Merită citit!

Începând de astăzi, pagina mea de blogroll, care până acum se numea “mai citesc”, se va numi “merită citit”.

În felul ăsta, poate învață și oamenii de la MerităCitit SRL că e mai elegant să vorbești frumos și civilizat cu oamenii, în loc să-i ameninți, cum au ales ei să procedeze.

Mai ales să-i ameninți fără nici o bază reală, cum bine zice omul ăsta.

Merită citit și ce-a scris Ovidiu.

 

Andrei Crivăț

15 Comments

 1. Arhi   •  

  merita citit articolul asta al tau

 2. Dan C   •  

  Primisem ceva similar de la niste “oameni” referitor la formularea “Calendar evenimente”. Se practica.

 3. Alex Baran Petrescu   •  

  Baza legala exista. Intr-adevar, comunicarea a lasat de dorit. Am vazut ca ai disclaimer pe site. Daca ti-as copia un articol, unul in care ai pus mult efort, te-ai documentat mult si i-as da copy paste pe 20 de bloguri, ti-ar placea? Ai incerca sa iei legatura cu respectivii care au textul tau pe site-ul lor? Ce au face daca ti-ar raspunde din prima emailul prin care incerci sa comunici cu ei? Le gasesti profilul de Facebook – te gandesti “poate imi raspund, asa trebuie sa incerc sa vorbesc, sa imi raspunda, sa vorbim”. Mi-ar face placere sa iti explic si punctul nostru de vedere, pe al lui Andrei se pare ca il stii. Si pe al lui Ovidiu. Si pe al lui “Subiectiv”, care sper sa-mi aprobe comentariul, mai ales ca i-am lasat mesaj si pe Facebook. Imi pare rau ca esti din Cluj, mi-ar fi placut sa ne vedem la o cafea si sa iti explic situatia din punctul nostru de vedere. Daca imi dai mail cu numarul tau de telefon, poate reusim sa purtam un dialog pe tema asta.

  • Andrei Crivat   •     Author

   Dacă-mi copiați un articol, nu, nu mi-ar plăcea. Și da, probabil că v-aș da în judecată.
   Dar dacă folosiți într-un articol expresia “andrei e razna”, n-o să vă dau în judecată pentru că eu folosesc acest tag deseori aici, pe blog. Dacă folosiți “facem să fie bine”, n-o să vă dau în judecată pentru că eu mi-am botezat blogul așa.

   Mai mult, dacă o să vă faceți pe facebook un album numit “Prin Transilvania”, n-o să vă dau în judecată pentru că eu am înregistrată această marcă în câteva domenii.

   Doamnă, TREBUIE să înțelegeți diferența între copierea unui articol și folosirea unor cuvinte deosebit de uzuale.

   Și nu aveți bază legală. Citiți bine hârtia aia de la OSIM și-o sa să vedeți că vi-i protejată marca, nu sintagma. ci MARCA. pe care Andrei nu a folosit-o. Și nici sintagma, măcar, n-a folosit-o în vreun scop comercial care să încalce titlul dvs. de proprietate.

   Și dacă totuși credeți cu convingere că aveți baza legală pentru amenințarea, vă rog din suflet să mă dați și pe mine în judecată, că-s vreo 10 ani de ultimul meu proces pe teme asemănătoare și mi-i dor.

   Dar cel mai trist e că nu înțelegeți acest lucru simplu – era suficient să-i scrieți frumos omului, nu să-l amenințați. Că nu stă nimeni să facă cereri la OSIM de verificare a unei mărci când își denumește blogroll-ul.

  • SagittariuS   •  

   Serios, există baza legală pe care vă sprijiniÅ£i voi când solicitaÅ£i imperios persoanelor care au folosit (Nota Bene) expresia “merită citit” pentru a face niÅŸte recomandări de articole, afirmaÅ£i că persoanele respective v-au adus “grave prejudicii” ÅŸi ameninÅ£aÅ£i cu -citez din mesajul primit de la Livia Camciuc- “măsuri ferme” dacă nu se remediază situaÅ£ia?!

   Pe undeva prin baza voastră de date există ÅŸi adresa mea de e-mail, aruncaÅ£i-mi ÅŸi mie un mesaj cu baza aia legală că tare curios sunt. Åži eventual puneÅ£i avocatul care vă reprezintă să-mi explice ÅŸi mie de ce nu pot folosi cuvinte din fondul lexical al limbii române pentru a face recomandări de articole.

   Meh, dacă ar fi folosit cineva logo-ul (pentru care deÅ£ineÅ£i voi drepturile de proprietate intelectuală ÅŸi care e marcă înregistrată), în scop publicitar pentru website-ul propriu sau ca să vă denigreze, aÅŸ fi înÅ£eles demersul. Dar aÅŸa, să fim oameni serioÅŸi.

   Comunicarea nu a lăsat de dorit ci e execrabilă. Nu ÅŸtiu cine a compus mesajul respectiv dar îi recomand ca pe viitor să înveÅ£e să redacteze un text în limba română. Dacă tot o ardeÅ£i în avertizări (care mai degrabă sună a ameninÅ£ări, da’ treacă de la mine că am dormit bine aseară ÅŸi-s bine dispus pe ziua de azi), măcar folosiÅ£i limba română. Gen cu diacritice ÅŸi o aranjare în pagină mai de Doamne-ajută, nu cu mail-uri scrise la modul în care ar scrie un copchil de clasa a II-a, hai maxim a III-a.

 4. Alex Baran Petrescu   •  

  Eu insist ca nu s-au facut amenintari. Domnule, prin comentarii nu cred ca se rezolva nimic. Printr-un dialog cred ca ne-am intelege si va invit sa avem un dialog.

  • Andrei Crivat   •     Author

   Doamnă, nu știu cum se numește la dvs. fraza “în caz contrar ne rezervăm dreptul de a lua măsuri ferme pentru soluționarea problemei și recuperarea prejudiciilor”, dar unde-am crescut noi se numește amenințare.

 5. Pingback: Da, exact: merită citit | Sorin Tudor

 6. KooKooL   •  

  Mi-as dori sa pot da like la ultimul comentariu de-al tau, Andrei.

  :LIKE:

 7. Meekuu   •  

  Trebuie reținută asta. Schimbul de comentarii pe un blog nu se cheamă dialog. Tre’ să recunosc faptul că eu unul habar n-am cum se cheamă. Poate ne lămurește cineva…

 8. Marius Sescu   •  

  Ce chestie, am și eu o pagină cu articole pe care le recomand pe blog. M-am decis să o redenumesc Merită citite, pentru că deh, zic eu că merită citite.

 9. Marius Sescu   •  

  Să nu uit, că am înregistrat și eu destule mărci la OSIM, acum câțiva ani vroiau unii să înregistreze inclusiv Copou, un nume folosit destul de des în zona Moldovei.

  Marca combinată – o denumire scrisă cu o grafică deosebită ÅŸi/sau in culori sau o denumire însoÅ£ită de un element grafic.

  S-a înregistrat un logo, nu un cuvânt.

 10. Pingback: Ar putea fi o coincidenÅ£ă | hoinaru.ro

 11. Pingback: Să discutăm polemici, cum s-ar spune în popor | bLog de constănÅ£ean 101%. Punct.

 12. Zambesc   •  

  Deci daca maine cineva isi face marca inregistrata pe cuvantul ,, Blog” ( posibil sa existe deja)..Toti cei care au bloguri vor trebui sa scoata cuvantul de pe site. Cu alte cuvinte nu o sa poti spune : Un Blog de Andrei Crivat, ci va trebui inlocuit cuvantul ,, Blog” cu altceva, ,, ciocan ‘’ de exemplu…,, Un Ciocan de Andrei Crivat” 🙂

  Avea Vadim un slogan pe vremuri, ceva in genul : medicamente, tratamente…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu