Buna Ziua, Ardeal iese de pe tarabe

Via Vasile Racovitan:

BZA si-a incetat aparitia pe tarabe, o sa apara numai online, dupa cum arata un comunicat al lor. Din cate inteleg, Gazeta de Cluj (care oricum nu mai apare print, de la sfarsitul lunii decembrie) nu mai apare nici macar online, intrucat nu s-a schimbat nimic in ultimele 2 saptamani pe site-ul lor.

EDIT: Agenda Clujeana publica azi un material scris de George Lupea despre trustul Gazeta, de la infiintare pana azi.

Andrei Crivăț

9 Comments

 1. Rares   •  

  … ma omorati cu concluziile voastre.

 2. Andrei Crivat   •  

  Rares, ma tot uit la postul asta si ma tot intreb: la ce concluzii te referi ? ca nu e nici o concluzie in cele 4 randuri ale postului. Sunt doar o info – ca bza nu mai apare print – si o parere – ca gazeta nici macar online nu mai apare.

 3. Rares   •  

  a, era o parere.

  Concluzia 1 – “BZA si-a incetat …” . Eu din comunicatul ala am inteles altceva, anume ca “si-a suspendat temporar aparitia pe print, datorita unor cauze de forta majora”, nu ca “si-a incetat”.

  Concluzia 2 – “Din cate inteleg… Gazeta de Cluj… nu mai apare nici macar…”. Pe asta de unde ati scos-o? a, “era o parere”.

  Nu dau nici un sfat, mai ales dvs., dar capra vecinului moare, daca moare, si fara lumanari pe care sa i le tina concurenta pe bloguri si aiurea.

  stiti ceva? hai sa nu mai fim asa de fatalisti, in ziua in care Ziarul Clujeanului si-a injumatatit paginile si, conform BRAT, localele MediaPro au scaderi de – 20% (in ziua in care am citit eu asta 🙂 ).

 4. Andrei Crivat   •  

  1. BZA si-a incetat aparitia print. Asta e un fapt. Ca o s-o reia sau nu, e o alta poveste. cunosc suficient de mult PR incat sa vad dincolo de cuvinte, intr-o constructie banala de genul “si-a suspendat temporar aparitia”
  2. Gazeta, din cate ma prind eu, s-a oprit de tot. Partea de print e oprita de mai bine de 3 saptamani, daca ma gandesc foarte bine. Si asta e tot un fapt. Dupa parerea mea, faptul ca de 21 de zile nu a aparut nimic pe site-ul ala inseamna (e o opinie, da ?) ca nici n-o sa mai apara curand, mai ales ca nu vad cine s-o faca.
  3. In nici un caz ziarele trustului Gazeta nu reprezinta pentru mine “capra vecinului”. Nici n-au fost vreodata. Nu mi-au fost concurenti niciodata, nici n-ar fi avut cum
  4. Nu sunt fatalist deloc, doar constat niste lucruri. Nu ma intereseaza deloc ce face Ziarul Clujeanului, cum nu ma intereseaza absolut deloc localele Media Pro. SI nici nu vad sa aiba vreo legatura cu subiectul

  Ceea ce ma intereseaza, domnule Rares, este urmatorul lucru: ce vreti sa spuneti ? care e ideea ? ca BZA de fapt, mai apare ? ca Gazeta de Cluj, de fapt, mai apare ?

 5. Rares   •  

  1. da.

  2. dat fiind ca nu am aceasta suficienta experienta in PR, ma voi retrage. Plecaciuni.

  Aveti mailul meu, daca totusi insistati.

 6. Andrei Crivat   •  

  🙂 da, insist. nu inteleg raspunsul la 1. Si nu mi-ati spus care e ideea principala, totusi 🙂

 7. xcv   •  

  Poate ar fi trebuit ca George Lupea sa precizeze si faptul ca a fost angajat al Ziarului de Mures chiar in 2004.

 8. Andrei Crivat   •  

  @xcv: Poate ar fi trebuit, da’ ce importanta are acest lucru ?

 9. Marian   •  

  salut. Sunt destul de familiar cu subiectul respectiv, asa ca tin sa fac cateva precizari. Cunosc pe cineva din trust, sau cel putin care a lucrat in trust, si ma informat cu privire la ce se intampla pe acolo si ce se va mai intampla de acum inainte.
  1. Este adevarat, bza, cel putin pentru o vreme va iesi numai pe net
  2. Gazeta de Cluj va aparea pe piata incepand de luni, din cate am inteles in alt format, dar tot in 24 de pagini ca pana acum. Cica oamenii astia or avut un concediu prelungit, si numai lunea asta or venit din concediu. din cate am intels nu a mai plecat nimeni, tot oamenii care au ramas, tot aias si acuma:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu