Contra-sondaj pentru Felics

(Zoso a scris despre asta cu mult inaintea mea, dar eu am vazut prea tarziu)

Dan Voiculescu a spus azi ca ziaristii sunt noii securisti. Probabil ca e extrem de invidios, simtind ca nu mai e ce-a fost odata…

Zice Felicsu’ asa: “jurnaliÅŸtii par a fi noii securiÅŸti ai României, pentru că doresc mereu să îi tragă la răspundere pe factorii de decizie. (…) PreÅŸedintele conservatorilor s-a plâns că ziarele sunt politizate, iar sistemul mediac din România este unul oligarhic, existând doar câteva mari trusturi” (de pe Antena3.ro)

Ok, trec peste problema lui cu trasul la raspundere, e evident ca-i este greu sa accepte. Colonel fiind nu-l luau toti neavenitii la intrebari, cum isi permit acum prin fituicile astea care la un loc n-au banii lui. Si trec si peste tampenia cu trusturile mari, din care unul e al familiei lui.

Ceea ce m-a deranjat foarte tare e altceva. Isi propune sa faca un sondaj prin care (reproduc din memorie) “sa intrebe toti romanii ce cred despre jurnalisti, despre cat sunt de corupti si despre cat sunt de aserviti unor interese”

E adevarat ca eu sunt paranoic, dar dincolo de paranoia mea, asta imi suna ca un indemn de a pune ziaristii la colt, pentru ca isi permit sa puna intrebari despre el. Pe langa modul pur securist de a formula (“sa vedem ce crede lumea despre cat sunt de corupti”).

Asa ca va propun si eu un sondaj. Un sondaj despre Dan Voiculescu, pe care il gasiti pe partea dreapta a acestei pagini.

Si pentru ca eu am un numar mic de vizitatori, ii rog pe:

– bloggerii cu cei mai multi vizitatori – Zoso, Carmen, Manafu, Vis Urat si toti cei pe care ii uit in secunda asta;

– pe cei din presa, on si offline – Ulmanu, Comanescu, Cezar, Bogdan, Vali etc

– si in general pe toti cei care intra pe-aici si ar vrea sa sustina aceasta initiativa, in orice fel, sa ma ajute. Fie sa preia poll-ul pe site-urile lor (ca sa nu fiu banuit ca vreau sa-mi cresc artificial nr. de vizitatori) fie oricum altfel, doar sa-l sustina. Ca sa strangem un numar suficient de raspunsuri incat sa fie “reprezentativ” esantionul *)

Si sa comparam ce crede lumea despre ziaristi cu ce crede lumea despre Felics

*) Ok, mi s-a explicat ca un asemenea sondaj nu poate reprezentativ, din punct de vedere sociologic. Dar eu zic ca e relevant, daca 1-2 mii de oameni isi dau cu parerea.

LATER UPDATE: UIte, Tibi 4Mall a preluat deja poll-ul. Si voi puteti face asta 🙂

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. Bogdan Gavrila   •  

    Omul are dreptate…

    Tot demagog ramane. Cel mai mare pe care l-a avut Romania.

  2. Pingback: Jurnal de noapte » Sondajul despre Voiculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu