La Fabrica de Bere Ursus

Aceasta este o poveste nu foarte scurtă despre o inițiativă foarte faină, o investiție majoră, un brand – Ursus Breweries – care a făcut un loc unic și care arată foarte, foarte, foarte bine, o bere bună și despre cum o ospătăriță care are o zi proastă (și o creștere proastă, probabil) poate arunca cu noroi în toate cele de mai sus.

Mi-am dorit mult să ajung la berăria deschisă la Fabrica de Bere Ursus, săptămâna trecută. Mi-a fost imposibil. După ce-am citit părerile celor care au participat la eveniment, mi-a părut și mai rău. M-am ofticat de-a dreptul, ca să fiu sincer, când am citit și am văzut pozele la Dragoș. Și mi-am promis că prima oară când ajung în Cluj, musai merg să vizitez noua minune a orașului. Și am mers.

Partea plină a halbei

Pfuai, cât de frumos e locul! O spun cu toată rațiunea, nu știu multe cârciumi în România care să arate atât de frumos.

Terasă mare-mare, aranjată frumos. 4 încăperi: Camera Barului, Camera Malțului, Camera Laborator, Camera Restaurant (găsiți multe poze la Gaben). Instalații de bere funcționale integrate perfect în design, mese mari, spații largi. Meniul de mâncare e cel de la Euphoria, înteleg că ei se ocupă de administrarea locului. Euphoria înseamnă mâncare bună, minuni la grătar, mă rog, chestii care fac berea să curgă și mai bine. Și punctul pe i al noii berării – berea Ursus nefiltrată. Mă, e bună. Îmi place, aș bea-o, cum ar zice Sîrb.

Partea goală a halbei

Cum spuneam, berăria e administrată de oamenii de la Euphoria. Amu… eu la Euphoria (și în Piața Muzeului, când era, și pe Pavlov) am fost de nenumărate ori și n-a fost nici măcar o singură dată în care să fiu nemulțumit de ceva acolo. Întotdeauna mâncarea a fost bună, berea rece și servirea ireproșabilă (sau măcar foarte bună).

Well… la noua berărie există o fată, o ospătăriță. O cheamă Mihaela, sau cel puțin așa scria pe bon, care aruncă cu noroi – în toată investiția Ursus Breweries și în tot efortul colegilor ei de-a face lumea să se simtă bine – cu o nonșalanță rar întâlnită.

Pasul 1.

Am comandat, mai întâi, un pahar mic de Ursus nefiltrată. Normal, nu ? Voiam să văd cum e, înainte să mă arunc la o halbă întreagă. Apoi am gustat-o, mi-a plăcut, am comandat o halbă. PRIMA halbă, da ? Well, fata mi-a pus halba în față – PRIMA halbă, da ? – și mi-a zis “asta e ultima, nu mai avem nefiltrată”.

Eu am rămas un pic stupefiat (cum naiba se termină berea la FABRICA DE BERE marți la ora 19.00 ?). Ea, văzând figura mea uimită, mi-a spus cu un sictir total “ce, nu înțelegi ce zic ?”

Pasul 2.

Pentru că s-a terminat berea pentru care veniserăm 4 oameni acolo, am cerut nota. 21 de lei. Desigur, i-am lăsat exact 21 de lei. Pentru ce să-i las vreun ban în plus ? Pentru sictirul afișat când a vorbit cu mine sau pentru cele 20 de minute în care am așteptat după prima și ultima bere ?

Ei bine, fata a luat nota și banii, i-a numărat, a verificat și nota, a văzut că nu i-am lăsat nimic, a mototolit bonul și mi l-a aruncat în față.

Mi se întâmplă rar de tot să rămân fără replică. Aseară așa am rămas. Și eu, și cei trei prieteni cu care eram. Adică nu doar că n-am mai pățit niciodată așa ceva, da’ nici măcar n-am mai auzit vreodată să se întâmple asta cuiva. Și, după cum unii știți, am avut de-a face cu mulți ospătari în ultimii ani.

Concluzia ? Vă recomand călduros să mergeți la Fabrica de Bere. Arată frumos, berea e bună (și o puteți bea doar la Cluj), mâncarea e bună. Dar, când vă așezați la masă, întrebați ospătărița cum se numește. Dacă e această Mihaela, sincer, mutați-vă la altă masă. Că vă poate strica toată experiența unei seri faine.

LE: o analiză faină a Groparelui, pe aceeași temă

Andrei Crivăț

28 Comments

  1. richie   •  

    Mai ramane sa-i faceti pagina pe facebook “Dati-o afara pe Miha” :)). Oricum urat comportament. E drept sa te revolti. Dar la fel de drept e ca tuta n-are nici o vina ca s-a terminat berea.. Ma indoiesc ca berea se face chiar acolo.. dupa cate am inteles e o berarie, nu o fabrica reala… Adica totusi nefiltrata e tot o bere si daca au inchis o fabrica ca sa deschida alta fabrica e doar stupid. Deci berea se aduce de undeva iar probabil ca aprovizionarea e inca nepusa la punct cum trebuie, asa ca uneori berea se mai termina..
    Insa Mihaelei trebuie sa i se faca raport… Sa-i scrii demisia si sa i-o arunci in fata s-o semneze.

    Sper sa tina beraria pana ajung in Cluj. Nu-mi place Ursus dar o nefi as incerca.

    • Dan Ciulea   •  

      se face efectiv acolo 😉

  2. Andrei Crivat   •     Author

    nu e vina ei ca s-a terminat berea, e stupid sa se termine marti seara la 7, atata tot. E vina ei ca a vorbit cu mine cu sictir maxim

    Si berea se face chiar acolo. Nu e o fabrica, e o mini-berarie. Din Camera Restaurant poti sa vezi, efectiv, procesul de productie.

  3. Oana   •  

    Ar fi fost tare fain s-o fugaresti cu un scaun pe acolo printre mese. :)))

  4. Robintel   •  

    Eu aș fi cerut direct caietul de sugestii și reclamații. 😀 Prietenii știu.

  5. Ionuț   •  

    Eu am fost în aceeași zi la Fabrica de bere Ursus și am ajuns acolo pe la ora 20 și au avut bere nefiltrată și am băut bere nefiltrată. Toți oamenii din jur beau bere nefiltrată. Curios…

    • Andrei Crivat   •     Author

      am fost 4 oameni la masa. nu mi s-a parut.

  6. nefiltrata   •  

    Am fost azi, pe 13 iulie, pe la ora 18 acolo. Cand am cerut berea nefiltrata ni s-a spus ca numai dupa ora 21 vor avea bere nefiltrata timp de doua saptamani. Am ramas si noi cu gura cascata – daca tot i-au dat o denumire ca asta pub-ului, cum isi permit ca tocmai berea sa lipseasca??? Tipa care ne-a servit era foooooarte gen-Mihaela, dar numele nu-i stiu… Am asteptat ca macar sa se uite pe la noi (sa-i cerem nota de plata) timp de 10 minute, si eram la o masa direct in fata barului. Ea statea pe scaun, ori se holbea la gresie, ori vorbea la telefon(ul ei personal…) si degeaba ii faceam cu mana. Nu se uita in directia noastra nici macar cand s-a dus sa serveasca pe altcineva… Muzica era prea tare ca s-o strig, cam greu de povestit cu prietenii acolo, insa designul interior face toti banii, e suuuuper. Pacat de celelalte greseli, cum ziceti si voi.

  7. Arhi   •  

    ursusul isi strica firma din cauza firmei care se ocupa de respectiva lor comunicare. nu stiu care e, nici nu ma intereseaza, dar numai cioace au facut de-alungul timpului. pacat, muncesc niste oameni foarte frumosi in ursus.

  8. cilu   •  

    hehe….
    La mine dupa prima bere nefiltrata chelnerita a zis ca nu mai aduce alta “ca nu-i rentabil”. Abia atunci mi-am dat seama ca probabil am fost servit de fostul manager financiar al fabricii proaspat inchise care o fi fost retrogradat…..

  9. Rares20   •  

    Am fost aseara la 20, terasa era full, inauntru era full, am gasit cumva o masa in camera restaurant, am asteptat vreo 15 minute sa vina un ospatar cu meniul, dupaia vreo 10 sa ne ia comanda, si cand i-am cerut o bere nefiltrata,ca doar deaia am mers, ne-a ars cu un ” nu avem ” sec.Apoi am asteptat inca vreo 15 minute pt 2 sticle normale si am vrut sa ii platim pe loc ca stiam ca vine iar peste un secol.Si zice ca acuma va aduc nota.Au trecut vreo 20 de minute pana a venit cu nota. Intradevar e super fain, dar e plin, bere nefiltrata nu este, personalul jalnic….

  10. Pingback: Fabrica de Bere Ursus Cluj Napoca Bere nefiltrata la berarie terasa mancare recenzie restaurant si mancare

  11. Pingback: Klausen Burger Cluj

  12. Pingback: Fabrica de Bere Ursus redivivus

  13. Adela   •  

    Si eu am fost servita de aceasta Domnisoara, sincer imi vorbiti de alta persoana. Imi place f mult localul si servirea, merg foarte des acolo de cand s-a deschis, este ceva foarte tare pentru Cluj-Napoca.
    Imi pare rau pentru toate comentariile rautacioase la adresa ospataritei Mihaela, dar nu ii deloc asa cum spuneti, sunt localuri mii in Cluj cu servire proasta, nucred ca este cazul laaceasta terasa.
    Ii prea multa lume si ospatarii nu fac fata, nu ii vina lor, se pare ca nu le intelegeti deloc meseria, sa lucrezi cu oameni ca voi ii f greu Oameni buni isi castiga banul, fiti macar sinceri.

    • Andrei Crivat   •     Author

      am lucrat in domeniu multi ani, stiu foarte bine ce inseamna ospatar. nimic nu-i scuza gestul nesimtit de a-mi arunca bonul mototolit in fata pentru ca nu i-am lasat bacsis. restul sunt vorbe goale.

  14. berar   •  

    ciudata poveste

  15. Ursus   •  

    kre nu stie ce se intampla akolo!!!nu mai vb.. ca habar nu aveti..!!!ati crescut in puf si akm va trebuie muie in gura!!astept sa va serv eu knd veniti!!

    • Andrei Crivat   •     Author

      multumesc de comentariu, e fix ce incercam sa demonstrez. poti sa-ti rogi si colegii sa comenteze, sa-si faca lumea o idee despre ce hal de oameni lucreaza acolo ?

    • Ramona   •  

      Uauuu … ce vocabular de rahat ai !!! Ti-a fost greu sa il inveti ? Imi pare rau ca trebuie sa te dezamagesc dar nu e chiar asa perfect cum pretindeti voi ! Se intampla destul de multe chestii nasoale acolo dar lumea nu are timp sa stea pe forumuri sa scrie prostiile pe care le faceti voi acolo !!! Personal, am fost de vreo 10 ori acolo dar un lucru este sigur: gasca noastra nu mai calca acolo NEVER !!! Sa va impartasesc doar doua experiente (pentru ca nu am timp sa sriu toate prostiile):
      1. Eram pe terasa, sfarsit de vara 2011, vreo 12 persoane la masa, am comandat toti mancare si surpriza … Vine chelnerita cu ciuperci la gratar, toate negre de arse, “asezonate” cu un FIR lung DE PAR !!! 🙁 Dupa ce ne-am abtinut cu greu sa nu ne varsam matele acolo, i-am aratat firul si ea ne spune: “Offf, sa stiti ca nu prea inteleg cum a ajuns acolo firul respectiv pentru ca … BUCATARUL ESTE CHEL …” Ei, frumos nu ?
      2. Sun azi, 29.02.2012, sa fac o rezervare pentru o masa de 12-13 persoane pentru azi de la ora 16:30. Raspunde un idiot, mascul, ii spun ce vreau si … conversatie:
      El: Stiti, pentru rezervari peste 10 persoane, trebuie sa achitati un avans …
      Eu: … stiti, nu facem nici nunta, nici botez … dar, imi explicati va rog pentru ce este avansul ?
      El: Pai, sa ne asiguram ca fiecare persoana consuma de minim 30 de lei …
      Eu: Bine dar … daca iti spun ca suntem 10 persoane, care este siguranta dvs ca fiecare persoana consuma de minim 30 de lei ??? ca nu pricep …
      El: Asta este regula, platiti avans si gata !!!
      Eu: Domnule, nu pot sa platesc avans pentru ca noi (cei 12-13) suntem la serviciu si vroiam sa venim imediat dupa ce iesim, de-asta facem rezervare …
      El: Atunci nu pot sa va fac rezervare !!!
      Eu: Bine, multumesc … pentru tratamentul “deosebit” !
      Oameni buni !!! Astia sunt nebuni ??? Au vazut ca au clienti si deja li s-a urcat la cap, li se rupe, nu a avut chef idiotul sa se deranjeze … ??? Ce mama ciorilor sa mai inteleg ? Ma rog, era o intrebare retorica … nu ma mai intereseaza sa inteleg nimic pentru ca e simpla ecuatia: nu mai mergem acolo nici daca ne roaga Papa !!! Lasa ca mergem la KLAUSEN BURGER ! Oricum, la Klausen Burger nu se intampla niciodata asa ceva, servirea este super ok, mancarea nu are sens sa explic dar este muuult mai buna decat la Ursus, meniul muuult mai diversificat etc Asa ca, le recomand cu caldura celor de la Ursus sa ia niste lectii de la Klausen Burger !!! De la bunul simt in sus, Ursus ar trebui sa invete TOTUL !!!
      Sa nu mai vorbim despre notele de plata UMFLATE !!! Daca nu esti atent, platesti ca boul …

  16. Ursus   •  

    Dak ai lukra in domeniu, de ce iti plake sa comentezi?!knd ai ramas fara un produs unde ai lukrat…ce rasp la clienti?sau tu aduceai de acasa:)))deci dai pace!!

  17. Ursus   •  

    Inca ceva, aici poti sa scri ce vrei!!k aia nu ii buna,cealalta a fost rea si etc…knd tu defapt vi zilnic akolo!!asa k…

  18. Pingback: Cum a fost la Cluj Brands Tour - andreicrivat.ro blog

  19. Razvan   •  

    Confirm ca sunt niste AROGANTI ! Am sunat de 3 ori sa fac o rezervare. Cand i-am spus sefului de sala ca suntem 12 a schimbat DIRECT TONUL, si mi-a vorbit de parca as face rezervari si nu le-as onora! Mi-a spus ca el nu are chef sa rezerve 12 locuri si noi sa facem consumatie de 1 milion de lei !!!!
    Apoi a spus ca vrea avans si consumatie minima de 30 ron. Noi uzual facem consumatie de 500-600 RON, dar de data asta vom face IN ALTA PARTE.
    Mi se pare inadmisibil. Nu stii cu cine vb dar cataloghezi lumea ca pe niste amarati carora le faci o mare favoare ca ii servesti in localul tau.

  20. Pingback: Fără replică - andreicrivat.ro blog

  21. Pingback: panfi.ro » Lași bacșiș dacă…?

  22. seba   •  

    pe toata lumea nu au cum sa multumeasca dar daca am fi noi in locul lor am fi in stare oare de mai mult ???????????????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu