Susținem viitorul, susținem EFdeN

Niște studenți care doresc un viitor mai bun și mai curat (la propriu) s-au organizat în 2012 într-un ONG numit EFdeN.

Ei au proiectat o casă 100% sustenabilă, EFdeN Signature – o locuință care folosește energie regenerabilă, o casă verde și regenerabilă. Cu acest proiect s-au înscris la competiție care se numește Solar Decathlon și care va avea loc în Dubai.  Și s-au calificat în finală, care o să fie în noiembrie, alături de alte 15 echipe din 12 țări. Nu-i lucru ușor.

Acum, oamenii trebuie să demonteze casa care a fost inaugurată în București în vară (de fapt, au făcut deja asta) și s-o transporte în Dubai,  unde o echipă de peste 30 de studenți o vor ridica în timp record pentru a-i demonstra utilitatea și capabilitățile sustenabile.

Un asemenea efort uriaș al unei echipe așa mari de oameni are nevoie, evident, de sprijin financiar. Până acum, peste 100 de companii și o mulțime de oameni faini i-au ajutat și au asigurat, astfel, 78% din suma necesară. Mai au nevoie de aproximativ 300.000 euro pentru a-și asigura costurile (asta înseamnă transportul, cazarea, masa și apa pentru cei 30 de voluntari care vor face la loc casa la locul competiției).

O competiție în care România are șanse mari să iasă pe locul 1. DIN LUME.

Și fiecare dintre noi ne putem implica! Putem ajuta copiii ăștia să arate lumii că n-avem doar politicieni corupți și incompetenți, ci și tineri foarte inteligenți și foarte dedicați, care se implică în asigurarea unui viitor mai bun planetei ăsteia. 

COMPANIILE

Companiile pot face donații, fie pentru a sponsoriza un membru al echipei care va fi in Dubai în competiție, fie pentru a susține întregul proiect. Detalii sunt aici. Dacă vreți să ajungeți mai ușor la ei, îmi dați un semn și vă pun în legătură directă rapid.

BLOGGERII

Dacă ai un blog și vrei să fii alături de EFdeN, poți să ni te alături – suntem deja o mână de oameni care vom dona spațiu pe blogurile personale (advertoriale și/sau bannere) într-o campanie la cheie pe care o oferim unei companii care poate să suțină EFdeN cu cel puțin 10.000 euro. Detaliile sunt aici.

DONAȚIILE PERSONALE

Orice persoană care crede că inteligența românească merită sprijinită poate contribui cu o donație personală.  Nicio sumă nu este prea mică. Se poate dona ușor prin cont PayPal sau cu cardul, aici e formularul.

 

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu