Lansarea filmului Usturoi

… a fost săptămâna trecută.

Eu l-am văzut a doua oară. Prima dată, când nu era încă terminat, mi-a plăcut și-am zis că-i un film simpatic. Acum, după ce l-a văzut în forma lui desăvârșită, zic că-i poate una dintre cele mai bune comedii românești pe care le-am văzut eu vreodată.

N-a fost loc la Casa TIFF pentru toată lumea care a vrut să-l vadă. Pe bune, s-a stat pe jos, până sub ecran – asta pentru cei care au avut noroc să încapă. Mulți n-au mai putut intra.

usturoi

 

Nu știu când și cum o să mai fie difuzat, tot trag de Băzăvan să organizeze o proiecție într-un cinema, pe bilete, să poată veni toată lumea care n-a ajuns la Casa TIFF.

Dar dacă aveți ocazia să-l vedeți, în viitor, vă doresc sincer să nu-l ratați. E un film foarte fain, foarte bine scris, cu niște actori (care nu-s actori, în realitate) impecabili și cu doi copii în rolurile principale, Darius Stoica și Sebastian Topan, pe lângă care puștiul ăla din Harry Potter e stană de piatră, actoricește vorbind.

Când o să-l vedeți, să vă gândiți permanent că e făcut de-un băiat care n-are nici o treabă cu cinematografia, din capul și ambiția lui, fără bani, fără nimic. A avut el dorința asta, să facă un film – și i-a ieșit de minune.

Și, ca idee, 10 lucruri despre Usturoi.

 

 

Andrei Crivăț

5 Comments

  1. ruxi   •  

    Hai sa facem cumva te rog sa il punem in cinema sa-l vedem. Trebuie. Eu am fost plecata din Cluj cand s-a difuzat si nu vrei sa stii ce rau imi pare. Ce sa facem sa il vedem? VREAU!!!!! Vrem mai exact!

  2. Andrei Crivat   •     Author

    păi mai mult decât “cc Groparu” și Doamne-ajută, să fie bine, ce să fac eu ? :))

  3. Groparu   •  

    Errr…. stai numai putin sa-mi scot trupul dintre coltii celor care trag de mine: avem promisiune ca vom fi difuzati la TIFF Sibiu, la final de luna. Pe langa asta, cautam si oportunitati de a-l difuza inainte de cinema, sa vedem ce reusim! Fiti pe faza;)

  4. Priest Uming   •  

    Pai, poate face cumva Groparu sa ajunga cu proiectie si la Alba Iulia la Alba Music and Film Festival unde tot Tudot Giurgiu e in staff-ul organizatoric. Ar merge bine o astfel de proiectie anul acesta.

  5. Groparu   •  

    @ Priest Uming: Pai, noi am mers oriunde am fost invitati. Urmatoarea oprire – la TIFF Sibiu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu