Surprize cu ziarul lui Nistorescu

Spre surprinderea noastra, saptamanalul facut la Cluj de Cornel Nistorescu nu se va numi Primul rand, cum se anuntase si cum se astepta toata lumea, ci Foaia Transilvana. O sa apara pe 23 noiembrie.
Fara sa comentez numele, o sa va spun ca firma care editeaza saptamanalul este Q Media SRL, cu urmatorii actionari: Cornel Nistorescu – 50%, Florin Danciu (fostul director EVZ Transilvania) – 35% si Reset Media (agentie de publicitate, in care si Florin Danciu e actionar) – 15%. Va avea tiraj de “peste 7.000 de copii” si se va distribui in judetul Cluj si in judetele limitrofe.

Va avea si un site – http://www.ftr.ro – care inca nu este lansat.

Extras din comunicat (care se numeste Foaia Transilvana – O noua stare de spirit)

Fondator si actionar al acestei publicatii, Dl. Cornel Nistorescu isi argumenteaza demersul:

“La zecile de mii de jurnalisti si la sutele de ziare si saptamanale, la ce ar mai folosi o incercare ? Si totusi, Transilvania mai are nevoie de o voce.
Nu de un instrument de stors bani, nu de “lugu-lugu” regional, ci de o lucrare de presa menita a clarifica starea de lucruri si relatia cu brambureala Capitalei. In acelasi timp Foaia Transilvana vrea o reasezare a meseriei de jurnalist intre canalele clasice, carora isi propune sa le adauge curaj si imaginatie

O echipa de clujeni la distanta fata de Bucuresti, fata de interesele politice, fata de locurile comune, in speranta ca seriozitatea este singura sansa a Romaniei. Inapoi la Romania serioasa inseamna de fapt pariul pe Romania viitorului

Foaia Transilvana vrea un razboi total cu tot ce incurca progresul Romaniei spre normalitate si spirit european. Iar prin aceasta intelegem valoare, norma, ordine iar nu jecmaneala, umilire, romanizare damboviteana. Foaia Transilvana e si martor, si soldat, si sfatuitor, si taifasuitor. Dintru inceput ea se proclama ca o voce a Transilvaniei, iar prin seriozitatea cu care isi formuleaza misia isi va cere dreptul de a fi si o publicatie romaneasca de referinta.

(click pentru zoom)

ziar_foaia.jpgsigla_foaia.jpg

Andrei Crivăț

5 Comments

  1. Pingback: HotNews » Primul rand al Foii transilvane

  2. Pingback: Se schimba “Foaia”? « Una si alta…

  3. Radu Meirosu   •  

    Foaia transilvana (in acel timp), Primul rind (in prezent). Am rasfoit istoria presei romanesti si am scris cite ceva pe radu.meirosu.info. Oricum pe cititori nu cred sa-i intereseze conotatiile “Foii…”

  4. Pingback: Foaia transilvana si pareri personale at Jurnal de noapte

  5. fanel   •  

    Super tare o sa citesc sa vad ce si cum…sper sa apara si online si sa fie updatat la zi /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu