Plăceri care vin și pleacă

Mie mi-a plăcut mult să citesc în copilărie. Nu prea cred în explicația celor de-un leat cu mine, că citeam pentru că nu era altceva de făcut. Cred că atunci când faci un lucru de nevoie, că n-ai altceva de făcut, îl faci cu o ușoară silă. Ori eu citeam cu disperare, îmi plăcea să intru în lumi în care n-am mai fost, eram trist când nu aveam o carte nouă. Apoi, niște ani buni, n-am mai citit. Mi se părea în mod eronat că n-am timp, că sunt prea obosit sau prea ocupat. Acum, de când am ipad, mi-a revenit bucuria de-a citi. Rar am un moment liber în care să nu citesc măcar 2-3 pagini.

O altă vreme, prin facultate, căutam filme vechi românești. Le găseam la vremea aia foarte greu, internetul nu mă ajuta foarte tare, mai găseai pe cd-uri pe la pirați. Apoi le-am lăsat deoparte, ani întregi. Acum am redescoperit bucuria de a le revedea.

În facultate, aproape în fiecare week-end jucam poker. Aveam un grup de prieteni și două seturi de bani de Monopoly și ne întindeam nopți întregi la masă. Apoi n-am mai jucat, tot așa, ani de zile. De câteva zile, mă încearcă bucuria pokerului online și bănuiesc că o să-mi revină și această pasiune.

Îmi plac plăcerile care se duc și revin. Sunt ca o întâlnire cu oameni dragi pe care nu i-ai văzut de multă vreme

Andrei Crivăț

2 Comments

 1. Beni   •  

  ;)) Si eu incerc aceleasi experiente. In copilarie aveam deja probleme cu parintii/scoala din cauza ca citeam. Aveam un fel de vesta cu un buzunar secret pe spate unde imi tineam tot timpul o carte.

  Cum nu ma prea lasau ai mei sa citesc, aveam peste tot acunse carti: In tabloul de curent, sub masina de spalat, in masca de la chiuveta, intr-o scorbura de salcie.

  The good old days.

  Imi place foarte mult sa te citesc pentru ca ma regasesc in foarte multe posturi ale tale, inclusiv partea aia intunecata.

 2. Bucur   •  

  la capitolul citit te sustin,foarte adevarat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu