BitDefender 2008

Am “testat” în ultima lună noul BitDefender Total Security 2008 (adică l-am primit spre testare, ca să vadă oamenii dacă și-un afon complet, ca mine, se descurcă). Ei bine, din postura utilizatorului nepriceput la setări de finețe, pot spune că e ok. M-a surprins că, spre deosebire de versiunile anterioare, care m-au făcut să renunț la BitDefender, varianta asta consumă foarte puțin RAM, motiv pentru care nu mă încurcă deloc. Își face treaba acolo în colțu’ lui, liniștit, mă mai întreabă una-alta, din când în când, anunță mailurile cu virus… e ok. Singurele probleme pe care le-am avut au fost următoarele două:

1. La instalare, ferestrele alea au un fel de “always on top” extrem de enervant. Orice fereastră deschizi în timpul instalării, rămâne în spate. Din fericire, se pot da jos în taskbar, excepție făcând doar fereastra de backup, care orice ai face, tot în mijlocul ecranului stă.

2. Ce m-a enervat cu adevărat a fost că după vreo 3-4 zile m-am trezit cu un folder “backup” de 90 de Gb. Problema s-a rezolvat când i-am dezactivat opțiunea de backup.

În rest e ok. Setări destul de ușor de înțeles, chiar și pentru un nepriceput ca mie, pare destul de eficient… O să mai scriu despre el, dacă apar noutăți, dar până acum mi se pare bun.

Andrei Crivăț

3 Comments

 1. WhiteWolf   •  

  “M-a surprins că, spre deosebire de versiunile anterioare, care m-au făcut să renunÅ£ la BitDefender, varianta asta consumă foarte puÅ£in RAM”
  Despre ce configuratie a “cazanului” tau vorbim atunci cand te referi la resursele care le mananca ?
  Intreb pentru ca daca te tine HDD-ul la foldere de back-up la 90 de Gb inseamna ca nu te dai pe net cu 64 de mega de ram. Si atunci……

 2. Andrei Crivat   •  

  2 giga de ram, 300 de giga hard. dar de consumat memorie, consuma pana la 4 mega. De fapt, la Bobby Voicu consuma 4 mega. La mine consuma 600-700 k, probabil pentru ca n-am stiut sa-l configurez profi.

 3. WhiteWolf   •  

  Clar 🙂
  Siai de ce te ingrijora de anumite procese sau aplicatii care sa iti zgarie prea mult resusele
  Chiar , cu asa … cazan, de ce nu te apuci de tivi on line ?
  p.s; multumesc frumos, chiar mi-a folosit ceea ce ai adaugat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu