Unde va ajunge șpaga ?

Èšara asta nu merge bine, mă copii. Pe cuvânt.

Acum o vreme, râdeam pe messenger cu colega și prietena Roxana despre faptul că, la cât de bine merge țara asta, o să ajungem în curând ca la concursurile de pe Ebucătăria să dăm premii în natură: o pulpă de porc, 2-3 verze, niște ceapă, de astea.

Da’ glumeam, pe cuvânt. Așa ne destindeam noi, în mijlocul unei zile de muncă, cu ajutorul umorului – însă nu era ca și cum chiar ne-am fi gândit să facem asta.

De aceea nu mică mi-a fost mirarea să descopăr azi că în scandalul ăla cu permisele auto – cel din București, despre care se tot vorbește în ultima vreme – unul dintre agenții de poliție a luat șpagă niște varză și niște vinete. Hait! mi-am zis: să vezi că ăștia mă urmăresc electronic, au văzut ce-am vorbit io cu Roxana pe mess și mi-au furat ideea!

M-am liniștit după aia – nu mă urmărea nimeni, pur și simplu așa i-a zis nevasta polițistului: “bă, să iei niște vinete“. Ce știu io, poate voia să facă zacuscă în seara aia. Sau salată de vinete. Sau poate aveau gusturi mai exotice și voia să facă Mutabal, sau Baba Ghanoush. Sunt multe ipoteze aici, zău că n-are rost să ne-apucăm să analizăm DE CE nevasta polițistului avea nevoie de vinete sau ce dorea să facă cu ele. Cert e că femeia avea nevoie de vinete. Și instructorul auto s-a autosesizat și i-a adus polițistului Nicolae Gheorghe vinete și-un bonus de varză. Deci 4 plase, treabă serioasă, nu 2 verze acolo și 3 vinete. Patru plase. Vorba aia, să este.

Suntem în România, țară europeană, în anul de grație 2011. Spuneți voi, dacă n-o fi sfârșitul lumii nici anul ăsta, nici anul viitor… cam cum se vor da șpăgile în 2015, să zicem, când – după cum a ne-a atenționat răposata baba Vanda – va fi foamete și război la nivel european ? O să dăm șpagă în pâine și cartofi ? O să luăm salariul în parizer și cârnați ? O să ducem cadou, când mergem în vizită, 4 crenvurști și un borcan de muștar ? De ziua iubitei o să-i dăm o țelină și 2 cepe ?

Evident, pot abera infinit pe tema asta. Da’ oricât ar fi de funny cum a primit ăla șpagă în varză și vinete, mie, cumva, mi se pare extrem de trist. În țara asta nici șpaga nu mai e ce-a fost.

Andrei Crivăț

7 Comments

 1. Marieta   •  

  Mezeluri oribile, muÅŸtar de import, vinete idem, roÅŸii din Olanda/Turcia, pâinea e mai mult aer decât conÅ£inut. Stop.
  PS1 CărnaÅ£ul s-o gătat, pâinea o fac acasă, am în frigider brânză în ambalaj, cumpărată în decembrie 2010 cu termen de valabilitate aprilie 4 aprilie anul ăsta. Cu astea nu dai ÅŸpagă.
  PS2 Åžpaga ajunge INTOTDEAUNA în buzunarul potrivit.

 2. Robintel   •  

  N-ai vrea să știi până unde merg șpăgile în natură în țara asta! =))

  • Andrei Crivat   •     Author

   Ma gandesc… da’ chiar pana la varza si vinete ? :))))

 3. Pingback: Tweets that mention Unde va ajunge șpaga ? Andrei Crivat -- Topsy.com

 4. adizzy   •  

  poate pe viitor va fi direct manacare gatita, ca na gazul o sa fie tare scump

 5. zoltybogata   •  

  ÅŸpagă în natură, e tare, dacă nu mai are omul bani? sa-u sa săturat de bani ÅŸi încearcă ÅŸi ei ceva nou

 6. retete   •  

  Daca politistul a luat vinetele alea drept spaga iarna.. tot a facut o treaba.. avand in vedere ce pret au! 🙂
  daca le-a luat vara.. a fost chiar fraier pentru ca.. sunt aproape gratuite vara (2lei/kg, cateodata si 1,5lei/kg.. oo ce vremuri 😀 de abia le astept sa vina iar)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu