Protest curat|murdar.ro pentru ziaristii de la Cluj

Publicatia saptamanala online curat|murdar.ro a decis sa sacrifice un numar (numarul 103) din sirul sau de aparitii, pentru un protest care are in vedere judecarea in libertate a ziaristilor arestati la Cluj.

Curat|murdar.ro e facut de niste oameni din Bucuresti, care n-au nici un fel de legatura cu nimeni implicat in acest caz, sau macar cu cineva din presa clujeana, in general. Asadar, nu pot fi banuiti de partizanat, cum nu pot fi banuiti de vreun interes ascuns. Totusi, sunt SINGURII care cer public judecare in libertate a ziaristilor arestati in Cluj. Pentru ca in Cluj, nimeni n-a facut asta.

In Maramures, s-au strans peste 10.000 de semnaturi pentru judecarea in libertate a lui Dan Parcalab (edit: s-a facut si un miting, dupa cum citim pe emaramures.ro). In Bucuresti, niste oameni, care cred in principii, fac un apel pentru eliberarea ziaristilor arestati la Cluj. De care, banuiesc, nici n-au auzit pana sa inceapa “cazul Gazeta”. Dar oamenii au niste convingeri, si nu le e teama sa le sustina.

In Cluj, nimeni n-a spus nimic.

Cei arestati sunt: ziaristii Liviu Man, Dan Parcalab, Dorel Vidican si Aurelian Grama; fostul ofiter de politie Ion Otel si Aurel Muresan, fost sofer al lui Man, fost director la BZA.

Puteti citi protestul curat|murdar aici

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu