Exercițiu de sinceritate

Un fel de leapșă/provocare de la Sorina Matei, care cu ocazia asta intră și în blogroll.

Da, eu o să votez la europarlamentare. Cu PNL o să votez, pentru doi oameni din listele lor care au șanse să ajungă în Parlamentul European. Unul e Daniel Dăianu, pe care-l apreciez, printre multe altele, și pentru că în ultimii 17 ani a fost, probabil, unul dintre cei mai decenți oameni implicați în viața publică în general și în politică în special. Al doilea e Magor Csibi, un tip super isteț și suficient de tânăr ca să cred că-i idealist. Un alt motiv pentru care o să votez cu PNL e că de la ceilalți nu prea am pe cine vota. Cu cine să votez, cu Sorin Frunzăverde ? Cu Titus Corlățean și Rovana Plumb ? Cu Gigi Becali și Cătălin Dancu ? Nu pot, am o părere mult prea proastă despre toți ăștia. Da, am o părere proastă și despre o mare parte din cei care populează lista PNL. Da’ măcar ei au cel puțin doi care-mi plac. În plus, am convingeri și simpatii liberale dintotdeauna 🙂

La referendum nu votez. Toată povestea cu referendumul mi se pare o tâmpenie inutilă, care are ca scop numai și numai un să-i creeze lui El Băse Maximo un prilej de campanie electorală pro PD, pro PLD și chiar pro Băse, dacă tot e pe-acolo. Și era nevoie ca acest prilej să fie acoperit cu un pospai de legitimitate.

Dau provocarea asta mai departe către Rareș, către vicele-blogger Adi Popa, către Cristian Banu și către Cristian China-Birta

Andrei Crivăț

14 Comments

  1. Pingback: ExerciÅ£iu de sinceritate » PoliTichii de mărgăritar

  2. Pingback: Mă duc io la vot pe 25? « Picătura chinezească

  3. Pingback: Am primit leapÅŸa : Rares Bogdan

  4. scritipoliti   •  

    …asta da motiv sa nu mergi la vot! n-am crezut ca exista persoane tinere si (relativ) inteligente din România care gândesc asa !
    aproape ca-ti doresc sa se intâmple asa cum vrei tu : sa-ti câstige pnl-istii pe toate fronturile ! nu te obosi sa raspunzi, ca nu mai dau pe-aici.

  5. Andrei Crivat   •  

    da, scritipoliti, refuz sa fiu masa de manevra pentru El Base Maximo. Prefer sa vad ce-o sa zica cand o sa vada ca are prezenta la referendum de 10-12%. sa vedem cum mai reprezinta el POPORUL.
    parerea mea, fireste.

  6. Carina   •  

    Apreciez ca mergi la vot! Recunosc ca motivul pentru care nu vei vota la referendum mi se pare cam copilaros, dar e decizia ta 🙂 Totusi, nu crezi ca intri in jocul lui Basescu?

  7. Andrei Crivat   •  

    @Carina (fain nume): Dupa cat ma duce pe mine capul, a merge la vot inseamna a-i face jocul lui El Base Maximo. Poate ca gandesc gresit, e foarte posibil, dar cum spuneam si mai sus, sa mor daca vreau sa fiu masa de manevra pentru el. Cred ca marea doza de absenteism pe care o preconizez eu, in mintea mea, va fi o infrangere politica pentru el. Repet, cu 10-15%, vrea sa vad ca in continuare reprezinta POPORUL. Acum explica-mi tu, te rog, ce e copilaros in faptul ca acest referendum mi se pare numai si numai un instrument electoral in favoarea PD, PLD si El Base ?

  8. Carina   •  

    Si crezi ca singura miza este numarul de cetateni care vor merge la vot? Oare lovitura n-ar fi mai mare daca ar merge multi si ar vota “NU”? 🙂

  9. Andrei Crivat   •  

    poate ar fi, dar tot in numele POPORULUI ar vorbi dupa aia, si stim cu totii ca se razgandeste fara nici un fel de retinere.
    si nu mi-ai raspus 🙂

  10. Carina   •  

    A merge la vot e o responsabilitate. Mare, as zice eu. Iar faptul ca tu nu esti dispus sa-ti asumi aceasta responsabilitate pentru a nu-i da motiv lui Basescu sa vorbesca in numele poporului pare o copilarie. Pare un joc in 2: tu contra Base 🙂

    Si pare o copilarie pentru ca ai TU atitudinea asta. Tu care esti informat. Tu care ai face o alegere in cunostinta de cauza. E alegera ta, bineinteles, si nu incerc sa te conving sa procedezi altfel. (Probabil nici n-as reusi :P)

    Dar ma frustreaza faptul ca oameni ca tine se dau la o parte, iar altii vor merge la vot fara sa stie macar ce se voteaza. Fii sigur ca baba Leana din Cucuietii de Munte isi va face datoria de cetatean si va merge la vot duminica. Nu e exclus sa fie dezamagita ca nu e Iliescu pe liste 😛 Dar oricum va vota. Si asta ma enerveaza. 🙂

  11. Andrei Crivat   •  

    se poate. dar eu cred ca si absenta e o forma de a comunica politicianului mesajul tau.

  12. Alina   •  

    Gandesti super bine, sper sa fie mai multi ca tine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu