Președinți din filme și seriale

În cursul zilei de astăzi, într-o foarte scurtă pauză de muncă de freelanceri – că avem și noi munca noastră, totuși – vorbeam cu Răzvan despre președinții Statelor Unite, așa cum sunt ei prezentați în filme și seriale. Ne referim, așadar, la PERSONAJE, da ? Nu la actori sau cum joacă ei. Ci la cât de mămăligi sau, dimpotrivă, de bărbați de stat sunt președinții de pe ecran.

Și am ajuns la unele concluzii comune, precum și – nu-i așa ? – la niște concluzii unilaterale, pentru că așa e viața.

Spre exemplu, suntem de-acord în mod unanim, amândoi, că cel mai prost președinte din toate filmele și serialele este Fitzgerald Grant, din Scandal. Bine, asta pentru că el n-a văzut (sau așa îi doresc, că mi-e prieten și îi vreau binele) ce penibil a fost președintele James Dale în poate cel mai prost film pe care l-am văzut vreodată, Mars Attack.

Suntem, de asemenea, de-acord că președintele Garrett Walker, din House of Cards, joacă în aceeași ligă de stupiditate cu Fitzgerald Grant. Penibil, slabi, moi, niște curci de președinți, ce să mai și zici!

Pe de altă parte, sunt unilateral de-acord că cel mai bun președinte american din filme este Josiah Bartlet, din West Wing. Bine, el e președintele ideal al oricărei țări din lumea asta, mai puțin țările africane. Răzvan nu poate fi de-acord, că n-a văzut serialul, din păcate pentru el.

De asemenea, sunt unilateral de-acord, pentru că Răzvan nu și-l mai amintește, că președintele Thomas J. Whitmore din Independence Day e un președinte mișto. Nu bestial, ca Bartlet, dar nici chiar Frank Underwood.

Frank Underwood e special. E singurul construit pe rău, proabil cel mai puternic din toți cei de mai sus, cel mai dur, dar și cel mai lipsit de conștiință și scrupule. El merită o categorie aparte. Categoria de frencși underuzi.

Din păcate, n-am apucat să discutăm de președintele David Palmer din serialul 24. Pe de-o parte, eu nu prea-mi amintesc cum era și Răzvan probabil nu l-a văzut. Pe de altă parte, ni se și terminase pauză de muncă de freelanceri – că avem și noi munca noastră, totuși.

frank-underwood

 

sursa foto

acest articol a fost scris de pe un UTOK i800

 

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. AlexandraM   •  

    Spoiler alert!

    Pe David Palmer din 24 il face nevasta-sa din vorbe in primele 3 sezoane, de iti vine sa o calci in picioare. De fapt, el e o mica marioneta cu mici excese de personalitate. Cam atat. 🙂

    • ardeleanu'   •  

      Cam da, asa se intampla in 24… Cumva sa iti induca in subconstient ca in spatele oricarui barbat puternic (chiar si celui mai puternic om al planetei) sta o femeie (si mai puternica)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu