Scandalul Remeș: o explicație extrem de amuzantă

Dan Andronic spune aici că în plicul primit de Remeș nu era nici un ban, pentru că Mureșan i-a schimbat la un schimb valutar. În plicul primit de la Ciorbă erau bani marcați cu MITĂ, Mureșan i-a schimbat la un schimb valutar, apoi și-a plătit niște datorii din banii ăia și uite-așa le-a picat flagrantul ălora de la DNA.

Eu nu prea cred că-i adevărat, măcar pentru că aia de la schimb valutar obișnuiesc să verifice banii cu ultraviolete și s-ar fi văzut că scrie MITĂ pe bancnote. Dar, dacă îmi scapă ceva mie și totuși e adevărat (cred că Dan Andronic are surse cât de cât bune), atunci e cea mai comic/penibilă situație posibilă. Vă dați seama cât de tupeist ar fi Mureșan, dacă a schimbat banii marcați cu MITĂ la schimb valutar ? Și lui Remeș cine știe ce i-a pus în plic, poate niște acțiuni la vreo firmă, poate alte hârtii, naiba știe. Are dreptate nașu’ Victor: de nicăieri, din vreo conversație înregistrată sau vreo imagine filmată în toată povestea asta, nu reiese că Remeș ar fi știut ce e în plic sau că în plic ar fi fost vreun bănuț.

Dar, dacă e adevărat, marele scandal de mită și corupție atât de prost regizat de băieți entuziaști capătă, probabil, o cu totul și cu totul altă valență.

Mureșan a devenit brusc foarte, foarte simpatic în ochii mei. Până acum îl vedeam un fost ministru putred de corupt, lucru grav pentru țara asta. Acum îl văd doar un mic șmenar, lucru banal 🙂 Plus că dacă e adevărat, explică o grămadă de inadvertențe

(pentru cine nu cunoaște detalii din poveste, vedeți aici)

Andrei Crivăț

1 Comment

  1. sadwank   •  

    Cel putin o inexactitate tot s-a strecurat in textul asta: nu-ti verifica nici dracu’ la casa de schimb valutar banii la ultraviolete, infrarosii sau gigamaronii. Fac pariu ca unele case de schimb nici macar nu au instalat device-ul respectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu