Un gând optimist despre profesorul Mateuț

Radu Bica, vicele spagar al Consiliului Judetean Cluj, aparat de avocatul Gheorghita Mateut. 5 ani cu executare.

Sorin Apostu, fost primar al Clujului, aparat inca de la prima retinere de Gheorghita Mateut. 4 ani si 6 luni cu executare.

Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, aparat de Gheorghita Mateut. 5 ani cu executare.

Cristian Vasile, inculpat in dosarul Trofeul Calitatii, aparat de avocatul Gheorghita Mateut. 6 ani cu executare.

Costel Casuneanu, milionar de top al Romaniei, aparat de avocatul Gheorghita Mateut – 4 ani cu executare (decizia nu e definitiva)

Dan Voiculescu, om de afaceri si mogul media, aparat de avocatul Gheorghita Mateut – 5 ani cu executare (decizia nu e definitiva).

Așa începe un articol foarte bun al lui Liviu Alexa în Ziar de Cluj

Și e un articol foarte corect, pe care și eu l-am share-uit pe rețelele sociale. Când am auzit prima oară de profesorul Mateuț, mi s-a șoptit că e cel mai bun avocat de Penal din România. Toți anii următori au arătat că n-ar fi chiar așa, omul pierzând procese pe bandă rulantă – mă rog, cel puțin procese mediatizate.

Dar azi, când vedeam cât de frumos mi s-au copt merele, m-a pălit un gând. Dacă, în ciuda acestor eșecuri, omul e totuși foarte bun ?

Ce știm noi ce vorbește el cu condamnații ? Ce le spune ? Ce le promite ? Poate nu le promite libertate, de banii ăia!

Dacă i-a spus lui Radu Bica “e nasol, sper să-ți pot scoate un maxim de 5 ani” – și așa a fost ? Dacă i-a spus lui Sorin Apostu “băh, n-am cu ce să te ajut, dovezile îs nașpa rău, hai că încerc să te rezolv cu maxim 4-5 ani” ?

Sau, cazul de azi, dacă i-o fi spus lui Dan Voiculescu, acum jumătate de deceniu… ceva de genul ăsta:

Dan Voiculescu – Dom’ Profesor, am o problemă, m-ajutați ?

Mateuț – Dom’ Profesor, e nasol. Nu puteți scăpa, dar pot să vă lungesc libertatea cu încă niște ani, e ok ? Prelungesc procesul să vă aranjați apele, altceva n-am ce face.

Mno, dacă el e specialist în asta ?

Sau, o altă ipoteză optimistă, ca să nu fie nevoie să ne gândim că omul a tocat sute de mii de euro ale clienților degeaba: dacă, în realitate, e un super erou al luptei anticorupție ? Cum zice și Liviu:

1800485_1521464898071802_4431731393013645374_n

Andrei Crivăț

5 Comments

 1. Goldy   •  

  e de departe cel mai bun, problema e ca aici nu conteaza asta… cand se face curatenie de toamna… se face. Romania nu-i tara in care sa te scape un avocat… oricat de bun sa fie. Aici esti hot, suporti consecintele…si speri ca te poate scapa… doar speri.

  • Mihai   •  

   e cel mai bun la ce? toate exceptiile ridicate erau mai mult decat jenante pentru orice om cu creier in cap. Evident ca daca avea in fata un judecator corupt ca stan mustata ii mergea piesa. Cum s-a intamplat pana acum de si-a castigat reputatia asta. De ceva vreme nu ii mai merge si nici nu-i va mai merge vreodata. Daca are decenta se va retrage. Daca nu, va continua sa se faca de rusine cu fiecare ocazie. Avocatul coruptilor din romania va trebui sa urmeze si el drumul lor.

 2. KATHY   •  

  O fi si asta profesor cum era altul DOCTOR :)))

 3. X   •  

  Intreaba orice jurist si o sa-ti confirme ca Mateut este un avocat folosit ca ultim resort, cand vinovatul e flagrant de vinovat si nicio aparare nu-l mai poate ajuta. Aici intervine el, fiind specializat pe erori de procedura. Practic e un bagator de betze in roate: ca foaia aia n-a fost indreptata corespunzator, ca probele alea sunt expirate etc. Neoficial , cine il angajeaza pe Mateut recunoaste singur ca e vinovat si ca nu are scapare ci doar aminare 🙂

 4. Mihai   •  

  De multe ori nu conteaza avocaul ci cat de corect este judecatorul, daca dai peste un judecator impartial sau peste unul care doreste sa se afirme…..sau daca dai peste un judecator manipulat politic…..exmple clare …..Becali care a fost declarat nevinovat de mai multi judecatori si totusi este la inchisoare, de Popescu si Meme pentru care nu au cerut procurorii condamnari cu executare si totusi sunt inchisi…..mai mult in alte state daca ajungi la intelegere cu fiscul si platesti paguba catre stat nu faci inchisoare exemple Boris Becker si mai nou Mesi….la noi orice este posibil. O alta problema este abuzul procurorilor….exemplul dosarul prelucrat la acel sef de la crima organizata ALba de a stat saracul si in arest …… la noi justitia este de fatada in spate fiind un circ intre procurori poate mai penali decat inculpatii si judecatori pe care nimeni nu ii ia la raspundere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu