HipMenu – o aplicație cu gusturi

Ieri, la Cluj, la Wok’n’Roll, s-a lansat HipMenu – o aplicație care, dincolo de avantajele pe care le oferă, are darul de a-ți face foame.

Aplicația a fost creată de Dan Klausmeier și de Ciprian Costa cu scopul de-a ajuta, pe de- parte, restaurantele, iar pe de altă parte clienții restaurantelor, atât pe cei care merg să ia masa în oraș cât și pe cei care comandă acasă.

În esență, aplicația prezintă restaurantele din oraș (deocamdată doar unele restaurante din Cluj-Napoca, dar sunt ferm convins că se va extinde și în alte orașe), în ordinea apropierii față de punctul în care ne aflăm. La fiecare restaurant înscris apare distanța și locația pe hartă, precum și meniul, cu poze foarte… atrăgătoare (de aia spuneam mai sus că-ți face foame). Totul într-o grafică foarte faină.

Utilizatorul poate să intre în meniul unui restaurant și să aleagă ce va mânca diseară când va ieși în oraș, sau ce vrea să comande pentru take-out, sau ce vrea să îi fie livrat acasă – iar partea asta, de comandă pentru delivery, mi se pare cea mai interesantă. Pentru că oferă posibilitatea de a lansa comezi în grup. Eu lansez o comandă, colegul din biroul alăturat adaugă produsele pe care le vrea livrate, la fel încă 2-3 colegi, apoi comanda este lansată printr-un simplu tap către restaurant. Mi se pare un aspect care ușurează mult munca celui care comandă, la prânz, mâncare pentru toată firma 🙂

Ce-i lipsește, din punctul meu de vedere ? Partea de rating pentru restaurante, partea de review-uri, partea de recomandări. Dar din ce povestea Ciprian Costa aseară, toate acestea vor fi integrate în următoarea variantă a aplicației. Până atunci, partea bună e că atunci când un utilizator vrea să pună pe facebook poză cu ce mănâncă, nu mai e nevoie s-o facă el, e gata făcută 🙂

Aplicația este disponibilă gratuit în App Store și pe Google Play.

Și mai zic asta: felicitări, Sonia, pentru organizare; felicitări, Anca, pentru găzduire. Și felicitări, Wok’n’Roll, pentru curajul de a-i lăsa pe cei prezenți să gătească singuri (sub supravegherea lui Adi, dar oricum!)

(pozele de mai jos sunt făcute de Adi Hădean; mai multe poze găsiți pe pagina lui de facebook)

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu