Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat azi pe blogul lui un articol foarte dur, fără nume, în care acuză diverse chestii. Nu subiectul articolului mă interesează pe mine, că nu-i treaba mea. Și oricum a fost dezbătută situația în ziare.
Ci faptul că articolul ăla are oarece greșeli de gramatică.
Să fie clar: eu NU am o părere mai proastă despre Alin Tișe pentru că scrie cu greșeli. Cred în spusele lui Camil Petrescu, “scrisul corect e pâinea profesorilor de limba română”. Crede că un fotbalist poate fi bun fotbalist și fără să scrie corect, așa cum un inginer poate fi excepțional și dacă scrie cu greșeli. În egală măsură, cred că un politican poate fi un președinte de Consiliu Județean foarte competent și cu erori gramaticale – că nu-i musai treaba lui să scrie corect. Da’ nu vreau să încep o polemică pe tema asta, este doar ce cred eu și se poate să greșesc fundamental. Nu asta-i ideea.
Am două întrebări, însă.
Prima pentru presa locală. Majoritatea ziarelor locale au preluat bucăți din text, cu tot cu greșeli. Mă.. de ce ? Cât de greu era să se facă un pic de editare pe textul ăla ? Știu că-i mai ușor să dai ctrl+C/ctrl+V, da’ totuși.. dura maxim 5 minute să se facă editarea. Mă rog, fiecare face cum știe mai bine și nu găsesc că-i neapărat grav, dar cred că ține un pic de eticheta fiecărei entități media.
Dar trecem la a doua întrebare.
Pentru echipa lui Alin Tișe, pentru oamenii care lucrează alături de el, că mă îndoiesc foarte, dar foarte tare că ține blogul ăla de unul singur. Mă oameni, doamne și/sau domni, printre voi nu există NIMENI care să știe cum se pun virgulele ? Nu există nimeni căruia să-i pese cum iese omul ăla public pe net ? Cât de greu ar fi să vă pierdeți 5 minute pentru corectură ? Se procedează simplu, Alin Tișe vă trimite textul pe mail, voi îl corectați, îi dați copy/paste pe blog fără greșeli și faceți click pe publish.
Măcar de dragul imaginii lui – și a voastră, care lucrați cu/pentru el. Că dă prost tare, zic.