Food Revolution Day

de Daiana Rădulescu

Implicare socială. Asta auzim, citim, ne dorim. Se fac mii de apeluri pentru sute de cauze. Și dacă nu rezonăm, nu vom face nimic. Dar dacă rezonăm, vom face ceva?

Astăzi e deja desuet să afirmi că nu îți pasă ce/cât/cum/unde mănânci. Însă mulți afirmă și puțini conștientizează impactul viitor al produselor pe care le consumă. Cei norocoși la capitolul întelegere se vor ocupa de sănătatea lor și a famiilor. Cei norocoși și pe deasupra informați se vor ocupa de ei și de restul lumii pe care o pot atinge. Lor le este adresat mesajul ce urmează.

Dacă ești individ de pe teritoriul românesc și ai inteles toate cele de mai sus, ba chiar și ceva peste, atunci te anunțam că pe 19 mai 2012 se sărbătorește, pentru prima oară pe glob, Food Revolution Day si că tu te poți implica direct. Nu, nu greșești deloc gândindu-te la Jamie Oliver. Fundația sa caritabilă vrea să educe oamenii cu ajutorul… oamenilor. Și pentru asta îți pune la dispoziție toate resursele: un website prietenos unde tu poti vedea toate activitățile organizate la nivel mondial, o platformă de înscriere a evenimentului prin care tu vrei să marchezi ziua sau să-ți rezervi un loc la petrecerea altcuiva, o sumedenie de materiale informative care să îți demonstreze că merită să găzduiești o cină între prieteni, dedicată momentului, chiar și un spațiu pentru donații, ca să fim eficienți și să ”bring back food education”.

Dar să fim mai expliciți: oricine ești (tânăr, adult, cu orice job sau fără, ONG, organizație, instituție educativă, persoană publică, milionar sau demizeu) și îți pasă ce devii atunci când te hrănești (in principiu, de 3 ori pe zi), ești invitat să faci ceva. Ceva simplu, simbolic. O cină, un grătar, un picnic, o plimbare prin piață, limondă pentru trecători. Împarte fructe proaspăte, servește lumea cu vin curat, pregătește prânzul pentru colegii tăi de birou. Propune unui restaurant un meniu tematic, întreabă-ți prietenii virtuali ce au mâncat la micul dejun, creează un quiz, lipește un afiș, distribuie documentele downloadabile, înregistrează-ți școala sau compania. Postează o rețetă, fă un share, urcă un videoclip.

Gătește, mănâncă, învață-i și pe alții. Chiar e atât de simplu!

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu