Prin București

Am locuit 7 ani lungi în București. Nu e un oraș care să-mi placă și cred sincer c-am descoperit ce înseamnă viața frumoasă doar când m-am mutat la Cluj (exceptând cele 8 luni pierdute aiurea în Timișoara)

Totuși, așa cum am văzut Capitala în plimbarea organizată de Corina, n-am mai văzut-o niciodată. Am fost reporter la ziarul Ziua, am bătut orașul la pas multă vreme, cunosc legendele și poveștile lui așa cum – cu toată modestia – nu le cunosc mulți bucureșteni. Și totuși, plimbarea asta prin oraș mi-a dezvăluit lucruri de care habar n-aveam.

Am învățat despre oamenii care au pus bazele Casei Capșa, un local la care am visat toată adolescența, pentru că mi se părea că acolo e locul unde orice om pasionat de cultură trebuie să fie. Am învățat despre cartierul care exista acum 30 de ani pe locul unde acum se află Casa Poporului,

Am descoperit Mogoșoaia, un loc în care, spre rușinea mea, am ajuns pentru prima oară. Și despre cum Martha Bibescu, o femeie FOARTE bogată, a refăcut casa în care a locuit Constantin Brâncoveanu – un om FOARTE bogat.

Bucureștiul are multe, foarte multe secrete, chiar și pentru oamenii care s-au născut acolo. Și dacă nu era inițiativa Corinei, n-aș fi aflat veci pururi poveștile minunate ale clădirilor “monumentale” care împânzesc orașul. București n-are o istorie veche, cum are Clujul, dar are poveștile lui tare frumoase. Și merită cunoscut în detaliu.

Nu vreau să omit gașca de 40 de oameni faini alături de care am redescoperit Capitala și alături de care am petrecut una dintre cele mai frumoase zile ale acestiu an, așa cum nu vreau să uit de încheirea senzațională a zile la Laser Maxx – dacă ar fi în Cluj un astfel de spațiu, de Laser Tag, n-aș avea mai mult de 90 de kilograme, vă jur.

#prinBucureștiul meu a fost un eveniment marca blogdeturism.ro, organizat de Corina Georgescu și sprijinit de Paralela 45, Hotel Răzvan, Laser Maxx și Groupon România.

Andrei Crivăț

8 Comments

  1. b   •  

    mă, da’ tu nu știi să dai semn când ajungi în zonă? numa io să dau dacă ajung în cluj? grrrrrrrr :-p

  2. Andrei Crivat   •     Author

    măi fată, am fost la 6 evenimente in 4 zile. Am dormit cam 4 ore pe noapte. Nici cu mine nu prea m-am intalnit 🙂

  3. Pingback: Cum a fost la prinBucurestiulmeu? Pe scurt. | Ce merită.

  4. Pingback: La plimbare #prinbucurestiulmeu 2011

  5. Pingback: Prin BucureÅŸtiul meu « Groupon Blog Romania

  6. Pingback: Prin BucureÅŸtiul Meu 2011 | Sorin Grumazescu

  7. Pingback: BucureÅŸteancă pentru o zi « Denisa Bârgău

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu