Cum cureți praful din locuri delicate ?

Casa în care m-am mutat recent are niște frumoase scări care duc la etaj (unde e balconul din care se văd munții, nu vreau nimic, doar mă laud), vopsite în culoarea mahonului. Pentru că ulterior vopsirii lor au fost văruiți niște pereți, pe ele au rămas niște pete de var pe care nu le puteam scoate nicicum.

Astfel încât, cu ajutorul noului meu prieten Răzvan, zis și Marchizul, pentru că-i un domn de felul lui (plus că eu, fiind Senior de Transilvania, lucrez doar cu oameni cu sânge albastru), ne-am gândit să le vopsim din nou, în aceeași culoare. Dar ca să facem treabă bună, mai întâi le-am curățat de vechea vopsea, folosind un flex care avea pe el un disc abraziv de curățat lemnul.

Ei bine, drăcia asta de sculă mi-a umplut casa de un praf fin și roșiatic. Băi, dar era ABOSLUT peste tot, a intrat în calorifere, pe sub uși, în toată aparatura din casă și, mai ales, s-a așezat pe pereți. Dacă restul s-a dus ușor, cu aspiratorul, cel de pe pereți mi-a mâncat zilele, nu reușeam să-l înlătur cu nimic, fără să-l întind și fără să pătez peretele, am încercat toate variantele posibile.

Ei bine, ideea salvatoare mi-a venit acum 2 zile. I-am cerut lu’ vecinu‘ o pompă de suflat aer pe care știam că și-a luat-o acum ceva vreme. Ei bine, cu pompa aia am dat jos tot praful din calorifere, din colțurile unde n-am putut intra cu aspiratorul și, mai ales, de pe pereți, care au rămas impecabili. Inclusiv filtrul de la aspirator, care se îmbâcsise cu praf din ăla, l-am curățat tot cu pompa asta.

pompa

Și dacă tot e la mine, mâine am s-o folosesc pentru curățat interiorul calculatorului și, dacă o să meargă, motorul de la mașină. Și după aia revin și vă povestesc cum a fost.

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. meme   •  

    cand eram in liceu si aveam orele alea obosite de atelier,Prunoiu ne punea sa facem curat prin baraca…scoteam praful de sub bancuri cu carbit si putina apa puse intr-o punga si legata la gura. e si asta o metoda

  2. Pingback: Cum cureți motorul mașinii ? | Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu