#prinbrasovulmeu

foto: andreicrivatphotography

A treia ediție #prinbrașovul meu, organizată, de data asta, de Nico și de Manu, a fost pentru mine o bună ocazie să ajung în locuri în care nu ajunsesem încă. Și să revăd niște oameni pe care nu i-am văzut de prea multă vreme.

Am ajuns, spre exemplu, pe vârful Tâmpei, ceea ce pentru un om cu rău de înălțime e oarece experiență. Și pentru că încă nu-s atât de sportiv pe cât voi fi în curând, nici n-a fost chiar ușor, dar a meritat fiecare pas.

Am vizitat turnurile și bastioanele de sub Tâmpa. La Bastionul Postăvarilor e un muzeu interactiv foarte fain, care ar fi și mai fain dacă ar funcționa toate gadgeturile de pe-acolo. Dar e, oricum, interesant de vizitat chiar și-așa.

Am descoperit Turnul Funarilor. La Cluj a fost doar unul și-a fost greu, vă dați seama cum a fost pentru brașoveni să aibă mai mulți ?

Și am mers din nou la Râșnov, unde mi-am îndeplinit un vis vechi de două luni – am aruncat cu topoare de luptă la țintă. Aparent, am mai făcut asta prin alte vieți, că după 2-3 aruncări n-am mai ratat nici măcar una. Publicul m-a ovaționat!

(nu, glumesc, nu m-a ovaționat nimeni, decât în capul meu)

Și fiecare seară s-a încheiat la Oktoberfest, care la Brașov e aproape la fel de mișto ca la Sibiu. Oktoberfest durează până duminică, 13 septembrie.

La Selgros afumă oamenii ăia cărnurile cu fum natural, din lemne, au două afumători serioase acolo – spre uimirea mea, că eu credeam că-s afumate cu ceva substanțe care să dea gust și culoare. Și am aflat că acum poți să-ți faci legitimație pe persoană fizică.

Între altele, am ajuns la Elmas – oamenii de-aici fac toate tipurile de ascensoare, elevatoare, poduri rulante, instalații de ridicat greutăți și multe altele. Dincolo de cât de interesant mi s-a părut cum se construiește un lift, directorul de-acolo a povestit o strategie de promovare care mi s-a părut extrem de simpatică. În urmă cu vreo 10 ani, a cumpărat domeniul 1234.ro, după care a cumpărat machete în ziarele locale pe care scria doar asta – www.1234.ro. Chestie care a avut, de altfel, foarte mare succes.

Iaodi, oamenii au birourile într-o clădire din sticlă, în care presiunea e ușor mai ridicată decât afară, astfel că praful iese, în loc să intre. Și un sistem de aerisire foarte bun și un acoperiș retractabil.

Într-una din zile ne-am dat cu karturile la Kartbahn Kronstadt, pistă indoor. Am avut un mic accident, altfel eram pe podium cu Răzvan (care, desigur, a luat locul 1, ca și acum 3 ani când ne-am dat pe pista de la Bacău)

Și dacă tot am zis de Răzvan, ăsta e un super film făcut de el cu ocazia asta.

#prinbrasovulmeu e un eveniment organizat de Social Media Brașov și susținut de Oktoberfest, Clubul Economic German, Elmas, Ciucaș, Selgros, Dino Parc Râșnov, Kartbahn Kronstadt, Casa Viorel, Centru Echitație Cristina Râșnov, Primăria Râșnov, Hotel Ramada, Telecabină Tâmpa.

Andrei Crivăț

1 Comment

  1. alex   •  

    superbe imaginile la fel si brasov-ul… felicitari pt creatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu