Comunicare cu oameni relaxați

Îs absolut încântat de felul în care diverși oameni de la Casa Albă comunică cu publicul. În primul rând, au umor, ceea ce denotă inteligență. Apoi, nu sunt deloc crispați. În general, în zonele astea cu foarte multă etichetă și foarte multe responsabilități oamenii sunt tare încordați. Ei râd. Mi se pare fain.

Sper exemplu, acum ceva vreme, niște oameni au semnat o petiție prin care spuneau că vor ca guvernul Statelor Unite să construiască Death Star-ul din Star Wars. Un dud de-acolo (Paul Shawcross, ceva șef la ceva comisie care se ocupă cu știința și spațiul la Casa Albă) a răspuns frumos că da, președintele e de-acord cu crearea de locuri de muncă și cu o apărare națională cât mai puternică, dar nu sprijină distrugerea altor planete. Plus, de ce să cheltuim 852 de cvadrilioane de dolari pe ceva ce poate fi distrus de-o navă mică, cu un singur pilot ? Povestea e aici

(O mică paranteză. Nu garantez pentru ce spun aici, da’ sper să apară oameni mai pricepuți să confirme/infirme: un cvadrilion, în sistemul american de denumire a numerelor (care-i diferit de cel englez sau european) înseamnă 1 milion de miliarde. Deci nava asta ar costa 852 de milioane de miliarde de dolari, au calculat niște băieți)

Bun, alt exemplu azi. Pe o filmare cu președintele Obama apare un individ (un spp-ist de-al lui) cu un aspect mai interesant. Lumea începe să speculeze că-i ceva reptilian. Purtătoarea de cuvânt de la National Security Council, Caitlin Hayden, răspunde sec: pe vremurile astea grele, orice program care prevede paza președintelui cu roboți și extratereștri se amână. Povestea e aici.

Funny guys! Mi-ar plăcea mai mulți din ăștia prin cancelariile lumii. Ar fi o lume la fel de nasoală, da’ măcar mai amuzantă, parol!

Andrei Crivăț

5 Comments

 1. Daniel A.   •  

  Cvadrilionul a apărut din necesitatea de a exprima datoria mai ușor? să o ținem tot pe ton de glumă:)

 2. bogdan   •  

  Parca si in sistemul romanesc e tot cvadrilion.
  1 Milion = 1 000 000 = 10^6
  1 Bilion (numit si miliard) = 1000 Milioane = 10^9
  1 Trilion = 1000 Bilioane = 10^12
  1 Quadrilion = 1000 Trilioane (adica 1 000 000 Bilioane sau Miliarde) = 10^15
  Adaugand cate 3 zero-uri, urmeaza: pentalion, hexalion, heptalion etc.

 3. mihai007   •  

  Casa alba are profesionsti in comunicare. In Romania nu exista asa ceva.
  Locuind in Canada ma asistat la o situatie in care a fost chemata trupa SWAT. Pe linga profesionsmul trupei a aparut si autobuzul de comincare al politiei. A delimitat un spatiu pentru ziaristi si o persoana de la politie era acolo sa raspunda intrebarilor jurnalistilor. Nimeni altcineva nu a fost agasat de ziaristi. Raspunsurile lui era foarte clare simple si concise.

 4. Danyzus   •  

  Macar se chinuie sa raspunda, chiar daca nu pot satisface dorintele. Nu cum face Base’ al nostru …

 5. Pingback: Articole tari din săptămâna trecută | arhi blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu