WineUp | Fair in Transylvania

WineUp este un eveniment deja cu tradiție – e la a 4-a ediție. Este un pic mai mult decât un festival de vinuri – este o combinație de evenimente faine, degustări, inițieri în lumea vinului – o grămadă de chestii se întâmplă acolo.

Anul ăsta are loc între 4 și 6 mai, la Palatul Banffy, iar vizitatorii or să aibă ocazia să se bucure de-o seară italiană, o seară construită în jurul șampaniei Laurent-Perrier, o cină cu cupaje în stil Bordeaux sau o lecție de pairing (combinarea vinului cu mâncarea) susținută de Chef Viktor Segal și Master Sommelier Adam Pawlowski. Ca idee, Pawlowski a fost sommelier la un restaurant cu o stea Michelin (Northcote, în Lancashire) și este în juriu la Decanter World Wine Awards, iar Segal este unul dintre cei mai apreciați chef-i din Ungaria. Pasămite că o să fie interesant să stai la povești cu ei, eu așa cred. Iar locul unde se întâmplă, Restaurantul Via, e unul dintre cele mai faine din Cluj, în opinia mea.

Enfin, o listă cu toate evenimentele și toate detaliile despre ele găsiți aici.

Între brandurile care vor participa anul ăsta se numără Serve, Crama Liliac, Sarica Niculițel (au un aligote legendar!), Halewood, Nachbil, Crama Știrbey. Sunt mult mai mulți, îi găsiți aici

Bilete se cumpără de aici, dar este și un concurs pe pagina de facebook unde puteți câștiga invitații. Ceea ce vă doresc tare, e un loc unde mi-aș dori maxim să-mi petrec week-end-ul ăla. Succes!

 

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu