Replicile săptămânii 11

Vă era dor de ele, aÅŸa-i ? 🙂

De fapt, replicile mai multor săptămâni, dat fiind că unele sunt culese înainte de concediu ÅŸi unele după. De aia ÅŸi sunt aÅŸa de multe.

 • În Å£ara asta totul se plăteÅŸte la negru. Se vede că-i adevărată teoria aia a lu’ Djuvara, că ne tragem din cumanii negri (Mana Ciutacu)
 • O imposibilitate îmi spunea că mai sunt ÅŸi alte imposibilităÅ£i, de care n-aveam cunoÅŸtinÅ£ă încă (Tudor Octavian în Jurnalul NaÅ£ional)
 • În România se admiră rezultatele, metodele prin care au fost obÅ£inute interesează prea puÅ£in. Noi nu strivim corola de minuni a lumii. Dacă un puternic al zilei zice că tot bănetul i-a venit de la Dumnezeu, că el e om bun, mulÅ£i români, mai mulÅ£i decât fanii lui Harry Potter, se apucă entuziaÅŸti să-l creadă. Dacă altul îÅŸi face rost de o vilă pe banii statului, e considerat un magician locativ, nu un hoÅ£ ordinar. Cine câÅŸtigă alegerile minÅ£ind cu tupeu în faÅ£a unei Å£ări întregi e un vrăjitor de voturi. Daca Å£i-a ieÅŸit un truc, cu sau fără baghetă, eÅŸti băiat deÅŸtept, dacă te mărgineÅŸti să respecÅ£i legile ÅŸi să citeÅŸti pur ÅŸi simplu instrucÅ£iunile, atunci nu eÅŸti Voldemort, dar eÅŸti un bou. Iar dacă argumentul tău suprem ca să dovedeÅŸti că ai dreptate e că eÅŸti cel care este, atunci decanul vrăjitor Dumbledore e mic copil pe lângă tine – aceasta e adevărata magie. Nu degeaba mama lui Potter, J. K. Rowling, a scris despre fratele mai mare al lui Ron RoÅŸcatul că e crescător de dragoni din România. (Cristian Tudor Popescu în Gândul)
 • numai noi suntem trecători ÅŸi (…) prostia nu se termină niciodată (Tudor Octavian în Jurnalul NaÅ£ional)
 • CroÅŸeul în falcă ÅŸi ranga peste genunchi nu mai miÅŸcă pe nimeni (Radu Paraschivescu în Evenimentul Zilei)
 • Noroc cu … oamenii care nu cred în mine ÅŸi îmi spun că nu se poate. Mă ajută să merg înainte. (Andrei RoÅŸca)
 • Noroc cu … cimitirele. Îmi aduc aminte că indiferent de starea în care sunt, faÅ£ă de alÅ£ii, am un avantaj. (Andrei RoÅŸca)
 • A te pune în fiecare propoziÅ£ie, deÅŸi e clar că tu formând propoziÅ£ia te găseÅŸti deja acolo, e nu doar un semn de grandomanie dar ÅŸi o încercare de proiecÅ£ie, la fel ca ÅŸi o încercare de exorcizare proprie (Oedip, da’ nu ăla cu mă-sa)
 • O toamnă plină de spectacole funerare totalitare e mană cerească pentru partide. Iar poporul, ce zice poporul? Poporul pricepe mesajul, chiar dacă acesta nu e formulat direct: Acum v-aÅ£i găsit, mă băieÅ£i, să ne cereÅ£i mărirea cu adevărat a pensiilor, acum, când nici nu s-a răcit Patriarhul, când au trecut abia 37 de zile ÅŸi jumătate de când a fost în audienÅ£ă la PreÅŸedintele Suprem? (Tudor Octavian în Jurnalul NaÅ£ional)
 • Copacul există ca să fie tăiat, aÅŸa cum corpul omenesc există ÅŸi el ca să nu fie spălat. (Răzvan Exarhu)

Replicile funny ale săptămânii/săptămânilor

 • Rock is dead. Long live paper and scissors (Licuriciu, status pe yahoo messenger)
 • Dragostea nu este atât de profundă ca sexul, care însă e mai puÅ£in profund (Cornel Păsat, citat de Radu Paraschivescu în Evenimentul Zilei)
 • azi noapte pe la 11, ce-mi zic?!ia să mă duc să-mi iau un cd, ceva. (Răzvan Exarhu)
 • Unii spun că sunt îngrozitor, dar nu e deloc adevărat. Am inima unui adolescent! Într-un borcan la mine pe birou (Stephen King, citat de Răzvan Exarhu în Evenimentul Zilei)
 • Într-o bună zi voi munci mai mult chiar decât mine! (Groparu)
 • zilnic am mulÅ£i vizitatori veniÅ£i pe filiera de căutări zoofile. mă rog, decât să dea în cap la oameni pe stradă, mai bine să dea search pe google după sex cu animale. dar sloganul de la wiskas, poate ÅŸi din această perspectivă, îmi dă uneori fiori: Bucură-te de pisica ta. Åži adaug acum, creÅŸtineÅŸte, în sfânta zi de luni: Åži nu râvni la pisica aproapelui tău. (Răzvan Exarhu)

Andrei Crivăț

5 Comments

 1. ania   •  

  chiar ca prostia nu se termina niciodata :))

 2. WhiteWolf   •  

  Se poate o mentiune ?
  Exarhu a fost, este si va ramane ( in opinia mea ) oricum altfel sau altcumva decar “funny”. Are momente, din ce in ce mai dese, cand, aparent amuzant, se apropie de profetiile sumbre dar mereu adevarate ale Oracolului de Damaroaia ( la Silviu Brucan ma refer, desigur) insa, revin ca sa intaresc, mi se pare usor superficial sa il limitezi la un simplu “funny”.
  Sigur, fiind o parere personala, risc ca oamenii de stiinta americani si cei detasati pe langa ziarul “Libertatea” sa nu fie de acord cu mine. Insa, am simtit nevoia sa dovedesc sinceritate in abordarea subiectului Exarhu

 3. Andrei Crivat   •  

  Fireste, nu l-am limitat pe el, Razvan Exarhu, cu totul si cu totul, la a fi “funny”, doar doua vorbe de-ale lui mi-au starnit mie zambete in hohote. de altfel, se vede, nu toate replicile lui sunt la “funny” (si la “editia” de saptamana asta, si la alea mai vechi, are mai multe replici care intra la alea… cum sa zic, oare ? la alea ne-funny

 4. WhiteWolf   •  

  🙂 It’s ok. Nu esti …vinovat chiar pe cat credeam

 5. oedip   •  

  mno, era si cazul sa ma bagi si pe mine 😛
  in seara asta ne vedem in autograf? hai, ca tura trecuta nush pe unde ai disparut de nute-am mai vazut pana la plecare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu