Je suis Charlie

N-am aproape nimic de spus despre ce s-a întâmplat azi la Paris. Nu e nimic de spus. E ciocnirea unei forme primitive de viață – ca să fie clar, mă refer la extremismul religios și asta implică ORICE formă a lui, din orice religie, inclusiv din a mea! – cu anul 2015. O spun ca un om relativ credincios și relativ religios, care merge la biserică and stuff – fanatismul religios este, poate, ultima relicvă a evului mediu încă vie printre noi.

Dar altceva am să spun. Nene, e impresionantă mișcarea mondială de pe interneți. Ok, dar asta a mai fost și la alte nenorociri din astea, oamenii empatizează și rețelele sociale îi ajută să se manifeste. Niciodată n-aș fi crezut, însă, c-0 să prind ziua în care Președintele României, oricine ar fi el, se raliază atât de bine unei mișcări de pe interneți.

Președintele României a schimbat poza de profil la pagina sa oficială. Și gândiți-vă un pic, e vorba de principalul său canal de comunicare, că (deși nu prea urmăresc) înțeleg că majoritatea comunicării Instituției Prezidențiale se face prin facebook de o lună încoace. Și e politicianul cu cei mai mulți fani facebook din Europa. Nu știu dacă-i ideea lui Klaus Iohannis personal (ba chiar mă îndoiesc foarte tare c-ar fi), dar pentru mine cel puțin, e o chestie de apreciat. E o formă nouă de deschidere. Zic și eu, nu dau cu parul.

Screenshot_1

 

Și da, ăsta are dreptate. Niște oameni au fost omorâți pentru o glumă. A înceta să glumim e semn că primitivii au câștigat.

Andrei Crivăț

3 Comments

  1. Pingback: Sa nu renuntam niciodata la glume! - Sabina Cornovac Blog

  2. Pingback: Două vorbe despre GIGN | Andrei Crivăț

  3. alina   •  

    nu imi vine sa cred ca se intampla asa ceva in secolul in care traim…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu