Internet Explorer Summer Camp

La sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat am fost în Deltă, la invitația Microsoft România.

O să trec în mare fugă peste cât de fain a fost la Green Village, cât de bine ne-au făcut să ne simțim cei de la MS și de la McCann PR (în speță, Tudor și Delia s-au ocupat de noi), peste cât de fain ne-am distrat și ne-am relaxat. Am fost alături de (evident, ordinea e pur aleatorie) Alex, Arhi, Bobby, Daniela, Bogdan, Marius, Radu, Iulian și alți oameni faini.

O să trec peste toate în fugă, ziceam, ca să ajung la ce-am reținut din discuțiile de-acolo.

În primul rând, am rămas uimit să văd Internet Explorer 8 la lucru. Pentru că mintea mea rămăsese undeva pe la IE6 – atunci am trecut la Firefox și de-atunci cred că n-am mai deschis IE de mai mult de 2-3 ori. Ei bine, în prezentarea lui Tudor am văzut câteva chestii atât de faine, încât de azi o să încerc să folosesc – pentru testare, desigur – IE8 câteva zile, dat fiind că oricum îs sătul de FF și de cât de prost se mișcă. Printre chestiile care m-au convins să-i dau o nouă șansă se numără webslice-urile (un soi de mini RSS readere, valabile pe site-urie specifice) și acceleratoarele. Poate vouă nu vi se pare nimic senzațional, dar eu nici măcar nu știam că lucrurile astea există. IE 6 n-avea 🙂

În al doilea rând, am văzut un fel de pre-beta pentru Internet Explorer 9. În opinia mea de băiat simplu, de la țară, care nici nu se pricepe, dacă apare în curând, o să cam rupă tot ce înseamnă piața browserelor (așa cum sunt ele acum). Se mișcă excelent. Apropo, dacă aveți mai multe browsere instalate și ați vrea să le testați, găsiți aici niște teste faine. Revenind la IE 9, eu abia aștept să apară și să văd dacă pe laptopul meu merge ca în demo-ul pe care l-am văzut. IE 9 va utiliza placa video și procesoarele multi-core pentru accelerarea randării. Și va avea suport pentru HTML 5

Dar cel mai tare, dragi copii, mi-a plăcut Windows Live Wave 4. Acum în versiune beta, promite atât de multe chestii, încât atunci când o să apară varianta finală cred că o să renunț definitiv la yahoo messenger, dupa numai 12 ani de folosință zilnică. WLW 4 combină, practic, totul: mail, twitter, facebook și alte minuni, toate în aceeași fereastră. E cumva unealta de comunicare perfectă. Și precis-precis, dacă o să arate în realitate așa cum arăta în preview-ul pe care l-am văzut noi, o să-i devin fun.

În rest, s-a reamintit că, dincolo de acoperirea media a altora, MS e totuși pe primul loc la foarte multe capitole. Inclusiv la faptul că IE e, totuși, cel mai popular browser din lume.

Am să testez, cum ziceam, IE 8 (și 9, când o apare) și WLW 4 și-am să vă țin la curent.

Altfel, un week-end memorabil. Au mai scris și Bobby, Arhi, Alex, Radu

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Internet Explorer Summer Camp at Jurnal de noapte -- Topsy.com

  2. Pingback: Ce am aflat la IE8 Summer Camp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu