… așa cred eu.
Povestea e simplă. O femeie vede o carte uitată de un străin. O deschide și găsește înăuntru adnotări, pe margine. Răspunde cu propriile ei adnotări, lasă cartea tot acolo, începând astfel un dialog cu străinul. Cei doi se numesc Jennifer și Eric
Cartea în paginile căreia are loc acest inedit dialog se numește Ship of Theseus și e scrisă de-un prolific și misterios V. M. Straka, despre care nu se știe mai nimic.
Poate nu e limpede de ce zic că ăsta, cred eu, e viitorul cărților.
Sunt 2 cărți într-una singură. Pe de-o parte, e partea tipărită, Ship of Theseus. Pe de altă parte, pe marginile paginilor veți găsi adnotările dintre Jennifer și Eric, făcute cu pixul, cu stiloul, cu creionul… Între pagini, veți găsi lucrurile pe care și le-au lăsat unul altuia. Vederi, șervețele, tăieturi din ziare… e o experiență multimedia incredibilă.
Știu că pare dubios ce spun, dar uitați-vă cum arată cartea:
Mie, cel puțin, mi se pare absolut uimitoare.
În acest moment, eu știu de existența a 3 exemplare în România. Unul al lui Răzvan (de la care am aflat de ea), unul al meu și unul al Adinei Militaru. Îs absolut convins că mai sunt multe, doar mi-ar plăcea să știu cine-o mai are.
Oricum, din 24 ianuarie va putea fi comandată din nou de pe Amazon – aici
Și merită, vă rog să mă credeți că-i o experiență absolut inedită.
Vă mai spun doar că întregul concept e gândit de J. J. Abrams, care a fost producător și/sau regizor la Lost, la Star Trek, la Mission: Impossible și la multe altele și de Doug Dorst.
minunat! e unul dintre motivele pentru care cumpar carti din anticariate. cu cat mai adnotate, cu atat mai bine! 🙂
In general cumpar din anticariate carti de specialitate si carti de poezie. Ma iut la mai mute exemplare si o cumpar pe cea cu mai multe adnotari.
Cu bine, Viorel
E bine. De-acum știu că pe viitor am să mai pierd ceva ce-mi era drag: plăcerea dea citi o carte. Dacă așa arată viitorul ei, nu mulțumesc. Dar asta aduce și ceva pozitiv: până distrug ăștia tot, am timp să-mi adun în colecție tot ce am nevoie 🙂
E bine. De-acum știu că pe viitor am să mai pierd ceva ce-mi era drag: plăcerea de-a citi o carte. Dacă așa arată viitorul ei, nu mulțumesc. Dar asta aduce și ceva pozitiv: până distrug ăștia tot, am timp să-mi adun în colecție tot ce am nevoie 🙂
Eu sunt mare fan al cartilor, atat in format digital cat si fizic. Prin aceasta cartea autorul a impus asupra cititorului o regula care ii va face experienta sa mult mai incitanta.
Imi plac cartile fizice: aspectul, textura, greutatea, sunetul pe care il face cartea cand dai pagina. Ma bucur de toate avantajele unui ebook, dar formatul fizic are o anumita romanta care nu o poate recrea o carte digitala (chiar daca citeste de pe un monitor e-ink).
Ideea este geniala si nu-i de mirare ca apartine lui J.J. Abrams. Daca nu s-a facut un film pe tema asta, se va face curand, mai mult ca sigur.
Cum ai ales sa o citesti? Ma lupt cu primul capitol si devine obositor de urmarit pagina cu pagina si povestea si adnotarile.
pai am citit-o așa… textul și adnotările de pe o pagină, apoi pagina următoare. Dar da, e destul de greu de citit.