Si inca un ziar la Cluj

Luni se lanseaza inca un saptamanal la Cluj. Va fi al 6-lea (dupa Saptamana Clujeana, Agenda Clujeana, Foaia Transilvana, Clujeanul, Informatia de Cluj), daca nu punem la socoteala Piata de la A la Z si altele vreo doua de anunturi. In plus, din cate se stie, urmeaza un nou saptamanal si o publicatie mondena, in cursul lunii mai. La astea se adauga 6 cotidiane (Ziua de Cluj, Ziarul Clujeanului, Monitorul de Cluj, Adevarul de Cluj – care din 11 mai se va numi Faclia, Romania Libera – editia de Transilvania-Banat, Evenimentul Zilei – editia de Transilvania). Mai adaugam cotidianele de limba maghiara facute la Cluj, Szabadság si Krónika, ceea ce ne duce la frumoasa suma de 17 publicatii, plus inca vreo doua de anunturi. Plus diverse alte reviste. (sper ca n-am uitat pe nimeni). Cred ca judetul Cluj detine recordul absolut pe Romania de cotidiane/saptamanale locale/regionale.

Cum spuneam, luni (7 mai 2007) la orele 14.00, in sala de conferinte a Hotelului Victoria, se lanseaza un nou saptamanal regional. Se va numi “Detectivul” si va fi, citez: “primul ziar profesionist al detectivilor particulari autorizati si al firmelor de paza”

Saptamanalul este editat de firma “Protect consulting”, al carei unic actionar este Liviu Banias, membru fondator si vicepresedinte al Asociatiei Detectivilor Particulari din Transilvania. Director: Mihai Petean, ex-redactor sef la Gazeta de Cluj. Redactor sef: Nicoleta Nap, ex-Buna Ziua, Ardeal.

Investitia a fost de aproximativ 20.000 euro, pana cum. Saptamanalul nu va avea site, cel putin nu de la inceput. Se va tipari initial in 2.000 de exemplare, cu 12 pagini, din care 8 color. Initiatorii vor ca, in paralel, sa dezvolte si o revista de profil, pe hartie lucioasa, cu aparitie la 1-3-6 luni.

Sigla e cea de mai jos. E alb-negru, restul primei pagini fiind color. O ideea nu prea buna, dupa parerea mea.

cap2.jpg

Andrei Crivăț

3 Comments

  1. Sergiu Biris   •  

    Fara site e ca si cum n-ar exista. Mai ales pe un domeniu de nisa cum e cel pe care si l-au ales e ca si cum ar zice ca nu vor sa ajunga repede la clientii lor. Oricum pe mine unul ma lasa rece si ideea ziarului … I’m not in the target 🙂

  2. Alexandra   •  

    Foarte curios… desi cum zice si Sergiu, un saptamanal ar trebui sa vina cu ceva nou fata de restul celor aflate pe piata, iar Detectivul porneste cu un mare dezavantaj acela de a nu avea un site. Ei incep defapt cu un pas inapoi nu cu unul inainte. Dar sunt sigura ca batranei care sa soarba fiecare articol vor exista.

  3. Nicoleta   •  

    Suna bine, o sa arunc si eu o privire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu