Andrei Crivăț

19 Comments

  1. chello   •  

    Puscarie ! Fara drept la replica , bonus minim 5 ani cu executare .

  2. Alex   •  

    De ce nu da nimeni numele judecatorului? Poate viitoarele victime ar vrea sa il felicite verbal sau mai fizic pentru decizia lui.

  3. ovi sirb   •  

    Pe ÅŸtiridecluj.ro se vehiculează următoarele:

    “procurorul Marius Pantea Călin, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”

    • Andrei Crivat   •     Author

      Ovi, ți-a răspuns ics mai jos (sau mai sus, nu mă prind acum, e 4 dimi). Procurorul propune. Judecătorul dispune.

  4. ics   •  

    Procurorul poate propune, judecatorul e cel care decide.
    In cazul minorilor arestarea se dispune doar in anumite conditii.
    Ce scrie pe stiridecluj.ro pare a fi doar un linsaj mediatic, din nou, fara a avea treaba cu ce prevede legea in astfel de cazuri.
    Cautati jurisprudenta CEDO privitor la arestarea minorilor.

  5. ics   •  

    http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-193
    Asta e pedeapsa pentru fapta aia ÅŸi oricât de grav ar părea ce s-a întâmplat justiÅ£ia se face pe legi.

    A da vina pe procuror, judecător etc. ÅŸi a instiga la violenÅ£ă arată doar nivelul de educaÅ£ie.

    Măsura arestării poate fi luată dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea săvârșită este închisoarea mai mare de 4 ani și există probe că lăsarea în libertate a recurentului prezintă pericol concret pentru ordinea publică.

    În plus în cazul minorilor:
    http://www.legex.ro/Legea-18-1990-992.aspx
    Art. 37
    Statele parti vor veghea ca:
    b) nici un copil sa nu fie privat de libertate in mod ilegal sau arbitrar. Arestarea, detinerea sau intemnitarea unui copil trebuie sa fie conforma cu legea si nu va fi decit o masura extrema si va fi cit mai scurta posibil;

    Există ÅŸi google cu alte cauze cu minori: http://goo.gl/aRUXZ9

    • Andrei Crivat   •     Author

      rămân la părerea pe care ți-am spus-o și aseară. În acest caz, ok, judecătorul n-a putut mai mult, dar sistemul e idiot.

  6. Janos Demeter   •  

    Nu știu care ar putea fi motivarea instanței de judecată pentru decizia luată!

    “Pericolul social concret se evaluează pentru fiecare infracÅ£iune în parte de către instanÅ£a de judecată Å£inându-se seama de modul ÅŸi mijloacele de săvârÅŸire, de împrejurările în care s-a comis, de scopul urmărit, de urmările care s-au produs ori s-ar fi putut produce, de subiectul infracÅ£iunii ÅŸi de conduita psihică a acestuia.”

  7. cetatean   •  

    Ar trebui ca cetatenii sa il vaneze si sa il bata bine pe copil incat 2 luni sa manance doar cu paiul.
    Poate judecatorii nu au putut face nimica, insa in astfel de situatii ar putea interzice practicarea sportului cu drept de a participa la concursuri, astfel sa ramana doar la nivel de hobby. Cu siguranta multi s-ar lasa astfel de sport daca nu au un scop unde sa ajunga. Macar nu si-ar mai dezvolta abilitatile de luptator, unii ar ramane sub control astfel cand stiu ca si ei au de pierdut.

  8. Oleg   •  

    Euthanasia 😉

  9. tudoran elvis   •  

    Un batran a facut 3 ani de puscarie cu executare ca a furat o gaina si nu mai avea antecedente! Si eu fac sport, poate ceva mai mult ca el, full-contact si hai sa sparg si eu fata la oameni ca imi place!!! puscaria l-ar educa in primul rand + de asta i-ar strica toata cariera acestui huligan!!!

  10. BogDan   •  

    La britanici am înțeles că ar fi probleme mari cu trendul ăsta și că fac tot posibilul să-l stopeze, nu de alta, dar o băbuță era să moară și nu că ar fi singurul caz. Așa ceva nu credeam să văd, dar uite că există. Care o fi logica din spatele tâmpeniei, greu de spus.

  11. Popescu Daniela   •  

    Pe mine ma distreaza si pe blog-ul lui Arhi, cum vor unii sa-i ia apararea. In momentul cand face acest lucru din DISTRACTIE si nu are nicio urma de remuscare, pentru mine e vax omul ala si doresc sa fie pedepsit cat mai aspru cu putinta dar in primul rand legea trebuie schimbata, pentru ca e prea moale. Si cei care-i iau apararea ca vezi doamne are o viata intreaga inainte si bla bla, eu nu pot sa le spun decat sa-si imagineze daca era cineva din familia lor care patea asa ceva si poate (Doamne fereste) si murea. Ce mai ziceau?

  12. Tudor   •  

    La fel se intampla si in SUA, doar ca aici justitia isi mai si face treaba, chiar daca e vorba de minori. La noi, din pacate, nu se poate raspunde decat cu aceeasi moneda… Adica sa-l prinda cativa cetateni cu spirit civic si sa-i rupa mainile. Cateodata, asta e singura solutie…

  13. Adrian   •  

    Hmm. Da, e complicata treaba. Eu totusi cred, in ciuda faptului ca ne consideram ciilizati, ca uneori la violenta trebuie raspuns cu violenta. Prin urmare, daca cineva il recunoaste si se crede destul de antrenat, sa ii aplice un tratament corespunzator. Da da, sunt sigur ca multi vor comenta ca nu e corect, ca nu e frumos, ca bla bla. Dar asta este parerea mea. Astfel de oameni prind curaj si vor continua sa se dezvolte in acest sens.

  14. eu   •  

    ok. Am inteles care-i faza cu justitia. Nu ramane decat o singura solutie: sa-i rupi mainile…va sta o per in spital, dupa aia recuperare…de-l mai vezi pe strada facand iarasi din astea: sa-i rupi mainile si picoarele…ca sa nu mai umble pe strazi. Nu exista justitie dreapta in tara…lumea-si face singura, justitie!

  15. spanac   •  

    bagat nitel la bulau. sa i-o dea si lui alti cativa de au 16 ani… in institutiile corectionale ale statului.

  16. Pingback: Pericol public?

  17. alina   •  

    poate daca i se intampla unei rude apropiate judecatorului, probabil ca ar fi gasit o solutie pentru a infrunta acest sistem idiot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu