Club Heaven Timișoara discriminează persoane cu dizabilități

Timișoara e un oraș frumos. Și civilizat. Cu oameni frumoși și civilizați. E un oraș occidental. Un altfel de oraș.

Ei bine, în orașul ăsta există un club. Club Heaven. Cu ceva vreme în urmă, Lavinia Rausch, o fată țintuită în scaun cu rotile în urma unui accident, n-a fost primită în Club Heaven. N-are absolut nici o relevanță, dar vă zic: Lavinia, înainte de accident, a fost Miss West. E o frumusețe de fată.

Motivul, dat de șeful de sală sau ce-o fi domnul Liviu Ciubota la Club Heaven, e năucitor – Lavinia ar fi creat disconfort celorlați clienți.

Băi, omul ăsta CHIAR EXISTĂ! Se ocupă de-un club în care merg sute de oameni săptămânal!

Mai mult, a dat o declarație despre care, cu indulgență, se poate spune că e cel puțin mizerabilă.

Nu suntem instituÅ£ie publică sau de stat să fim obligaÅ£i să lucrăm cu astfel de persoane. Clubul nu este amenajat pentru cei cu astfel de deficienÅ£e ÅŸi ar fi reprezentat un disconfort atât pentru ea cât ÅŸi pentru persoanele care au venit la noi să se distreze ÅŸi ar fi văzut-o în scaunul cu rotile

Astfel de persoane ? Cum adică ASTFEL de persoane ? Da’ ce, avea râie ? Sau ce ?

Nu cunosc perfect legile, dar cumva sunt convins că omul poate fi dat în judecată, la fel și clubul, pentru discriminare. Da, chiar și în România. Există niște drepturi ale omului, care se aplică în egală măsură și persoanelor cu dizabilități. Că și ei sunt la fel de oameni, domnule Ciubota. Ba, în cazul dvs, chiar MAI oameni.

Când s-a aflat povestea, o mulțime de oameni au postat proteste pe pagina de facebook a Club Heaven. EVIDENT, toate au fost șterse. Nu-i mai simplu să ștergi comentariile negative, decât să le răspunzi ? Că poate când le ștergi dispare și povestea. Deși era mai ușor și mai eficient să-și ceară scuze.

Ei bine, povestea n-a dispărut. O samă de oameni am raportat pagina Club Heaven la Facebook, și vă invit să faceți la fel. O samă de bloggeri au scris despre poveste – Groparu, Denisa, Bleau și alții. S-a făcut o pagină anti – Club Heaven, care are peste 1.600 de fani la ora la care scriu. Groparu a făcut chiar mai mult.

Și voi puteți să-i taxați. Dacă sunteți din Timișoara, nu mai mergeți în Club Heaven. Dacă nu, puteți să scrieți despre poveste sau să raportați pagina lor la FB. E păcat să se întâmple astfel de mizerii și rezultatul să fie niște postări șterse de pe Facebook.

Și… Lavinia, nu suntem toți așa.

Andrei Crivăț

37 Comments

  1. Andrei Ciubotariu   •  

    Ziceai de „astfel de persoane” dar cei cu râie ce au? Ei sunt „astfel de persoane”?

    • Andrei Crivat   •     Author

      Raia e o chestie trecatoare si molipsitoare, cauzata in general de lipsa de igiena. Da, ei sunt “astfel de persoane”.

  2. neonu   •  

    Nu am mers niciodata in Heaven si nici nu sunt curios. Asta e inca un motiv in plus sa nu ajung pe acolo. Ar fi misto sa se mobilizeze banatenii si sa le dea o palma chiar si virtuala reprezentantilor clubului. Voi scrie si eu pe blog un articol maine pentru ca sunt solidar cauzei.

  3. mia elekes   •  

    draga de ea , sa bucurat ca venit in tara si uita peste ce dobitoci a dat

  4. Pingback: Sabotaţi Club Heaven Timişoara! | Marieta

  5. marius   •  

    cu siguranta exista legi impotriva discriminarii. Miezerii de oameni!!!!

  6. Pingback: Clubul Heaven din timisoara discrimineaza persoanele cu dizabilitati

  7. ionutN   •  

    sunt o mizerie de om. discriminez. am discriminanți care mă ajută să fac niște alegeri pentru confortul meu.
    asta cu discriminarea de la club e culmea nesimțirii. nu am nici o legătură cu clubul respectiv (bucureștean scăpat la Cluj) și nici nu mă dau în vânt după locurile de genul, dar am mai călcat.
    înțeleg să nu jignesc sau să nu fac discriminare în situații mai formale. dar nu înțeleg de ce e discriminare să ceri cuiva să nu te facă să te simți mai puțin bine. te duci în club să te miști, să vezi trupuri în mișcare, să fii animal până în vârful unghiilor – și deodată umanitatea te lovește…. există alții mai puțin fericiți decât tine – exemplu domnișoara în fotoliul rulant . pentru ce să îmi impui să mă cenzurez și să nu dau din cur la nivelul ochilor tăi, când eu am venit să dau din cur, într-un loc unde astfel de manifestare e acceptată?
    ar fi fost discriminare la o cafenea… dar nu într-un club – unde nu văd ce senzație de bine ar putea avea un om cu impedimente motorii.
    așă că să nu prostim de tot și să încercăm cu toții să avem bun simț.
    Liber la dat cu pietre în xenofobul , rasistul, mârlanul discriminant.

    • crinutza   •  

      Faptul ca lumea sta la masa intr-un club (ca eu nu stiu prea multe in care sa nu existe mese) te face sa te cenzurezi in timp ce dansezi? Crezi ca ti-ai fi dat seama ca e in carucior daca era in spatele mesei?

    • Racru   •  

      @ionutN: “dar nu înțeleg de ce e discriminare să ceri cuiva să nu te facă să te simți mai puțin bine.”. Numai un bou ca tine poate sa sa se simta incurcat de o persoana cu dezabilitati, numai un animal ca tine merge in club sa vada cum dau curvele din club. Daca nu era impiedicata de acel caricior salivai dupa ea, dar acum, nu mai e buna, e un jeg uman, ce sa caute ea intr-un club in care sa asculte muzica si sa se simta vie. Din cauza unora ca tine, limitati, tara asta se duce de rapa. Rareori sunt agresiva in exprimare, dar prostia ta pe langa faptul ca m-a frapat, m-a si infuriat pentru simplul fapt ca exista oameni ca tine. Important e sa-ti fie tine bine, sa te simti tu bine si sa nu te simti deranjat de vreo domnisoara incapabila sa dea din popou. Oamenii astia au nevoie de sprijinul tuturor din jur ca sa aiba o viata normala. Iti recomand sa iti legi mana la spate pentru o zi, sa vezi cum e sa nu iti poti folosi toate membrele. Cred ca ti-ar fi imposibil sa iti imaginezi cum e sa nu iti poti folosi picioarele. Mi-e rusine de rusinea ta!

  8. ionutN   •  

    nu! pentru că ăia de stau jos se pot ridica și avea același comportament față de mine când șed.

  9. Pingback: O alta parere || Some things will never change

  10. V   •  

    here we go:

    We have received your report.
    Learn more about how to handle harassment in our Family Safety Center.

  11. aHUIBAN   •  

    Dumnezeule! Foarte foarte multe persoana gandesc asa dar sa o zici “cu glas tare” stiind ca informatia devine mai mult decat “auzita” denota o mare tampenie.

    • Andrei Crivat   •     Author

      de exemplu io.. .nu pricep la ce te referi. la ce te referi ?

  12. poporul revolutionar   •  

    99% dintre cluburile de noapte din romania n-o primeau inauntru. Asa ca hai sa nu ne prefacem ca ne-am nascut ieri pe plaiurile astea.

    Ce dracu bah, stiu persoane care n-or fost primite in club pt. mult mai putin de-atata

    • crinutza   •  

      1. faptul ca nici in altele n-ar fi fost primita nu e un lucru cu care sa ne mandrim. Iar faptul ca unii patroni aplica reguli de intrare doar de ei stiute cu atat mai putin.

      2. conteaza foarte mult cum refuzi pe cineva. Nu e cazul sa dai declaratii stupide cum a facut nenea respectiv. Sunt sigura ca un refuz de genul “Ne pare rau, dar nu suntem dotati cu rampa de acces si e posibil sa aveti probleme pe coridoarele inguste si aglomerate” ar fi fost neplacut, dar inteles.

  13. Pingback: Club Heaven Timisoara discrimineaza persoane cu handicap | Valentin Bosioc

  14. haolica   •  

    un mare jeg toata treab asta. dar sincer, chiar crezi ca o sa apara relultatul asteptat de toti? chiar crezi ca or sa isi ceara scuze aia?

  15. Pingback: Club Heaven Timisoara discrimineaza persoanele cu dizabilitati | TVdece

  16. Pingback: Sorin Drache – blog de aradean - Ca-n Heaven nu e nicaieri. Si nicaieri nu e ca in… Heaven (Rai)

  17. Oana   •  

    Is curioasa daca isi iau amenda si daca fata ii da in judecata. Am scris si eu cand am aflat, vai, ce tare m-am enervat, nu pot sa cred ce gunoaie exista si mai si persevereaza in prostia lor!

  18. Soare   •  

    Eu cam odata la cateva saptamani ma duc sa dau din cur cum zice IonutN in fata unor fete cu fotoliu de-ala mobil, pe rotile. Si unele sunt frumoase, mai frumoase decat orice fata pe care o s-o aiba IonutN in viata asta de cacat sau in cea urmatoare. Da, aici in Germania oamenii in fotoliu mobil au access in cluburi, ba mai mult poti sa dansezi pe langa ei ca nu musca.

  19. SilviuB   •  

    Si ce relevanta are ca a fost Miss West acum 13 ani? Va fi din breasla, nu?

    • Andrei Crivat   •     Author

      N-are nici o relevanta. Tocmai de aia scrie, ingrosat, n-are aboslut nici o relevanta. Chiar in primul paragraf.

  20. Iulian   •  

    Nu mergeti in Club Heaven si gata. Protestele pe Facebook sunt ca si petitiile online: inutile. Ce comod e sa protestezi de acasa de pe fotoliu si apoi sa te jelesti ca nu ai schimbat nimic.

    Daca vreti sa protestati mergeti in fata clubului in fiecare seara ci afise si fluturasi in care descrieti ce fac cretinii aia sa nu le mai mearga lumea in clubul lor de cacat si sa dea faliment.

  21. DizabilLove   •  

    Multumim pentru sustinerea pe care o aratati impotriva discriminarii persoanelor cu dizabilitati!

    Sa-i invatam pe cei de la Club si unde au gresit si cum sa isi repare greseala.

  22. Arhi   •  

    IonutN lucreaza la club. a lasat acelasi comentariu pe toate blogurile care au scris de asta

  23. Pingback: Discriminez deci exist | Tudor Galos's blog

  24. R4dhu   •  

    Citind acest articol dis de diminieaÅ£ă, înainte de a pleca la facultate, am zis că visez….apoi mi-am dat seama că e pe bune….ÅŸi am zis să revin cu un comentariu. Poate am eu o mentalitate mai ciudată, dar tot stau ÅŸi mă întreb : WTF ??? Ce să facă în club o fată paralizată în cărucior cu rotile ???Să dea din mâini ? Eu ÅŸtiam că în club te duci ca să dansezi ÅŸi/sau să te zbânÅ£ui …ÅŸi atunci vin iarăÅŸi ÅŸi întreb : Dacă eÅŸti în cărucior cu rotile, ce naiba poÅ£i să cauÅ£i într-un club? Muzică bună ÅŸi socializare găseÅŸti ÅŸi acasă, că de dansat nu poÅ£i dansa nicăieri, nici acasă nici în club….

    Nu mă înÅ£elegeÅ£i greÅŸit, îmi pare foarte rău pentru situaÅ£ia dificilă prin care trece fata ÅŸi nu-i doresc nimănui să aibă o soartă atât de crudă….dar totuÅŸi….WTF ????? OK, este ÅŸi ea om ÅŸi are dreptul să se distreze, dar pentru ce să te duci în club dacă nu poÅ£i dansa ? Åži în plus, credeÅ£i-mă , că dacă vezi în club pe cineva paralizat, Å£i se taie tot cheful de distracÅ£ie…

    PS : AÅŸtept un articol despre cum “nesimÅ£iÅ£ii” de la NASA nu au vrut s-o accepte pe fată în programul spaÅ£ial pentru simplul motiv că-i paralizată…..

  25. ..   •  

    De ce atata zarva, ca sa demonstrati ce, ca aveti ceva influente?Clinetii clubului nu vor arunca doi bani pe ce ziceti voi, chiar vor aprecia mai mult clubul..Oricum la protestele voastre participa decat cei care n-au calcat in acel local.
    In ceea ce ma priveste, stiam ca un club isi poate selecta clientii si dupa cel mai ambiguu criteriu, este totusi o proprietate privata.Asta-i un post de umplutura.

    Cum de nu s-a gandit nimeni sa-si deschida un club pentru persoanele cu dizabilitati?

  26. ..   •  

    Eh,am citit dupa lamurirea,nu mai pot edita.

  27. madalin   •  

    e un club de cacat

    • madalin   •  

      numai drogati si drogate vezi acolo

  28. Lillo   •  

    din pacate cea mai durereroasa lupta pt o persoana cu dizabilitati, nu e handicapul de care sufera – ci “handicapul” pe care semenii i-l atribuie cu atata usurinta, handicapul din sufletul unui om e mai crunt………..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu