-a mai ramas speranta ca vor termina cat de cat la timp. Nici macar nu sunt din cluj, am cumparat apartamentul cu ideea ca o sa ma mut in cj la sf anului asta, lucru utopic deja 🙂
    mi-ar placea sa joc bambilici, dar cand am dat o groaza de bani, pe care poate ii mai recupereaza dracu, nu iti arde de bambilici 🙂
    oricum am mai zis, teoretic sunt inca in grafic pt primele 2 turnuri, practic ……. vom vedea

  62. mihai   •  

    nici mihai n-are chef de bambilici, fiind tot un cumparator de la tower, mihai este insa un pic mai optimist.

  63. io   •  

    Eu zic ca ii gata baieti 🙂
    am fost pe la tower si mi-o vandut gogosi cum ca se semneaza acum contractul cu noii constructori, si ca o sa inceapa in decursul lunii astea iar lucrarile…
    bullshit, ne-am ars. Asta e …

  64. ffff   •  

    cred ca mihai nu mai lucreaza la tower, ca nu mai scrie :))

  65. rica   •  

    nu mai zice nimeni nimic?

  66. riwer tower   •  

    NU sunt gata lucrarile in Riwer Tower nici dupa un an de la promisiunile care erau facute la incheierea contractului la cumparare. NU avem apa calda, scara e jalnica , au pus gresia pe casa scarii de vre-o 3 ori si nici acum nu e gata, liftul nu functioneaza, e dezastru. Sper sa primim CF-ul cat de rpd, dar nu cred ca anul acesta. Asa ca nu va faceti sperante aiurea cei din Tower Park pt ca mai aveti de asteptat.
    Locatarii se muta incet incet si isi cara pana la etajul 8 materialele de constructii. Incalzire nu avem nevoie inca …dar sper sa se dea drumul pana la iarna .

  67. Gaga   •  

    E adevarat ce am auzit ca cei de la Tower park isi declara falimentul ? Si culmea ca nici un post de televiziune nu face valva in legatura cu tzeapa secolului.

  68. Helllo   •  

    Salutare,
    Pai nu are ce valva se se faca, dl Chezan lucreaza pe 3 companii Tower srl, Tower Development, Tower Investment, compania care este in faliment este Sc Tower Srl, companie care nu gestioneaza nici un proiect, ci are doar datoriile, deci e rentabil sa o falimenteze. Proiectul Tower Park este gestionat de compana tower development, care nu are nicun credit si nico datorie. asta e motivul pentru care nu se face valva pt ca nu are de ce. problema este cu cei din River pentru ca acolo terenul este ipotecat.

  69. Helllo   •  

    Numai ca toate cele 3 companii avand numele TOWER, iar titlurile sunt “tower in faliment” automat se face asocierea. Credeti ca Cineva e prost sa lase acolo niste lucrari incepute si niste bani blocati? mai ales ca mare parte din apartamente sunt vandute cel putin in primele doua corpuri si banii de acum trebuie sa ii primeasca de la cumparatori, si am inteles ca e vorba de milioane de euro doar din contractele deja semnate. Doar ca…nu mai sunt bani cu ce se reporneasca lucrarea si sa ridice blocurile…o sa vedem cum o sa se descurce…oricum sa nu ii plangem de mila lui Chezan…e mult prea smecher sa se lase dus de val si sa nu stie ce sa faca.

  70. Clujean   •  

    Habar nu avem noi pe cate firme lucreaza Chezan, ce iginerii face. Pe site la Min Finantelor sunt cel putin 8 + cele de contructii ale rudelor. Caracatita Tower a foarte bine pusa la punct si va mai face si multe alte victie asta e cert.

  71. Helllo   •  

    Se pare ca lucrurile incep sa se miste, au reinceput lucrarile la turnul A si B.

  72. Sara   •  

    Au inceput, dar s-au oprit.. stau chiar langa si dupa cum se misca, nu o sa termine niciodata blocurile alea, in nici un caz pana in martie 2010.. Mai ales ca vine iarna.
    Pacat de cumparatori.. Cei de la tower au fost destul de smecheri astfel incat sa nu ii poti da in judecata. Eu nu asi fi semnat niciodata un asemenea contract de cumparare al unui apartament, in care numai constructorul are de castigat.. La problema asta, cumparatorii au fost cam inconstienti..

  73. Helllo   •  

    Buna Sara, nu stiu in ce directie te uiti tu, insa eu trec zilnic pe la santier si se de doua saptamani se lucreaza inclusin in weekend. Mda contractul e in defavoarea cumparatorului, insa odata semnat nu mai avem ce face. Termenul de predare al apartamentelor este iunie 2010, si probabil vor fi cateva luni intarziere pe care si le asuma constructorul , asadar august sep 2010 sunt date realistice, in cazul in care se mentine ritmul de constructie si in cazul in care in periosda iernii s elucreaza in interior compartimentari instalatii. Adevaratul profil al ansamblului nu este in mom in care acesta se alfa la et 5 sau 10, ci doar cand este finalizat…asadar nu ar avea nicun sens sa se inceapa fara ca cineva sa il si termine.

  74. ariana   •  

    si eu sunt un cumparator al unui apartament in corpul A. urmeaza ca spre sfarsitul anului sa mai achit o rata de pret. as vrea sa stiu daca cei aflati in situatia scadentei mai au incredere sa achite. in legatura cu penalitatile de intarziere, sa nu va faceti propbleme, este ilegala clauza privind penalitati de 1% pe zi de intarziere.

  75. Andrei Crivat   •  

    @Dana: nu ti-am aprobat comentariul deocamdata, fiindca vreau sa te intreb: esti ABSOLUT SIGURA ca vrei sa-ti faci public numarul de mobil ? Daca da, atunci ti-l las. Daca nu, poti sa-ti trimit cui vrei tu de-aici un mail sa-i dau numarul si sa fie o chestie privata, nu publica. Astept sa-mi raaspunzi inainte sa-ti aprob comentariul, ok ?

  76. Sara   •  

    @Helllo
    din pacate si ieri am trecut chiar pe acolo, si era pustiu pe santier.. poate lucreaza noaptea.. stiu si eu? noaptea dorm..
    eu daca asi avea apartament cumparat acolo, mi-asi lua adio de la el.

  77. dana   •  

    merci mult andrei. sunt atat de ingrijorata in legatura cu proiectul tower incat nici nu m-am mai gandit la chestia asta. as prefera sa trimiti numarul meu pe mailul arianei. Multumesc.

    • Andrei Crivat   •  

      @Dana si @Ariana v-am trimis amandurora cate un email cu datele celeilalte. Din pacate, sunt convins ca au intrat in spam, asa ca verificati si spamul, va rog, multumesc, continuati 🙂

  78. Sara   •  

    Iar termenul de finalizare al turnurilor A si B e in decembrie 2009. Daca punem cele 90 de zile pe care le mai are constructorul in maneca, ajungem in martie 2010.
    In fine.. nu are rost sa discutam astfel de termene, pentru ca si daca ar fi cum spuneti dvs, tot e prea putin pentru ca acele blocuri sa fie terminate la timp. Sotul lucreaza in constructii si stiu despre ce vorbesc. Poate daca ar fi fost vorba de 2 blocuri de 4-5 etaje, atunci ar fi terminat. Dar in nici un caz 2 turnuri de 18 etaje.
    Sa nu mai vorbim de finisaje si alte minunatii care dureaza uneori mai mult decat ridicarea unui etaj.
    Numai bine!

  79. Helllo   •  

    Ciudat sara pentru ca si eu am trecut ieri pe acolo, si se lucra…ti-am spus probabil ne uitam in directii diferite. termenul estimativ de predare estedecembrie 2009, cu posibilitate de prelungire pana in iunie 2010. Dupa cum probabil sti apartamentele nu sunt finisate ci semi finisate.

  80. ariana   •  

    Sara, nu te uiti in directia buna…poate tu te uiti la hotelul de la strada, nu la constructiile din spatele supermarket-ului Billa. Se pare ca se construieste, dar nu stim noi exact cat timp. Situatia tuturor firmelor cu denumirea Tower este aceeasi: in toate e implicata aceeasi persoana, toate firmele sunt urmarite in instanta de creditori ( http://www.portal.just.ro), pentru unele s-a solicitat falimentul. Nici Tower Development nu se stie foarte clar cine e, nici cesiunea antecontractelor nu am vazut-o. Intr-un an de zile s-a construit 1 etaj. Asamblul River ( singurul bloc de locuinte edificat de firma aceasta in cluj) e cum e, fara contracte de vanzare-cumparare incheiate si mai mult, cu ditamai ipoteca pe teren, cu pretul achitat integral de cumparatori si fara incalzire. Cred ca nici nu stim tot… In legatura cu dobanda, cei interesati pot consulta ordonanta nr. 9/2000 art. 4-9

  81. dana   •  

    Cititi in CityNews un articol despre tower si USAMV. Chiar daca presupunem prin absurd ca blocurile vor fi terminate, terenul nu va fi niciodata in proprietatea cumparatorilor, pentru ca e greu de crezut ca hotelul va fi gata la timp. Data fiind situatia incerta a proprietatii, a datoriilor imense si mai ales a faptului ca cei de la tower nu mai au nici bani de paine, am fi cei mai mari fraieri daca le-am da ratele!

  82. Helllo   •  

    Cumva este un cerc vicios…daca nu platim ratele nu mai sunt bani , daca nu sunt bani nu sunt blocuri…si tot asa. Eu cred ca viitoarele rate trebuie platite in baza unui grafic si a certitudinii ca ele vor fi folosite doar pentru constructia blocului, acest lucru putand fi verificabil de catre cei care au platit ratele.
    Practic blocul se face din banii nostrii. Iar terenul…tot al tower va fi…nimeni nu va muta blocurile de pe el.

  83. Sara   •  

    Si cum se poate verifica daca acei bani s-au dus la constructia blocului? doar nu vor fi afisate facturi si chitante undeva la un avizier… iar cu terenul, e cam complicata treaba, nu stiu cum s-au apucat ei sa construiasca niste turnuri pe un teren concesionat. Daca ar fi fost o hala, ar mai fi fost cum ar fi fost.. dar niste blocuri..
    Hai sa fim seriosi.. e clar ca aici a fost o MARE teapa. Desi eu sper sa nu fie asa.. macar sa dea oamenilor banii inapoi.

  84. ariana   •  

    Banii inapoi nu ii mai vede nimeni. Eventual, un apartament peste multi ani de zile, daca cineva mai are curajul sa cumpere sperante

  85. Helllo   •  

    Pai e foarte simplu, de ex daca 3 persoane platesc 50.000 euro, atunci sunt 150.000 de euro care trebuie sa se regaseasca in evolutia blocului, daca s-au primit 150.000 euro iar blocul nu a avansat atunci clar banii nu au fost folositi in directia potrivita. Sau semnarea unui act aditional prin care ratele sa nu poate fi folosite in alte scopuri ..Iar atata timp cat unele apartamente sunt detinute de reprezentantii USAMV, nu imi fac problema in privinta terenului, o sa fie un hotel la un moment dat pe care USAMV o sa il primeasca (cu intarziere desigur) si se incheie balciul.

  86. dana   •  

    helllo, ce vrei sa spui cu ,,unele apartamente sunt detinute de reprezentantii usamv?” Si inca o intrebare: esti sigur ca banii pe care urmeaza sa-i incaseze de la noi ajung pentru a construi si mai ales a finisa blocul + hotelul? Si asta in conditiile in care o parte din apartamente nu sunt si nici nu vor putea fi vandute degraba! Costul hotelului le-ar fi fost acoperit daca ar fi construit toate cele 7 turnuri iar in conditiile actuale parerea mea este ca nici nu-i intereseaza sa mai faca hotelul pentru ca asta nu le aduce venituri ci doar cheltuieli! In plus, cei de la USAMV spun ca le vor percepe penalitati pentru intarziere, bani pe care tower nu cred ca pot sa si-i permita. Iar daca se reziliaza contractul intre tower si USAMV, noi va trebui sa cumparam terenul de la universitate, ca ma indoiesc ca o sa ni-l dea cineva gratis!

  87. Helllo   •  

    Buna Dana, am auzit unele zvonuri potrivit carora et 18 din turnul A este rezervat…. Banii pe care ii incaseaza de la noi sunt suficienti pentru a finaliza cele 2 turnuri A si B (aprox 4 mil euro) iar in momentul in care se va finaliza constructia vor ramane apartamentele nevandute, care astfel, se vor vinde mult mai usor (o alta sursa de bani) . Contractul cu USAMV nu l-a vazut nimeni, nimeni nu stie daca, si ce penalizari vor fi…am auzit doar zvonuri in presa….zvonuri pe care le aud de 1 an ca Tower este in faliment…. ma rog… Intreg ansamblul are 4 blocuri Cladire de birouri si hotel, daca se va vinde unul dintre aceste proiecte si anume un bloc sau cladirea de birouri unui ale investitotr cu banii respectivi se va face si hotelul…iar daca presupunem ca nu, si totul va ramane asa cu 4 blucuri incepute, din care doua finalizate, un hotel si o cladire de birouri incepute….cine crezi ca va putea face altceva acolo sau ca se va apuca sa demoleze tot….NIMENI…..se vor semna acte aditionale si tot asa.

  88. Pingback: Ii tineti minte pe smecherii aia cu gipane si masini scumpe cu inscriptia TOWER pe ele? « Blog Din Cluj

  89. adrian ciortan   •  

    La Tribunalul Comercial Cluj in dosarul 1646/1285/2009 Administratia Finantelor Publice Cluj au solicitat deschiderea procedurii insolventei S.C. TOWER SRL cu termen in data de 26.11.2009. La fel in dosarul 1813/1285/2009 s-a cerut insolventa S.C. TOWER MANAGEMENT. Si mai sunt alte 4 dosare de pretentii ,actiuni in anulare, sechestru asigurator si ordonanta de plata. Sunt si eu unul nenorocit de acest Chezan, am achitat 32.000 euro si constat ce masinatiuni face acesta. Ar trebui sa ne intalnim toti proprietarii sa vedem ce putem face.

    • Andrei Crivat   •  

      Adrian, ti-am trimis un mail. Cred ca ti-a intrat in spam. Te rog sa verifici.

  90. dana   •  

    Suntem deja mai multi care discutam de ceva vreme si avem cateva idei. Andrei, te rog sa-i dai lui Adrian Ciortan mail-ul meu.

  91. Virgil   •  

    Unchiul meu se numara printre cei pagubiti. Ce se poate face?

  92. Andrei Crivat   •  

    Intrebare: v-ar fi de folos sa scriem un nou articol, cu informatii la zi, si discutia sa continue acolo ? Ca acest articol are, deja, 1 an si ceva… 🙂

  93. adrian   •  

    Andrei aseara n-am reusit sa intru pe net. Treaba sta in felul urmator. Firma care a construit fundatia la cele 4 blocuri , primele 4 etaje la A si 2 etaje la hotel a intrat in insolventa, se cheama parca Mox Construction. Am citit tot raportul pe site-ul casei de insolventa transilvania si se vede foarte clar ca in spatele acestei firme(Mox) stau prietenii nostrii Chezan, Barbos si ceilalti. Toti creditorii care au de primit bani, foarte multi bani dupa ce au cerut insolventa lui Mox si au vazut ca totul se leaga de firmele lui Chezan, Tower , Tower Management, Tower Imobiliare au cerut si insolventa acestor firme. Chezan in momentul de fata e disperat sa gaseasca bani sasi plateasca aceste datorii. Mai mult decat atat sia luat angajamentul fata de Universitate ca in 6 luni de la data de 16.11( cand trebuia terminat hotelul) o sa il definitiveze. Asa ca toti banii pe care ii va lua de la cumparatorii etajelor construite in corpul A le va redirectiona catre achitarea datoriilor. Sau varianta si mai pesimista , cum glumea avocatul meu, strange bani sa plece in Bahamas. Sper sa ne adunam mai multi proprietari si sa facem ceva. Nu stiu exact ce dar nu putem sta cu mainele in san. Te rog Andrei sa dai nr. meu de telefon la toti prorietarii. Multumesc.

    • Andrei Crivat   •  

      Adrian, sincer, eu nu prea inteleg povestea. Am rugat-o pe Dana sa mi-o explice simplu, ca unui copil incet la minte, ca sa pricep clar care-i faza. Nu stiu care-i numarul tau de telefon, daca mi-l trimiti pe mail am sa-l dau proprietarilor. Cand zic proprietari, zic ca-l dau celor despre care stiu precis ca sunt proprietari. Sau ma rog, cumparatori, ca proprietari inteleg ca nu sunteti nici unul. De exemplu, i-l dau Danei, ea precis stie cui sa-l mai dea. Trimite-mi un mail cu numarul.

  94. adrian   •  

    Traiam cu impresia ca l-am trecut. Greseala mea. (l-am scos, o sa-l dau numai la cei interesati, in mod direct – Andrei). Treaba e foarte foarte urata. Sunt foarte furios pe ce se poate intampla in tara asta. Autoritatile din Cluj nu se implica deloc. Ne joaca Chezan pe degete. Am platit un miliard de lei vechi. Si el a facut o gramada de masinatiuni. O sa fac adrese la Procuratura, la Dna, la Primarie, si la Presedintele Romaniei sa afle toata lumea ce se intampla in acel oras.

  95. adrian   •  

    In completare citesc ca la River tower, care e dat in folosinta, oamenii risca sa fie dati afara. Ei nu sunt prorietari din cate am inteles pt ca terenul este ipotecat iar in cazul unei executari silite prioritari la recuperarea datoriilor sunt statul si bancile !Oamenilor fraieriti nu le va ramane decat sa-l dea in judecata pe Chezan si sa-si recupereze banii. Acest domn isi bate joc de oamenii din tara asta ascultati-ma pe mine,cu acordul tuturor autoritatilor. Nu il controleaza nimeni, nu ii spune nimeni nimic. Informatiile de la River nu sunt verificate din mai multe surse urmeaza sa mai fac sapaturi.

  96. adrian   •  

    Multumesc frumos. Sa stii ca nu mie frica de nimeni. Sunt disperat, am dat atatia bani si o sa fac posibilul sa afle toata lumea de aceasta hotie. Cine a dat bani ca si mine intelege prin ce drama trec.

  97. Helllo   •  

    Din cate stiu eu proiectul tower park este pe Tower Development, deci de aceasta firma trebuie sa ne interesam care este situatia, eu am un ap in corpul A si la fel cum spunea adrian nu putem sta cu mainile in san. extista pe yahoo un Grup al mai multor proprietari tower, daca vrei andrei pot sa trimit lista cu mailul/ numarul lor de tel pentru a putea stabilii o intalnire.

  98. adrian   •  

    Draga hello in spatele tuturor firmelor lui Tower este Chezan. Daca Finantele il baga pe SC TOWER SRL in insolventa crezi ca cu gaselnita de tower development o sa poata continua linistit maestrul Chezan. Nu poti inchide ochii sa spui ca te intereseaza tower development cand totul se invarte in jurul lui tower. Sper sa intru si eu in contact telefonic cu tine si cu toti ceilalti sa vedem ce putem face. In prima faza eu zic sa ne cautam un avocat bun din Cluj si vedem ce ne poate spune. Ne adunam mai multi si solicitam o consultanta.

  99. Helllo   •  

    Salut Adrian, astept mailul tau pe care iti pot scrie datele mele, si eventual sa putem discuta telefonic sau la o cafea. Stiu ca totul se invarte in jurul Tower insa nu cred ca ar fi riscat Chezan sa fie trecut el proprietarul tuturor firmelor, pentru ca partea cu insolventa era planuita, si cred ca a luat in calcul eventualele riscuri. nu stiu daca tu ai fost la intalnirea din august cu aproape toti proprietarii din tower ma rog, cumparatorii nu proprietarii i, atunci au fost 3 avocati din partea clientilor care au discutat cu noi sper sa luam legatura si sa discutam mai multe.

  100. adrian   •  

    Il rugam pe Andrei sa ne ajute. Multumesc.

  101. Andrei Crivat   •  

    @Hellllo – adresa ta de mail e aia din comentarii ? cu multi de s si multi de i ?
    @Adrian – tu folosesti messenger ? id-ul e ca adresa din comentarii ?

  102. io   •  

    ca chezan incearca sa scape cu tower development curat, si sa ingroape toate datoriile la restul e clar, dar intrebarea mea e cum se poate asta?
    la intalnirea din august s-au strans mailuri, facusem si un forum, dar nu s-a folosit. Trimite-ti un mail la lista cu o eventuala intalnire, si eventuale solutii… cred ca aveti lista aia.
    E complicata rau chestia asta … daca exista ceva solutii, sa facem ceva.
    la sedinta chezan zicea sa facem un comitet care sa verifice destinatia banilor, eu zic ca si aia e un inceput …

  103. adrian   •  

    Stimati colegi, eu mi-am adunat toate informatiile de care am nevoie si imi este foarte clar ca sunt intr-un mare mare rahat. Nu vreau sa reiau toata povestea. Eu nu am fost la intalnirea din august, as vrea daca se poate, Andrei daca ma poti ajuta tu ti-as fi recunoscator, sa primesc si eu aceasta lista cu mailuri ale cumparatorilor(pacalitilor de fapt).
    Informatiile de River se pare ca sunt al dracului de adevarate si se va porni o morisca pe care chezan nu o va mai putea controla.

  104. Andrei Crivat   •  

    Adrian, eu nu am aceasta lista. O are Dana, i-am dat numarul tau, sunt convins c-o sa te caute.

  105. Helllo   •  

    da Andrei adresa mea de mail este cea cu multi de ii si ss :)), te rog sa i-o dai si lui Adrian pentru a putea intra in legatura.

  106. Andrei Crivat   •  

    Adrian, ti-am trimis adresa lui Hello. Vezi sa nu-ti intre in junk.

  107. Helllo   •  

    Luni 16 nov ora 18.30 in parcarea magazinului Billa va fi o intalnire cu toti proprietarii Tower, cei interesati sunt asteptati Luni, pentru a discuta situatia actuala si pentru a vedea care sunt etapele urmatoare.

  108. ariana   •  

    Buna, am revenit. Abia astept sa ne intalnim luni dupa amiaza si sa vedem ce pozitie adoptam. Mie imi pare rau personal pentru banii dati, cumva imi iau la revedere de la ei, dar nu mai risc sa dau nici o alta rata. Am luat legatura cu avocati buni si e evident ca avem sanse de reusita in sensul ca domnul Chezan ( zis Pisu) nu isi poate permite faca nici o executare silita si nu ne poate cere nici o penalitate de sute de euro pe zi ( asa cum ne ameninta), in conditiile in care el nu isi respecta obligatiile. Si e clar ca nu si le respecta devreme ce s-a obliat sa faca predarea apartamentului in stadiu semifinisat ( lucru ce presupune 18 etaje construite, centrala termica, instalatii etc) pana peste … O LUNA!! Unii dintre noi inteleg ca termenul de predare se poate prelungi pana in iunie 2010. Dar nu..ala e termenul de incheiere a contractului de vanzare in forma autentica …pentru asta fiind nevoie de carti funciare pe fiecare apartament, iar procedurile administrative de intabulare dureaza mult. De exemplu … dupa finalizarea blocului, urmeaza receptia de la primarie, apoi intabularea blocului in cartea funciara, apoi actul notarial de apartamentare a blocului, apoi vanzarea la notar cand exista cate o carte funciara individuala pentru fiecare apartament. Toate operatiunile astea dureaza. Ganditi-va cand termina el astea 18 etaje ..si de acolo mai adaugati niste luni bune pana se termina toate procedurile astea. Eu nu mai astept atata …. dar ma uit cu regret la cele cateva zeci de mii de euro pe care le-am dat, care reprezinta totodata cea mai mare donatie pe care am facut-o si sper ca intr-o zi uit ca l-am cunoscut pe domnul Pisu.
    As vrea sa tin legatura cu adrian si cu ceilalti cumparatori. Daca exista vreun grup pe yahoo…. as vrea sa stiu care e. Adrian, ai primit adresele de mail ? Le am eu, daca vrei.

  109. ariana   •  

    Stiati ca …

    1. Domnul Chezan si Mihaela Barbos sunt frati? Iar dl. Virgil e cumnatul lui Chezan?

    2. Tower Development are 2 asociati: 1 persoana fizica romana care detine 1% din partile sociale si o persoana juridica din statele unite care detine 99% din partile sociale. Firma din state a fost infiintata in ianuarie 2008, se pare ca are ca asociat unic pe o doamna din Romania ( nume nou, dar poate din familie) si a devenit asociat in firma T D tot in cursul anului 2008. Oare ce activitate o fi desfasurand acolo? Practic, cine e in spatele firmei careia noi trebuie sa platim a doua rata de zeci de mii de euro ? Dl Chezan e doar administratorul firmei TD.

  110. adrian   •  

    Ariana daca ar gandi toti ca tine ce bine ar mai fi.
    Mai sunt insa care trag mari sperante ca Chezan va face blocul ala nenorocit.
    Pt aceia ii intreb : la river tower a luat pisu 5 milioane de lei credit, a garantat cu toate apartamentele, a luat toti banii de acestia, pt ca ei sunt deja mutati, iar blocul la facut cu Mox care e in insolventa pt ca nu sia platit furnizorii si tower e la fel in insolventa pt ca furnizorii urla dupa el. Deci l-a facut pe gratis cu alte cuvinte. Se vede din avion ca si la noi e aceeasi procedura.
    Ariana vreau sa iau legatura cu tine, te rog Andrei daca poti sa-mi trimiti nr ei de telefon. Suntem pe marginea prapastiei si trebuie sa alegem care vrea sa lupte sa se ridice sau care se arunca.

  111. morosan vasile   •  

    sal sunt si eu un cumparator in tower ,Ariana as vrea adresa ta de mail daca se poate,multumesc

  112. adrian   •  

    Salut. Andrei uite chezan va face o sedinta la sediul din calea floresti de langa billa sambata la ora 11. Ne poti ajuta, daca cumva lucrezi in domeniu, sa vina catva reprezentanti de la cateva ziare din Cluj. A sosit momentul sa iasa adevarul la iveala si ar fi pacat sa se risipeasca. Voi prezenta in cadrul sedintei un material si un set de intrebari care vor face subiectul unui bun articol de presa. Multumesc.

  113. Andrei Crivat   •  

    Adrian, am vorbit cu unuii, cu altii, o sa vina ceva presa pe-acolo.

  114. adrian   •  

    Daca descopeream site-ul tau inainte de 8 august 2008 ce bine mai era.
    Mersi frumos pentru efortul depus.

  115. io   •  

    eh, nu a fost chiar asa, ca putea intra oricine …
    chestia e ca noi, cumparatorii nu suntem organizati deloc. Pana si fondurile de investitii intreaba lucrul asta. Sper ca de data asta sa facem un comitet care sa verifice toate chestiile de la tower… ca asa pe net cu citirea articolelor care nu au mai mare documentare ca noi chezan poate face ce are chef

  116. adrian   •  

    Zicea stimabilul Vadan ca stam noi pe site-uri si ii denigram afacerea lui Chezan. Ia spune domnule Vadan din data de 21 noiembrie pana in 21 ianuarie ( 2 luni de zile) de ce nu sa ridicat nici macar un etaj. Niste mincinosi sunteti toti de acolo domnule Vadan.
    Pt cumparatori din tower : cred ca a venit momentul sa ne adunam din nou ( au trecut 2 luni de la ultima sedinta) si sa vb cu conducerea Tower. Am solicitat telefonic sa fie informat stimabilul Chezan ca noi cumparatori dorim o noua sedinta in lunia februarie. Asta daca va mai fi de gasit stimabilul daca nu si-a facut buletin de SUA

  117. andreea   •  

    nu

  118. andreea   •  

    nu stiti, a castigat vreunul dintre cumparatori litigiul cu chezan? noi nu stim ce sa facem inca, daca vom avea castig sa ii dam in judecata. acum treaba devine si mai enervanta, deoarece dupa ce am platit avansul de 20 000 si de euro si blocul B e la etajul 2 de luni de zile si ne suna intr-una de la tower pt intalniri cu chezan, zic de acte aditionale si tot felul

  119. rata alex.   •  

    D-l. pres. A.P.A.F, doctoral de dinti Kehaiyan Garbis Vicentiu, mare specialist in constructii, dinti,cai,motociclete,schiuri ,etc.., numai in sectorul 3 (de ce oare ?!?), este de toate, pentru toti. O data ce ai de-a face cu el, i-ti blestemi tota viata care o mai ai de trait. El cel ce-a realizat blocuri de top pentru locuit : CELE MAI URATE (khiciuri de ghetou), CELE MAI PROST EXECUTATE (rezistenta minima mult sub cele admisibile date de proiectant, la actiuni ordinare si mai ales extraordinare), CU RISC DE DISTRUGERE IMINENTA LA ACTIUNEA UNOR CUTREMURE MAI MARI, CU INSTALATII SI RACORDURI SUB ORICE CRITICA SI IMPROPRII FUNCTIONARII LA PARAMETRII OPTIMI (materiale si manopera de slaba calitate si montaj incorect). Lucreaza dupa principiu : EXECUTIE CAT MAI IEFTINA, VANZARE CAT MAI SCUMPA, PROMISIUNE NEREALIZATE< DUPA INCASAREA BANILOR DE LA PROSTI. E un tepar fara scupule, a se vedea ROMANIA LIBERA din 29 iulie 2008, Gandul din Ian. anul acesta, SI MAI ALES “EXISTA VIATA DUPA CUTREMUR” DE LA PROTV.

  120. misu   •  

    Pentru cei care inca nu au aflat, din 13.05.10 Tower este in insolventa. Am aflat atat de tarziu pentru ca mihai chezan a modificat mai intai numele firmei, din Tower SRL in Clark International SRL. Asa ca peste tot, in buletinele institutiilor oficiale apare Clark International si nu Tower, dar care are acelasi cod fiscal si acelasi numar de inregistrare. (dosar 1013/1285/2010 pe portalul instantelor de judecata). Va intrebati de ce a trebuit sa-i schimbe numele inainte de a-i cere insolventa? Pentru ca fraierii sa afle cat mai tarziu si sa mai dea bani! Acum s-a pornit cronometrul! Oare cate zile vor trece pana sa se ajunga la Tower Development si cesiunile sa se anuleze?

  121. cristacluj   •  

    BUNA ZIUA,

    SAMBATA, 07.05.2011, ORA 11 LA BIROURILE DE LANGA BILA ALE TOWER (FOST), ACTUAL STERLING SE VA TINE O SEDINTA IN CARE CONTRACTANTII UNUI APARTAMENT VOR FI ANUNTATI CU PRIVIRE LA CELE CE AU DE GAND SA INTREPRINDA CEI DE LA COMPANIA STERLING !!!
    SEDINTA A FOST ANUNTATA TELEFONIC DE CATRE REPREZENTANTII STERLING !!!
    DIN PACATE SUNT SI CONTRACTANTI CARE NU AU FOST ANUNTATI !

    VA DORESC O ZI BUNA !

    PS: IMI DORESC TARE MULT SA FIM CAT MAI MULTI PREZENTI.

  122. cristacluj   •  

    BUNA ZIUA,

    Stimati contractanti TOWER PARK,

    Dupa cum stiti sunt doua procese majore pe rol la Tribunalul Comercial Cluj privind acest proiect, unul deschis de catre Lichidatorul RVA Insolvency care urmareste desfiintarea cesiunii dintre TOWER (actual CLARK INTERNATIONAL) si TOWER DEVELOPMENT (actual STERLING) si revenirea proiectului in patrimoniul TOWER care este in faliment (Trib. Comercial CLUJ – dOSAR NR. 1478/1285/2011 – http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=1285&d=MTI4NTAwMDAwMDAwMDM1MTQx), iar cel de-al doilea proces este cel deschis de catre Universitatea de Stiinte Agricole care urmareste desfiintarea contractului cu TOWER DEVELOPMENT si readucerea terenului, proprietatea universitatii, la starea initiala (Trib. Comercial CLUJ, Dosar nr. 529/1985/2011 – http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=1285&d=MTI4NTAwMDAwMDAwMDM0MDM0).

    Asa cum puteti bine sa va dati seama, niciunul dintre cele doua procese nu are ca obiect interesele celor care au platit bani grei in acest proiect, bani luati din banca in urma ipotecarii apartamentului in care locuiesc cu familiile lor !!!

    Consider ca un lucru important pe care l-au facut unii dintre contractantii unui apartament in acest proiect este de a se constitui in “Asociatia Viitorilor Proprietari TOWER” , care are personalitate juridica, fapt ce poate fi verificat in actele din atasamentele acestui mesaj (si pe site-ul Judecatoriei Cluj-Napoca Dosar nr.3566/211/2011 – http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=211&d=MjExMDAwMDAwMDAxNDQxNTE*).
    Reprezentantii acestei asociatii s-au prezentat la sedintele celor doua procese mai sus amintite si s-au ridicat in picioare, aducand la cunostiinta judecatorului despre situatia noastra a tuturor contractantilor TOWER PARK. Raspunsul acestuia a fost unul profesionist, desigur, de a ne lua un avocat si a respecta procedura judiciara pentru a se lua in considerare doleantele noastre. Cu alte cuvinte, cereri scrise depuse la registratura si bineinteles plata taxelor aferente. Care taxe nu sunt deloc sume mici. De asemenea membrii din conducerea asociatiei s-a deplasat atat la institutiile administrative locale (Primarie) cat si la cele nationale (Prefectura) ocazie cu care a inregistrat cereri si sesizari, la unele a obtinut deja raspunsuri la altele urmeaza, dupa cum stiti exista un termen legal , 30 de zile, de raspuns. Aceste sesizari si cereri au avut mare greutate mai ales ca s-a putut sustine ca situatia prezentata ii vizeaza pe mai multi cetateni care, o parte dintre ei s-au constituit intr-o asociatie, lucru dovedit prin acte de pe care s-au facut copii si s-au atasat cererilor inaintate acestor institutii.

    O vorba inteleapta spune ca UNDE-S MULTI PUTEREA CRESTE !
    AM RUGAMINTEA, ca fiecare dintre cei care nu s-au inscris pana la ora actuala in “Asociatia Viitorilor Proprietari Tower” sa nu mai astepte. Este un gest de solidaritate care nu presupune mare efort ! Timpul trece, dar nu in favoarea noastra. Sunt persoane disponibile sa mearga pana la Guvernul Romaniei, si mai departe la forurile internationale, ca sa se faca dreptate. Haideti sa le fim alaturi asa cum trebuie, asa cum putem!

    Sa ne auzim de bine !!!

    TELEFON CONTACT: 0758768763
    e-MAIL : cohutveronica@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu