Trolling la un alt nivel

Acum vreo 2 săptămâni, doi domni se întâlnesc la un restaurant nesimțit de scump din București. Unul cu prietena, celălalt cu soția.

Unul dintre ei, om de afaceri. Foarte, foarte greu – în prima jumătate din top 300. Al doilea, polițist de carieră, cu grad și funcție foarte mari. Întâmplător, prieteni din fragedă pruncie.

Ei bine, unul dintre ei avea filaj. Probabil polițistul, da’ parcă poți să știi. Cei doi.. agenți de filaj, să le zicem, se așează exact la masa de lângă ei, deși restaurantul era mai degrabă gol.

Cei doi domni, cu multă experiență de viață (unul) și profesională (celălalt), evident că s-au prins în prima secundă cine erau vecinii de masă. Și au următoarea discuție, pe care v-o reproduc relativ adliteram, cu volum suficient de mare încât să audă tot restaurantul, nu doar cei doi agenți.

O. A (adică omul de afaceri): Mă, P., tu ești din sistem, spune-mi, te rog: când niște agenți fac filaj, e normal să mănânce și să bea în restaurante scumpe, din bani publici ? Sau plătesc ei ?

P: (adică polițistul): Nu plătesc ei, consumurile pe filaje se decontează. Iei bonul și-l duci la decont. De aia, eu când eram tânăr și făceam filaj, comandam cu bun simț: o apă, o cafea… Nu mi-am permis niciodată să cheltui milioane de lei pe-o masă din niște bani care nu erau ai mei, e cruntă nesimțire să faci asta.

O. A.: Păi uite la băieții ăștia din spate, și-au comandat și aia, și aia, îs măcar 300-400 de lei acolo, pui pariu că nu plătesc ei ? Pui pariu că iau bonul la final, să-l deconteze ? Păi e normal, mă, pe prafu’ ăsta să faci asemenea risipă ? dacă se trimit deodată 4-5 echipe la filaje diferite, ăia cheltuie pe zi 15-20 de milioane din bani publici ?

N-o mai lungesc, domnii ăștia au mai ținut-o așa vreo 2-3 minute, până agenții au chemat ospătarul, au renunțat la comanda de mâncare, au plătit ce băuseră (apă, cafele, ce-o fi fost acolo) și au plecat afară, unde probabil au așteptat în mașină să le iasă subiectul. Evident, au luat bonul pe care au cerut ștampilă.

#Truestory, mates!

Andrei Crivăț

8 Comments

 1. Ontelus Dan Gabriel   •  

  Pai daca file-ul si fila (de carte, de C.E.C.) nu mai sunt ceea ce erau odata, filajul putea face exceptie?… Da, dar… Da’ daca… Aoleu!

 2. Pingback: ramble de marti | adizzy's blog

 3. adina   •  

  he he he
  super:) destepti baieti

 4. Daiana   •  

  Minunat. Frumos, frumos! Multumim! 🙂

 5. Cineva   •  

  Misto ….:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu