Scrisorile unui șef de catedră de la Jurnalism

Via Laura Laurențiu

Scânteia – un blog anonim, care conține diverse corespondențe ale celebrului Ilie Rad, șef de catedră la Secția de Jurnalism din Cluj, parte a Facultății de Științe Politice și Administrative din Universitatea Babeș – Bolyai

Atenție: n-am nici o garanție că acele corespondențe prezentate sunt reale. Eu doar atrag atenția că acest blog există

LATER EDIT: Indiferent de ce scrie pe-acolo, publicarea unei corespondențe private pe internet mi se pare o mizerie. Și e, în fond, un delict. Se numește violarea corespondenței.

Citez din prezentare:

Aceiași studenți au scos în față, cu ocazia diverselor forme de protest, faptul că unele cadre didactice sunt îndepărtate de către șeful de catedră Ilie Rad, în fapt o relicvă comunistoidă, și sunt înlocuite cu alți profesori plăcuți de regim. În timp, din secție au plecat cadre universitare ca Tudor Vlad, Miruna Runcan, sau Ruxandra Cesereanu. În același timp, ironic sau nu, Ilie Rad a avanasat de la un simplu profesor de limba și literatura română de gimnaziu la profesor universitar.

Puteți citi fragmente de corespondență aici

UPDATE: Mărturisesc că nu cunosc dedesubturile secției de Jurnalism, dar pe cuvântul meu că nu văd nimic compromițător în ce scrie acolo (exceptând, poate, limbajul de neapreciat pe care-l folosește când scrie de unii oameni). În fine, poate nu mă prind eu. Dar în schimb mă prind că lucrurile se învârt în jurul unui anume Dohotaru tânăr, fiu – din câte înțeleg – al unui Dohotaru mai bătrân și care apare pe undeva pe la tv.

UPDATE 2: Darius îmi explică că totuși e ceva compromițător: felul în care mișculează cursurile. Așa o fi, am zis și mai sus că nu mă pricep.

___________________
Blogvertising: Procesor

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. clujeanul   •  

    Stii cum se face avansarea la gradul de profesor in UBB?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu