O plimbare cu Suzuki Swift Sport

Acum vreo 2 săptămâni am avut plăcerea să mă dau, câteva zile, cu un Suzuki Swift Sport. Articolul ăsta povestește experiența mea cu el, nu e un review profesionist. Pentru review-uri ca la carte, mergeți la oamenii ăștia, ei se pricep, eu nu. Și la partea tehnică m-a ajutat doctor Shtirboo. Mașina am primit-o de la Autonet Suzuki, lucru pentru care le mulțumesc. 

Experiența cu Suzuki Swift Sport a fost una complexă, aș zice, pentru că mi-a trezit tot felul de trăiri. În primul rând, este incredibil de fâșneață, cel puțin pentru sistemul meu de calcul al dinamicii. Face 0-100 km/h în 8,1 secunde, nu e vreun supercar, dar simți fiecare kilometru pe oră în plus. Niciodată nu am fost mai bucuros să ajung primul la semafor și să iau startul ca la întreceri. Nu sunt grăbit defel, deci distracția s-a oprit la 60 km/h, dar nici că a fost mai puțin satisfăcătoare.

Testul anterior cu un Suzuki a fost cu S-Cross, pe care l-am apreciat pentru confortul și dotările sale. Cu rachețica de buzunar Swift Sport, Suzuki nu a prioritizat confortul, ci senzația. Motorul de 1,4 litri vine cu 140 de cai-putere și 230 de Newtoni-metru, cifre mai mult decât suficiente pentru o mașină care nu are nici măcar o tonă. Scaunele sport, cu marginile șezutului înălțate – ca să te țină pe loc în viraje – m-au făcut să înțeleg că mașina asta nu este neapărat adresată mie. Asta, plus faptul că la fiecare semafor a trebuit să mă aplec în față pentru a-l avea în vedere – din cauza modului în care este tăiat parbrizul, cred eu.

Testul cu Suzuki Swift Sport l-am desfășurat în mare parte prin București, orașul fiind locul unde se simte cel mai în elementul său: este mic, fâșneț și ușor de parcat – are și cameră de marșarier. L-am scos și în afara orașului, unde m-a convins că se pretează și drumului lung: are cutie în șase trepte, deci poți să mergi și cu viteze de autostradă fără să supraturezi motorul, iar pilotul automat adaptiv te scapă de grija pedalelor de accelerație și frână – pentru că menține automat aceeași distanță în raport cu mașina din față.
Nu am îngrămădit și alți oameni în mașină, m-am plimbat singur, dar Swift Sport promite că poate acomoda până la patru pasageri adulți. Poate că patru ca mine nu s-ar simți în largul lor în vacanță, dar mi-l pot imagina pe Swift Sport ca mașină de familie tânără.
Swift Sport are un preț de pornire în România de la 19.000 de euro, în care sunt incluse, pe lângă senzații, și cele mai bune materiale și cele mai noi tehnologii pe care le are Suzuki în gama de oferte.

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu